Ανάσταση

Ανάσταση

Η μαγειρίτσα είναι το πιάτο που έχει την τιμητική του το βράδυ της Ανάστασης. Είναι μια συνταγή ή αλλιώς μία διατροφική επινόηση που θα μας προστατέψει από το στομαχικό σοκ της κρεατοφαγίας που ακολουθεί της νηστείας της Σαρακοστής.

Στη πραγματικότητα η μαγειρίτσα είναι μία σούπα. Αποτελεί αφενός ένα ‘μαλακτικό’ για το στομάχι αφετέρου μία μεταμοντέρνα λύση για το food waste καθότι με έναν τρόπο αξιοποιούνται τα ‘αναξιοποίητα’ μέρη των υλικών για το πασχαλινό τραπέζι.

Το οινικό της πάντρεμα όπως φαντάζεστε αποτελεί μία πρόκληση καθώς ενώ περιέχει κρέας και κανείς θα έλεγε ότι ‘διψά’ για ερυθρό κρασί, αυτό που κυριαρχεί στο πιάτο είναι το πράσινο στοιχείο που μας οδηγεί κυρίως σε λευκό κρασί. Το μόνο σίγουρο είναι πως η συνταγή της μαγειρίτσας χρειάζεται δίπλα της ένα κρασί με τουλάχιστον μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα για να παλέψουν πλάι στο λεμόνι και τη συνολική λιπαρότητα της κάθε μπουκιάς.

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

12 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Monarch Λευκό
    Monarch Λευκό 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.2% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Αν θα έπρεπε να διαλέξουμε μία μόνο περιοχή της Ελλάδας όπου μεγαλουργεί το Sauvignon Blanc, αυτό θα ήταν σίγουρα το Αμύνταιο και η απόδειξη θα ήταν αυτή η εξαιρετική έκφραση της ποικιλίας που μας φέρνει στο μυαλό τα εξαιρετικά Sauvignon του Λίγηρα. Φρεσκάδα, ένταση, φινέτσα και ακαταμάχητα αρώματα και γεύσεις που κερδίζουν τις εντυπώσεις αμέσως.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. /
    Reserva Heredad
     
    Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    100%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Μία από τις καλύτερες Cava, ένα πολυτελές και φινετσάτο αφρώδες κρασί, που παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο, αυτή της Champagne δηλαδή. Για την Reserva επιλέγονται τα 9 καλύτερα κρασιά βάσης, από τις ποικιλίες Macabeo και Parellada, ενώ ωριμάζει για 30 μήνες μέσα στην φιάλη μαζί με τις οινολάσπες αποκτώντας ιδιαίτερα πολύπλοκο χαρακτήρα. Σε εντυπωσιακό μπουκάλι, που εξάπτει την περιέργεια!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Maison Castel Touraine Sauvignon Blanc
    Maison Castel Touraine Sauvignon Blanc 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Πολύ ωραίο και δροσιστικό Sauvignon Blanc από την κοιλάδα του Λίγηρα με φανταστική σχέση τιμής ποιότητας. Το γοητευτικό άρωμα όπου ξεδιπλώνονται όλα τα χαρακτηριστικά αυτού του αγαπημένου σταφυλιού αλλά και η ανάλαφρη γεύση του θα κρατήσουν συντροφιά σε όλα τα ελαφριά γεύματα της μεσογειακής και της διεθνούς κουζίνας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Σπάνιες Γαίες, "Cara"
    Σπάνιες Γαίες, "Cara" 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Μία φινετσάτη έκφραση του Sauvignon Blanc από τους ιδιόκτητους ορεινούς αμπελώνες της Στροφιλιάς στον Aσπρόκαμπο της Κορινθίας, με γοητευτικό εξωτικό άρωμα και δροσερή οξύτητα. Ένα κρασί με υποδειγματική χρήση βαρελιών ακακίας, της οποίας τα αρώματα συνοδεύουν διακριτικά τα υπέροχα φρουτώδη και φυτικά στοιχεία της ποικιλίας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Sauvignon Blanc "Αμπελοτόπι Κρυόβρυση"
    Sauvignon Blanc "Αμπελοτόπι Κρυόβρυση" 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    40%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Τυπικό και ακαταμάχητο Sauvignon Blanc από το ιδιόκτητο αμπελοτόπι Κρυόβρυση του Κτήματος Χατζημιχάλη που βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του όρους Χλωμό, στην περιοχή της Αταλάντης. Η ένταση του φρούτου, τα φυτικά στοιχεία και η αναζοωγονητική οξύτητα θα δώσουν στους αμέτρητους φίλους της ποικιλίας έναν ακόμα λόγο να την αγαπούν!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Μυλωνάς - Σαββατιανό
    Μυλωνάς - Σαββατιανό 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    82%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Αρκετά παρεξηγημένο λόγω της ταπεινής του καταγωγής, το κλασικό σταφύλι της Αττικής γης, ‘διεκδικεί’ ξανά τα τελευταία χρόνια την προσοχή μας. Φρέσκος, ‘τραγανός’ χαρακτήρας, με αρώματα τροπικών φρούτων και ροδάκινου από το εξαιρετικό Σαββατιανό Μυλωνά, σε μία προσπάθεια που ανεβάζει κατακόρυφα το προφίλ της ποικιλίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα προσδοκίες για το μέλλον.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  7. Serge Dagueneau - Pouilly Fume
    Serge Dagueneau - Pouilly Fume 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    88%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Ένα όμορφα τυπικό Pouilly Fume από έναν μαιτρ του συγκεκριμένου είδους. Αρώματα του ιδιαίτερου terroir του Pouilly Fume, τέλεια οξύτητα και μεγάλη διάρκεια δίνουν ένα λευκό κρασί που προκαλεί αίσθηση τόσο σε αρχάριους, όσο και σε γνώστες.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Domaine Jean-Paul Balland Sancerre
    Domaine Jean-Paul Balland Sancerre 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Δύο δυναμικές γυναίκες, η πολυβραβευμένη οινολόγος Isabelle και η αδερφή της Eliza, έχοντας πάρει τα σκήπτρα από τον πατέρα τους Jean - Paul που ίδρυσε το οινοποιείο στο φημισμένο Sancerre πριν από σχεδόν 50 χρόνια, δημιουργούν εξαιρετικά κρασιά από Sauvignon Blanc αποτυπώνοντας με σαφήνεια τόσο τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας όσο και του terroir. Τα κρασιά τους διακρίνονται για την λεμονάτη οξύτητα, τον πολύ ωραία εκφρασμένο φυτικό χαρακτήρα αλλά και το ορυκτό προφίλ τους. Αν είστε fan του Sauvignon Blanc δοκιμάστε και αυτή τη σοφιστικέ εκδοχή!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  9. Χατζηβαρύτη - Mi
    Χατζηβαρύτη - Mi 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    22,90 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Η Χλόη Χατζηβαρύτη, το νέο αίμα του ομώνυμου οινοποιείου, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχοντας αποκτήσει εργασιακή εμπειρία σε αρκετές οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, επιστρέφει και βάζει την υπογραφή της στα νέα κρασιά του οινοποιείου. Η φιλοσοφία της είναι οι φυσικές προσεγγίσεις και εκφράζεται απόλυτα στην τριλογία κρασιών minimus. To mi είναι ένα εξαιρετικό βιολογικό Ασύρτικο, του οποίου ο χυμός μένει για δύο ημέρες με τα στέμφυλα, ζυμώνει εν συνεχεία με τις αυτόχθονες ζύμες σε παλιά δρύινα βαρέλια και εμφιαλώνεται χωρίς διαύγαση ή φιλτράρισμα. Ένα κρασί που θα σας κάνει να αγαπήσετε τα ΄φυσικά κρασιά’.
  10. Pouilly Fume de Ladoucette
    Pouilly Fume de Ladoucette 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc
    41,00 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Διαθέτει μια εξαιρετική ποικιλία από αρώματα λουλουδιών, εξωτικών και εσπεριδοειδών, όπως λευκά άνθη, μοσχοκάρυδο, λευκάγκαθο, λευκές τσουκνίδες και γκρέιπφρουτ. Αυτές οι νότες αυξάνονται και ενισχύονται από τον ορυκτό τόνο του πυροβόλου (πέτρα πυριτίου που θερμαίνεται από τον ήλιο). Το φινίρισμα φέρνει στο νου μια ευχάριστη φρεσκάδα λεμονιών. Έχει ανοιχτό χρυσό-πράσινο χρώμα. Σημαντική ένταση στη μύτη.
  11. Αμέθυστος - Sauvignon Blanc Fume
    Αμέθυστος - Sauvignon Blanc Fume 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    78%
    20,80 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Δημοφιλές λευκό κρασί που συνδυάζει τα φρέσκα φρουτώδη αρώματα της ποικιλίας με τις πικάντικες νότες που δίνει η παραμονή στο δρύινο βαρέλι. Το "πακέτο" ολοκληρώνει η όμορφη οξύτητα που το κάνει άκρως δροσιστικό και απολαυστικό.
  12. Fino Jarana
    Fino Jarana
     
    Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 15% alc.
    17,10 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    To Sherry είναι ένα ενισχυμένο κρασί από την ποικιλία Palomino που συναντάμε στο τρίγωνο Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda και El Puerto de Santa Maria. To Fino ωριμάζει χωρίς να έχει επαφή με το οξυγόνο (βιολογική παλαίωση). Μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης γίνεται αλκοολική ενίσχυση στο 15% και το κρασί μεταφέρεται προς ξεκούραση σε δρύινα βαρέλια τα οποία γεμίζουν κατά τα 4/5 αφήνοντας κενό χώρο στο βαρέλι. Στην επιφάνεια του κρασιού του κρασιού αναπτύσσεται ο μύκητας flor, ο οποίος δημιουργεί ένα συμπαγές προστατευτικό από το οξυγόνο πέπλο. Το κρασί ξεκουράζεται στο σύστημα sobretabla κι έπειτα θα περάσει στο σύστημα ανάμειξης solera περιμένοντας την εμφιάλωσή του.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Πάσχα