Ανάσταση

Ανάσταση

Η μαγειρίτσα είναι το πιάτο που έχει την τιμητική του το βράδυ της Ανάστασης. Είναι μια συνταγή ή αλλιώς μία διατροφική επινόηση που θα μας προστατέψει από το στομαχικό σοκ της κρεατοφαγίας που ακολουθεί της νηστείας της Σαρακοστής.

Στη πραγματικότητα η μαγειρίτσα είναι μία σούπα. Αποτελεί αφενός ένα ‘μαλακτικό’ για το στομάχι αφετέρου μία μεταμοντέρνα λύση για το food waste καθότι με έναν τρόπο αξιοποιούνται τα ‘αναξιοποίητα’ μέρη των υλικών για το πασχαλινό τραπέζι.

Το οινικό της πάντρεμα όπως φαντάζεστε αποτελεί μία πρόκληση καθώς ενώ περιέχει κρέας και κανείς θα έλεγε ότι ‘διψά’ για ερυθρό κρασί, αυτό που κυριαρχεί στο πιάτο είναι το πράσινο στοιχείο που μας οδηγεί κυρίως σε λευκό κρασί. Το μόνο σίγουρο είναι πως η συνταγή της μαγειρίτσας χρειάζεται δίπλα της ένα κρασί με τουλάχιστον μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα για να παλέψουν πλάι στο λεμόνι και τη συνολική λιπαρότητα της κάθε μπουκιάς.

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

6 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Monarch Λευκό
    Monarch Λευκό 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.2% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Αν θα έπρεπε να διαλέξουμε μία μόνο περιοχή της Ελλάδας όπου μεγαλουργεί το Sauvignon Blanc, αυτό θα ήταν σίγουρα το Αμύνταιο και η απόδειξη θα ήταν αυτή η εξαιρετική έκφραση της ποικιλίας που μας φέρνει στο μυαλό τα εξαιρετικά Sauvignon του Λίγηρα. Φρεσκάδα, ένταση, φινέτσα και ακαταμάχητα αρώματα και γεύσεις που κερδίζουν τις εντυπώσεις αμέσως.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Sauvignon Blanc "Αμπελοτόπι Κρυόβρυση"
    Sauvignon Blanc "Αμπελοτόπι Κρυόβρυση" 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    40%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Τυπικό και ακαταμάχητο Sauvignon Blanc από το ιδιόκτητο αμπελοτόπι Κρυόβρυση του Κτήματος Χατζημιχάλη που βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του όρους Χλωμό, στην περιοχή της Αταλάντης. Η ένταση του φρούτου, τα φυτικά στοιχεία και η αναζοωγονητική οξύτητα θα δώσουν στους αμέτρητους φίλους της ποικιλίας έναν ακόμα λόγο να την αγαπούν!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Μυλωνάς - Σαββατιανό
    Μυλωνάς - Σαββατιανό 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    82%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Αρκετά παρεξηγημένο λόγω της ταπεινής του καταγωγής, το κλασικό σταφύλι της Αττικής γης, ‘διεκδικεί’ ξανά τα τελευταία χρόνια την προσοχή μας. Φρέσκος, ‘τραγανός’ χαρακτήρας, με αρώματα τροπικών φρούτων και ροδάκινου από το εξαιρετικό Σαββατιανό Μυλωνά, σε μία προσπάθεια που ανεβάζει κατακόρυφα το προφίλ της ποικιλίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα προσδοκίες για το μέλλον.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  4. THEMA - Λευκός
    THEMA - Λευκός 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Ένα όμορφο και έντονο λευκό κρασί που μπήκε στη λίστα των Ελληνικών best-sellers με την αξία του. Δροσιστικό και ευχάριστο, με πεντακάθαρα λεμονάτα αρώματα και όμορφη οξύτητα, το λευκό Θέμα του Κτήματος Παυλίδη αναδεικνύει τις θαλασσινές γεύσεις του καλοκαιριού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Oros
    Oros 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.2% alc.
    Βαθμολογία:
    65%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Το χαρμάνι Ασύρτικου και Sauvignon Blanc έχει δώσει κάποια από τα πιο γοητευτικά και πιο περιζήτητα Ελληνικά κρασιά. Εδώ αυτό το ολοκαίνουριο κρασί από το επίσης καινούριο οινοποιείο Άκραθος στην Χαλκιδική, στο οποίο το Ασύρτικο κυριαρχεί με ποσοστό 70%, θα τερματίσει το κοτέρ. Οι δημιουργοί του έχουν την υπομονή και κρατούν ένα αρωματικό κρασί για, σχεδόν, ένα χρόνο στο οινοποιείο ώστε να αποκτήσει την πολυπλοκότητα και την φινέτσα που σπάνια βρίσκουμε σε τόσο εξωστρεφή κρασιά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Fino Jarana
    Fino Jarana
     
    Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 15% alc.
    17,10 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    To Sherry είναι ένα ενισχυμένο κρασί από την ποικιλία Palomino που συναντάμε στο τρίγωνο Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda και El Puerto de Santa Maria. To Fino ωριμάζει χωρίς να έχει επαφή με το οξυγόνο (βιολογική παλαίωση). Μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης γίνεται αλκοολική ενίσχυση στο 15% και το κρασί μεταφέρεται προς ξεκούραση σε δρύινα βαρέλια τα οποία γεμίζουν κατά τα 4/5 αφήνοντας κενό χώρο στο βαρέλι. Στην επιφάνεια του κρασιού του κρασιού αναπτύσσεται ο μύκητας flor, ο οποίος δημιουργεί ένα συμπαγές προστατευτικό από το οξυγόνο πέπλο. Το κρασί ξεκουράζεται στο σύστημα sobretabla κι έπειτα θα περάσει στο σύστημα ανάμειξης solera περιμένοντας την εμφιάλωσή του.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Πάσχα