You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
House of Wine International Section
Translate the main site
Σιγάλας - Νυχτέρι 2020
74,40 €
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
SKU
2611
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 15% alc.
Αν μέσα στο μυαλό σας έχετε συνδέσει την έννοια της πολυπλοκότητας μόνο με ερυθρά κρασιά, το Νυχτέρι Grande Reserve του Σιγάλα, μάλλον θα σας βοηθήσει να αλλάξετε γνώμη. Ένα στυλ κρασιού βουτηγμένο στην μακρά παράδοση της Σαντορίνης, από υπερώριμα σταφύλια και μεγάλη ωρίμαση σε βαρέλι, φτιαγμένο από το ‘μαγικό’ χέρι ενός σπουδαίου Έλληνα παραγωγού.
Το χρώμα του κρασιού φεύγει από τα όρια του λεμονί και αρχίζει να φλερτάρει με το χρυσό, ενώ εντύπωση προκαλούν τα πυκνά δάκρυα στο ποτήρι που βάζουν υποψίες για υψηλά επίπεδα αλκοόλης. Αρχικά κλειστή αρωματικά μύτη, η οποία με το πέρασμα της ώρας (προφανέστατα και των χρόνων παραμονής στη φιάλη αν δεν βιάζεστε να το καταναλώσετε), θα ξεδιπλώσει αρώματα ώριμων φρούτων, αλλά πολύ περισσότερο εξελιγμένα αρώματα κερήθρας, μέλι και νύξεις από χαμομήλι και τσάι. Όσο περισσότερο ώρα το αφήνετε στο ποτήρι τόσο πιο γενναιόδωρο θα γίνεται αρωματικά. Ξηρό στο στόμα, χωρίς όμως την αυστηρότητα των Ασύρτικων που δεν έχουν περάσει βαρέλι. Εδώ η παρατεταμένη ωρίμαση έχει προσδώσει όγκο και γεμάτο σώμα, με το υψηλό αλκοόλ να ισορροπεί θαυμάσια με την οξύτητα του Ασύρτικου. Επίγευση σύνθετη και μακρά σε διάρκεια η οποία αφήνει μία αίσθηση γλύκας στο τελείωμα και οδηγεί σε πολυεπίπεδη αρωματική εξέλιξη. Το κρασί έχει να δώσει πολλά μέσα στην επόμενη δεκαετία από τον τρύγο του.
Παραγωγός | Σιγάλα (Κτήμα) |
---|---|
Περιγραφή Παραγωγού | ΙΣΤΟΡΙΑ: Ως "Νυχτέρι" ονομαζόταν το παραδοσιακό, λευκό κρασί της Σαντορίνης, το οποίο προερχόταν από υπερώριμο τρυγητό (αρχές Σεπτέμβρη). Κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του γλεύκους, για το Νυχτέρι προοριζόταν αποκλειστικά ο πρόρογος, με τη ζύμωση και την παλαίωση να λαμβάνουν χώρα σε παλαιά, δρύινα βαρέλια. Η παλαίωση ήταν μακρόχρονη σε βαρέλια, που δεν απογεμίζονταν, με συνέπεια να λαμβάνει χώρα το φαινόμενο της οξειδωτικής παλαίωσης. Τα χαρακτηριστικά στοιχεία του παραδοσιακού οίνου Νυχτέρι ήταν η υψηλή αλκοόλη (συνήθως άνω των 15%vol.), τα υπολειμματικά σάκχαρα ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, παρόμοιος των οίνων Sherry. Εμείς διατηρήσαμε όλα τα παραπάνω στοιχεία, πλην του τελευταίου, δηλαδή της οξειδωτικής παλαίωσης. Οινοποίηση: Κλασική μέθοδος λευκής οινοποίησης, με τη ζύμωση και την ωρίμαση, να λαμβάνουν χώρα σε παλαιά, δρύινα βαρέλια, μαζί με τις οινολάσπες για 30 μήνες. Στο εμπόριο δίδεται μετά 3 έτη, με την ένδειξη Grand Reserve. Όψη: Κίτρινο χρώμα, με χρυσαφί ανταύγειες. Μύτη: Πολύπλοκη, με αρώματα από ώριμα εσπεριδοειδή, μέλι, ξηρούς καρπούς και μεταλλικότητα, ως ιδίωμα του terroir της Σαντορίνης. Στόμα: Πλούσιο, γεμάτο, με σύνθετα αρώματα στόματος, ισορροπία και λίγα σάκχαρα που προσδίδουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα στο Νυχτέρι. Παλαίωση: Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση, τουλάχιστον 10 έτη. Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 13-15 °C |
Χρώμα | Λευκός |
Ελληνική Ποικιλία | Ασύρτικο |
Κατηγορία Ποιότητας | Σαντορίνη ΠΟΠ |
Σοδειά | 2020 |
Χώρα | Ελλάδα |
Περιοχή | Κυκλάδες/Σαντορίνη |
Ποσότητα | 750ml |
Φιάλη | 0.75lt |
Ξηρότητα | Ξηρός |
Κατάσταση | Ήπιος |
Αλκοόλ | 15% |
Πότε να το πιείτε | Επιδέχεται Παλαίωση |
Ταιριάζει εξαιρετικά με | Ψητό και λιπαρό ταυτόχρονα ψάρι στα κάρβουνα, έντονες γεύσεις όπως κοκκινιστή φασολάδα με λουκάνικο στο φούρνο, χταπόδι στα κάρβουνα με φάβα. |
Ταιριάζει με | Ψάρι Παχύ Ψητό Σχάρας, Ψάρι Παχύ Ψητό Φούρνου |
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση