Λευκά Κρασιά

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

4 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Λούροι Πλατια
    Λούροι Πλατια 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13,5% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    60,80 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Από ένα αμπελοτόπι στον Πύργο, που ονομάζεται Λούροι Πλατιά, με κλίματα ηλικίας μεγαλύτερης των 150 ετών παράγεται μία συγκλονιστική Σαντορίνη που ωριμάζει για σχεδόν ένα χρόνο πάνω στις οινολάσπες του αποκτώντας εξαιρετικά σύνθετο αρωματικό και γευστικό προφίλ. Ένα ακόμα κρασί από το οινοποιειο του Αρτέμη Καραμολέγκου, ωδή στο Ασύρτικο της Σαντορίνης, που κερδίζει διθυραμβικές κριτικές και σπουδαίες διακρίσεις από όλο τον οινικό κόσμο.
  2. Καραμολεγκος 34
    Καραμολεγκος 34 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    35,30 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Κρυστάλλινη έκφραση του Ασύρτικου της Σαντορίνης με δύναμη, φινέτσα, νεύρο και λεμονάτο προφίλ που παράγεται από παλαιούς αμπελώνες. Ένα κρασί αντάξιο της ιστορίας του Σαντορινιού αμπελώνα που μετρά ήδη 34 αιώνες αδιάκοπης αμπελοκαλλιέργειας. Το απόλυτο κρασί για εκλεκτή ψαροφαγία.
  3. Papas
    Papas 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    90%
    86,80 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Το αμπελοτόπι Πάπας στο Μεγαλοχώρι με υπεραιωνόβια πρέμνα ηλικίας 150 ετών, δίνει ένα σπάνιο και μεγαλειώδες κρασί από Ασύρτικο που ανεβάζει το status των κρασιών της Σαντορίνης ακόμα υψηλότερα. Η εξαιρετική πρώτη ύλη και η ωρίμαση για 22 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή, 2 μήνες σε δρύινη δεξαμενή και για έναν ακόμη χρόνο στην φιάλη, προσδίδουν στο κρασί εκπληκτική δομή και ένταση εκφράζοντας με σαφήνεια τα χαρακτηριστικά αυτού του μοναδικού terroir.
  4. Πυρίτης
    Πυρίτης 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    80%
    47,10 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Μύτη ευγενική, γεμάτη ορυκτότητα και τη χαρακτηριστική, για τα Ασύρτικα της Σαντορίνης, τσακμακόπετρα. Νότες από ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα και τάρτα εσπεριδοειδών. Στόμα πλούσιο, πληθωρικό με φινέτσα και κοφτερή οξύτητα. Επίγευση μακρά με αλμύρα και ορυκτότητα. Συνιστάται μετάγγιση σε καράφα για να αναπνεύσει και να ανοίξει το κρασί προκειμένου να αναδείξει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του. Πίνεται στους 11-13°C και αποτελεί τέλειο συνδυασμός με λιπαρό ψάρι, ή carpaccio σολομού. Εναλλακτικά δοκιμάστε το με αρνάκι φρικασέ ενώ επίσης δημιουργεί εξαιρετικό συνδυασμό με λευκό κρέας όπως γαλοπούλα γεμιστή και ζυμαρικά ή ριζότο οστρακοειδών.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί