Κυριακή Του Πάσχα
Η ποικιλία των γεύσεων και των πρώτων υλών και βεβαίως η μέγιστη απόλαυσή τους με το κρασί επιτρέπει διαφορετικά κρασιά για κάθε στάδιο του τραπεζιού!
Τολμήστε να έχετε μία Σαμπάνια ή ένα αφρώδες με την παραδοσιακή μέθοδο για πιο σοφιστικέ συνδυασμό και γευστικά παιχνίδια αλλά και ένα καλοδουλεμένο Orange για την έκπληξη των 'πορτοκαλί' τανινών και αρωμάτων που θα φλερτάρουν με τα πιάτα σας. Τα ελαφριά λευκά για τις σαλάτες και τα ορεκτικά σας ή αντίστοιχα τα ροζέ από Ξινόμαυρο ή Αγιωργίτικο θα μεγαλουργήσουν δίπλα στο ζουμερό κοκορέτσι και τις πίτες.
Επιλέξτε το βασιλιά της ημέρας, το Ξινόμαυρο, για το αρνί σας ή άλλα κόκκινα με καλή οξύτητα, όπως το Syrah. Με λίγα χρόνια παλαίωσης το κρασί θα έχει κερδίσει σε πολυπλοκότητα, θα έχουν μαλακώσει οι τανίνες του και θα κερδίσουν πόντους. Για τους διεθνείς, Nebbiolo και Cabernet Sauvignon ή blend αυτού θα χαρίσουν μεγάλες συγκινήσεις!
Για εκείνους που θα προσθέσουν λεμόνι και ρίγανη λευκά κρασιά με καλή οξύτητα και πλούσιο σώμα όπως οι βαρελάτες Σαντορίνες ή και το Chardonnay είναι η καλύτερη λύση.
-
Πλαγιές Γερακιών - Ροζέ 2022
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Μαυροκουντούρα, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
15,50 € Φτάνει μέχρι 14,26 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΝέα έκφραση στη σπάνια Μαυροκουντούρα δίνει ο Απόστολος Μούντριχας, με τις ροζέ Πλαγιές Γερακιών. Έντονη εκφραστική μύτη, πολύ τραγανό, φρέσκο κόκκινο φρούτο τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα και μια συνολική ισορροπία φρούτου-οξύτητας που χαρίζει στο κρασί απολαυστική διάσταση. -
Karipidis - Rose 2023
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Sangiovese, Επιδέχεται Παλαίωση, 12,5% alc.
14,80 € Φτάνει μέχρι 13,62 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΕίναι γνωστό ότι η οικογένεια Καριπίδη επενδύει στις διεθνείς ποικιλίες παράγοντας πολύ όμορφες εκφράσεις των πιο φημισμένων σταφυλιών. Μία από αυτές είναι και το τοσκανέζικο Sangiovese που καλλιεργούμενο στους βιολογικούς αμπελώνες της οικογένειας στην Θεσσαλία, μας χαρίζει ένα ροζέ με χρώμα και στιλ που κλείνει το μάτι προς την Προβηγκία. -
Μεθυμναίος Λευκός 2021
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Χιδηριώτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
14,90 € Φτάνει μέχρι 13,71 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΈνα blanc de noir (λευκό κρασί από μαύρα σταφύλια) από την άγνωστη ερυθρή ποικιλία Χυδηριώτικο, που καλλιεργείται στο νησί της Λέσβου. Ένα βιολογικό κρασί, που ξεχωρίζει λόγω της σπανιότητας του, αλλά και του ιδιαίτερου χαρακτήρα του. Μία διαφορετική γευστική πρόταση που θα σας εξιτάρει! -
Οδίτης 2022
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Αγιωργίτικο, Πιείτε το τώρα
14,50 € Φτάνει μέχρι 13,34 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΤο Αγιωργίτικο είναι αποδεδειγμένο ότι δίνει ακαταμάχητα ροζέ κρασιά! Όταν δε, προέρχεται από ορεινούς αμπελώνες στην ορεινή Κορινθία και φέρει την υπογραφή της Στροφιλιάς, τότε μιλάμε σίγουρα για ένα ροζέ που κλέβει την παράσταση. Δροσερό, ξεμυαλιστικό αλλά ταυτόχρονα και κομψό ροζέ που ‘ταξιδεύει΄. -
Απλά - Ερυθρός 2021
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Λημνιώνα, Μαυρούδι, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
14,90 € Φτάνει μέχρι 13,71 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΟ πολύ όμορφος συνδυασμός τριών Ελληνικών ποικιλίων, των Ξινόμαυρο, Λημνιώνα, Μαυρούδι με την υπογραφή του ταλαντούχου Νίκου Καρατζά, φέρνουν στο ποτήρι μας ένα ερυθρό κρασί με υπέροχο φρουτώδη χαράκτηρα, φρεσκάδα και βελούδινη γεύση. Είναι ικανό να συνοδεύσει το πιο εκλεπτυσμένο πιάτο κρεατικών αλλά και να το πιούμε σκέτο με ένα τυράκι ή ένα αλλαντικό. -
Viognier Παλυβού 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viognier, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
16,10 € Φτάνει μέχρι 14,81 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΧαϊδεύοντας ουσιαστικά με το βαρέλι το κρασί, ο Γιώργος Παλυβός δίνει μια απόλυτα seductive έκφραση του Viognier εκφράζοντας όλα εκείνα τα υπέροχα πυρηνόκαρπα φρούτα και άνθη που χαρίζει η ποικιλία και «ζαλίζουν» με το άρωμα τους. Η αποπλάνηση συνεχίζεται και στο στόμα, το οποίο με κρεμώδη υφή, λιπαρότητα και στρογγυλάδα θυμίζει γιατί το Viognier είναι πραγματικά «σέξι». -
Oenops Vidiano 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
16,40 € Φτάνει μέχρι 15,09 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιH ‘χάρη’ του Νίκου Καρατζά έφτασε μέχρι την Κρήτη! Εκεί, στην περιοχή του Ηρακλείου διαλέγει Βιδιανό από ορεινά αμπελοτόπια, τα οινοποιεί με μαεστρία σε τρία διαφορετικά είδη ‘δοχείων’, αμφορέα, inox δεξαμενές και καινούρια βαρέλια, ενώ δεν χρησιμοποιεί ζύμες εμπορίου. Πρόκειται για ένα φινετσάτο Βιδιανό, με ωραίο φρούτο και αρκετά ορυκτό χαρακτήρα που εκφράζει όμορφα την γοητεία της ποικιλίας.