Παλιές Σοδειές

"Σαν το παλιό καλό κρασί" έλεγαν κάποτε...

Η παλαίωση είναι μία διαδικασία που θα οδηγήσει ένα κρασί στην εξέλιξη, στην ωρίμανση, έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου να είναι απόλυτα μαλακό, κομψό και φιλικό. Αυτό όμως αφορά σε κρασιά που οινοποιούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν περιθώρια εξέλιξης μέσα στη φιάλη, και τα οποία μεταμορφώνονται όσο περνάει ο καιρός. Δεν ανήκουν όλα τα κρασιά σε αυτή την κατηγορία. Οι παράγοντες που οδηγούν στην παλαιωσιμότητα των κρασιών περιλαμβάνουν την ποικιλία, τη μέθοδο οινοποίησης, αλλά ακόμα το terroir, την ηλικία των αμπελιών, την πρώτη ύλη (σταφύλι), την ποιότητα του βαρελιού και την παραμονή σε αυτό.

Ψάξαμε, αναζητήσαμε κρασιά από παλιές σοδειές στους οινοποιούς μας και επιλέξαμε προσεκτικά αυτά που είναι κατάλληλα να σας τα προσφέρουμε. Σε πολλές περιπτώσεις βρήκαμε πραγματικά διαμάντια. Κρασιά παλαιωμένα, απολαυστικά, που ο χρόνος έχει εμπλουτίσει τα χαρακτηριστικά τους, λειαίνοντας ταυτόχρονα τις όποιες "εντάσεις" και φέρνοντας τα περισσότερα σε μια ισορροπία που μόνο ο χρόνος είναι ικανός να δώσει.

Όλα τα κρασιά αυτής της κατηγορίας προέρχονται από τα κελάρια των παραγωγών και μόνο. Είναι κρασιά που έχουν συντηρηθεί με ευθύνη των παραγωγών. Βέβαια, ορισμένα από τα κρασιά αυτά, έχοντας υποστεί την επίδραση του χρόνου, μπορεί να παρουσιάζουν φθορές εξωτερικά (ετικέτες), αλλά... είναι και αυτή μια έκφραση της παλαίωσης και της γοητείας του παλιού κρασιού.


Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

8 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1.  Grande Reserve Naoussa Boutari
    Μπουτάρης - Grande Reserve Naoussa 2011 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Πρότυπη ετικέτα παλαιωμένου ερυθρού της Νάουσας, που εκφράζει χαρακτηριστικά την τυπικότητα της ποικιλίας και της περιοχής. Είναι πληθωρικό και γεμάτο, με πλούσια τα τυπικά ποικιλιακά αρώματα και σωστή αρμονία τανινών και οξύτητας. Η Grande Reserve Νάουσα της εταιρείας Μπουτάρη είναι ορόσημο των δυνατοτήτων του Ξινόμαυρου της Νάουσας, με εξαιρετικές κριτικές από διεθνείς κριτικούς οίνου όπως ο Robert Parker που του έδωσε την εξαιρετική βαθμολογία 90/100.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Μπουτάρης - Νάουσσα
    Μπουτάρης - Νάουσσα 2011 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 12% alc.
    21,20 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Για το προϊόν αυτό απαιτείται 1 εβδομάδα για προμήθειά του στη περίπτωση που η ποσότητα που θέλετε δεν είναι άμεσα διαθέσιμη.
    Η Νάουσσα Μπουτάρη είναι κρασί για το κελάρι ή για το τραπέζι. Όπως και να επιλέξει να την μεταχειριστεί κανείς, είναι κρασί που υπηρετεί πιστά την ποικιλία και την καταγωγή του, και βγάζει ασπροπρόσωπο αυτόν που την αγοράσει για να την χαρίσει, να την παλαιώσει, ή να την ανοίξει. Ανάμεσα στα 100 κορυφαία κρασιά του κόσμου στην ετήσια αξιολόγηση του Wine Spectator!
  3. Salto Wild Yeast
    Salto Wild Yeast 2015 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Εσπεριδοειδή, φλούδες εσπεριδοειδών, κυδώνι, ορυκτά στοιχεία και μέλι είναι μόνο κάποια από τα αρώματα και γεύσεις που έχει βγάλει αυτό το υπέροχο Μοσχοφίλερο. Με αυτή την οξύτητα που έχει είναι σίγουρο ότι μπορεί να εξελιχθεί και άλλο!
  4. Salto Wild Yeast 2014
    Salto Wild Yeast 2014 2014 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Ένα Μοσχοφίλερο με παραπάνω από 9 χρόνια στην πλάτη που εντυπωσιάζει με την φρεσκάδα του, τα ζωηρά αρώματα εσπεριδοειδών, την πολύ ωραία ορυκτότητα αλλά και την ζωηρή οξύτητα στην γεύση. Είναι ένα κρασί που άνετα μπορεί να φτάσει την δεκαετία.
  5. Salto Wild Yeast 2016
    Salto Wild Yeast 2016 2016 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Στην πενταετία λίγα λευκά κρασιά μπορούν να έχουν εξελιχθούν τόσο εντυπωσιακά! Και αυτό εδώ το Μοσχοφίλερο με τον γεμάτο φρεσκάδα σύνθετο χαρακτήρα του έχει πολλά ακόμα να δώσει!
  6. Salto Wild Yeast 2017
    Salto Wild Yeast 2017 2017 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Το φρούτο ωριμάζει, τα φρέσκα ανθικά στοιχεία της ποικιλίας δίνουν την σκυτάλη σε ποτ πουρί, τα ορυκτά στοιχεία και κάποια βότανα ενισχύουν ένα πολύ όμορφα εξελιγμένο κρασί από μια ποικιλία που αποτελεί έκπληξη. Και έχει σίγουρα πολύ δρόμο ακόμα!
  7. Salto Wild Yeast 2018
    Salto Wild Yeast 2018 2018 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Στα τρία χρόνια του αυτό το Salto, μόλις έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει τα υπέροχα χαρακτηριστικά του. Το φρούτο του σφύζει από ζωντάνια ενώ οι ορυκτές νύξεις έχουν ήδη αρχισει να δημιουργούν απίστευτη πολύπλοκότητα.
  8. Salto Wild Yeast 2019
    Salto Wild Yeast 2019 2019 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Η νέα σοδειά αναμένεται τον Ιούνιο
    Μία εξερεύνηση των δυνατοτήτων του Μοσχοφίλερου και ένα Saltο προς τα εμπρός για τo πως μια γηγενής ποικιλία μπορεί να ιδωθεί μέσα από σύγχρονη ‘ματιά’, αποτελεί η προσπάθεια αυτή του Γιώργου Σκούρα. Ζύμωση με απομονωμένες στο εργαστήριο ‘άγριες’ ζύμες, υπέροχα εκφρασμένος ανθικός, ποικιλιακός χαρακτήρας και πολυπλοκότητα στην οποία η ποικιλία δεν μας έχει συνηθίσει, ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί