Fine Wines

Fine Wines
Κρασιά τα οποία συνεπάγονται κορυφαία ποιότητα… Ισορροπία, πολυπλοκότητα, διάρκεια, συμπύκνωση, ακρίβεια, τυπικότητα, κομψότητα ακόμα και δύναμη είναι λέξεις που χρησιμοποιούνται για να τα περιγράψουν. Αποτελούν σύμβολα κύρους, διαθέτουν εντυπωσιακό ιστορικό, αντίστοιχα υψηλή τιμή και αποτελούν αντικείμενο πόθου για συλλέκτες και οινόφιλους ανά το κόσμο. Κρασιά για τα οποία θα ευχόμασταν να αποκτήσουμε μεγαλύτερη εμπειρία από εκείνη που ήδη διαθέτουμε.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 76-90 από 132

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Dal Forno Romano- Amarone
    Dal Forno Romano- Amarone 2015
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Croatina, Oseleta, Rondinella, Επιδέχεται Παλαίωση, 16.5% alc.
    440,20 €
    Το όνομα του Romano Dal Forno φιγουράρει στις λίστες των καλύτερων Ιταλικών κρασιών και σίγουρα στην κορυφή της λίστας των καλύτερων Amarone. Ένας θρύλος για την περιοχή της Βερόνα και πρωτοπόρος στην νέα εποχή των κρασιών της. Το Amarone είναι το εμβληματικό κρασί του και για πολλούς ένα κρασί που αγγίζει την τελειότητα. Η δύναμη, η ενέργεια και η κομψότητα είναι μόνο κάποια από τα υπέροχα χαρακτηριστικά του.
  2. Dominus
    Dominus 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    409,20 €
    Περιορισμένο αριθμό φιαλών
    Το εμβληματικό κρασί από την Καλιφόρνια με την υπογραφή του θρύλου του παγκόσμιου αμπελώνα Christian Moueix που η χρονιά του 2018 κατέκτησε την 1η θέση στην λίστα των Top 100 του Winespectator για το 2021. Μιλάμε για ένα από τα κορυφαία κρασιά όλου του κόσμου διαχρονικά. Ένα Cabernet Sauvignon based κρασί, από τον ιστορικό αμπελώνα Napa-nook στην Yountville, που ορίζει την συμπύκνωση, την κομψότητα, την ισορροπία και την πολυπλοκότητα.
  3. Pavillon Rouge du Château Margaux 2004
    Pavillon Rouge du Chateau Margaux 2016
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    437,10 €
    Η δεύτερη ετικέτα του μυθικού Château Margaux εντυπωσιάζει και δεν διστάζει να επιδείξει το "τζάκι" της καταγωγής της. Πεντακάθαρο στη μύτη και φίνο στο στόμα, το εξαιρετικό αυτό κρασί επιβάλλεται και δεσπόζει σε κάθε τραπέζι στο οποίο κάνει την τιμή να ανέβει.
  4. Château Latour 2003
    Chateau Latour 2014
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    100%
    1.091,20 €
    Πρόκειται για ένα εκ των μεγάλων 1er Grands Crus Classés του Μπορντώ. Δημιουργείται αποκλειστά από γηραιούς αμπελώνες με μέση ηλικία τα 60 έτη που παράγουν Cabernet Sauvignon για το 90% του blend και είναι ικανά να δίνουν σταθερά, κάθε χρόνο σταφύλια στο βέλτιστο επίπεδο ωριμότητας και ποικιλιακής έκφρασης. Η τεράστια φήμη του Chateau Latour έχει κτιστεί πάνω στην δύναμή του να παράγει κορυφαία κρασιά ακόμα και τις πιο δύσκολες χρονιές.
  5. Château l' Angelus 2005
    Chateau Angelus 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    716,10 €
    Πολύ μεγάλο κρασί με βαθιά, σκουρόχρωμα και καπνιστά αρώματα, σε συνδυασμό με σφικτές αλλά σωστές τανίνες, υπόσχονται μεγάλες οινο-γαστρονομικές συγκινήσεις αν/όταν βρείτε το κουράγιο να το ανοίξετε.
  6. Château Lafite Rothschild
    Chateau Lafite Rothschild 2006
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    1.743,40 €
    Ένα μεγάλο Μπορντωλέζικο ερυθρό κρασί, από ένα από τα κορυφαία (των κορυφαίων) chateaux. Πλούσιο, έντονο, βαθύ και γεμάτο, χωρίς παραφωνίες και με μεγάλες δυνατότητες, εντυπωσιάζει προδίδοντας αβίαστα την μεγαλοπρεπή καταγωγή του.
  7. Chateau Lafleur
    Chateau Lafleur 2010
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    2.021,20 €
    Ένα μυθικό Pomerol, μία μυθική σοδειά. Το Château Lafleur μετράει την ιστορία του άνω των 140 ετών και παραμένει στην ιδιοκτησία της οικογένειας Guinaudeau. Μία μικρή ενιαία ζώνη αμπελώνων που φτάνει τα 45 στρέμματα είναι φυτεμένη σε ίσα μέρη με Cabernet Franc και Merlot. Η πυκνή φύτευση και η πολύ μικρή απόδοση ανά στρέμμα προερχόμενη από ένα μωσαϊκό από πυλώδη και πετρώδη εδάφη είναι κάποια βασικά συστατικά στην παραγωγή των μεγάλων κρασιών του κτήματος. Αυτό που τα κάνει ωστόσο πραγματικά σπουδαία, είναι η αγάπη και η φροντίδα των ανθρώπων του. Η πραγματική μαεστρία στην αμπελοκαλλιέργεια και ο λεπτός συντονισμός στην οινοποίηση σύμφωνα με την κάθε ιδιαιτερότητα της κάθε χρονιάς είναι τα βασικά στοιχεία δημιουργίας κρασιών που μένουν στην ιστορία.
  8. Château Pichon - Lalande
    Chateau Pichon-Lalande 2010
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    425,90 €
    Ένα εντυπωσιακό Μπορντωλέζικο ερυθρό με... "γαλαζοαίματη" καταγωγή. Ένα από τα πιο γνωστά (και χαρακτηριστικά) chateaux του Μπορντώ μας χαρίζει ένα κρασί με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μύτη, σύνθετο στόμα και μεγάλη διάρκεια. Τίποτα περισσότερο δηλαδή, από όσα θα περίμενε κανείς από ένα κρασί της κλάσης του!
  9. Château Lafite Rothschild
    Chateau Lafite Rothschild 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    1.553,10 €
    Ένα μεγάλο Μπορντωλέζικο ερυθρό κρασί, από ένα από τα κορυφαία (των κορυφαίων) chateaux. Πλούσιο, έντονο, βαθύ και γεμάτο, χωρίς παραφωνίες και με μεγάλες δυνατότητες, εντυπωσιάζει προδίδοντας αβίαστα την μεγαλοπρεπή καταγωγή του.
  10. Chateau Margaux 1er grand cru classe
    Chateau Margaux 1er grand cru classe 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    1.519,00 €
    Το "Πρώτο των Πρώτων", η ναυαρχίδα των μεγάλων chateaux του Bordeaux σε μία κλειστή ακόμα χρονιά. Αυστηρό και συγκρατημένο, το Château Margaux είναι ένα κρασί με μεγάλο αρωματικό και γευστικό πλούτο, που όμως ντρέπεται να μοιραστεί ακόμα μαζί μας. Με άλλα λόγια, πάρτε το σήμερα και φυλάξτε το (σαν τα μάτια σας) για μερικά χρονάκια ακόμα...
  11. Chateau Palmer
    Chateau Palmer 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    537,50 €
    Ένα μεγάλο ερυθρό του Bordeaux, που μας έρχεται παλαιωμένο και μας προ(σ)καλεί να το απολαύσουμε. Εντυπωσιάζει πραγματικά λόγω των πικάντικων αρωμάτων του, της σφικτής τανικής του δομής και της μεγάλης του διάρκειας. Έχει πολύ χρόνο παλαίωσης μπροστά του, ένας δεινός λάτρης των μεγάλων ερυθρών του Bordeaux όμως δύσκολα θα καταφέρει να του αντισταθεί. Μην το χάσετε!
  12. Château Pape Clément
    Chateau Pape Clement 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    155,90 €
    Ένα δυνατό και καλοφτιαγμένο Μπορντωλέζικο ερυθρό σε μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά. Η μύτη του μας κερδίζει με δυνατά φριυτώδη αλλά και ζωικά αρώματα, ενώ στο στόμα ο χαρακτήρας γίνεται πολύ πιο φιλικός και οικείος. Ένα κρασί με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης, που βαθμολογήθηκε από τον Robert Parker με 94/100.
  13. Château Haut Brion
    Chateau Haut Brion 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    942,40 €
    Είστε έτοιμοι για έναν λαμπρό εκπρόσωπο της "ελίτ" των ερυθρών του Μπορντώ; Το Château Haut Brion του 2006 δεν ντρέπεται να επιδείξει το μεγάλο τζάκι από το οποίο κατάγεται με την πλούσια, τυπική αρωματικότητά του, τις γεμάτες τανίνες του και την υποδειγματική δομή του. Η συμβουλή μας: αντισταθείτε (δεν είναι εύκολο, το γνωρίζουμε καλά...) στον πειρασμό να το ανοίξετε γρήγορα. Όσο το παλαιώνετε, τόσο θα επιβραβεύει την υπομονή σας με αρώματα και γεύσεις "από άλλο πλανήτη"...
  14. Brunello di Montalcino "Cerretalto"
    Brunello di Montalcino "Cerretalto" 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Sangiovese, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    489,80 €
    Ένα μεγάλο Brunello από έναν από τους πιο ονομαστούς οίκους του Montalcino. Πλούσιο, γεμάτο, σύνθετο, με δυνατές τανίνες και μεγάλη διάρκεια, είναι κρασί που δεν... χαρίζεται σε κανένα κομμάτι κρέας, όσο δυνατό και πλούσιο κι αν είναι. Αν αγαπάτε τα Brunello, αυτό είναι ένα κρασί που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε...
  15. Valbuena 5o
    Valbuena 5o 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Malbec, Merlot, Tempranillo, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    184,10 €
    Από τα πιο εντυπωσιακά ερυθρά κρασιά του παλαιού κόσμου που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στην Ελληνική αγορά. Το αδερφάκι της Vega Sicilia έχει όμορφη, πικάντικη μύτη με μεγάλο βάθος, ενώ στο στόμα είναι γεμάτο και πλούσιο με εξαιρετική ισορροπία οξύτητας-τανινών και μακρά επίγευση.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί