Λευκά Κρασιά

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 46-60 από 79

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Αρβανιτίδη - Chardonnay
    Αρβανιτίδη - Chardonnay 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    73%
    Μπορεί οι Ελληνικές γηγενείς ποικιλίες να μεγαλουργούν πια, όμως το Chardonnay είναι μία σταθερή αξία! Η πιο δημοφιλής λευκή ποικιλία σε όλο τον πλανήτη δίνει εξαιρετικά κρασιά και επί Ελληνικού εδάφους. Kαι εδώ έχουμε ένα από τα πιο νόστιμα και πιο όμορφα ντυμένα με την δρυ Chardonnay στην χώρα, που κοιτάει στα μάτια κρασιά από περιοχές που έχουν ταυτιστεί με την ποικιλία.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Μετόχι Χρωμίτσας - Λευκός
    Μετόχι Χρωμίτσας - Λευκός 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    76%
    Λαμπερό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Στη μύτη αρώματα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων. Στο στόμα πλούσιο και κρεμώδες και οξύτητα που προσδίδει φρεσκάδα. Μακρύ τελείωμα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Σαντορίνη Νυχτέρι
    Σαντορίνη Νυχτέρι 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    85%
    27,30 €
    Καλοφτιαγμένο Νυχτέρι της Santo Wines που θα εκτιμήσουν οι φίλοι του πληθωρικού αυτού στυλ κρασιών. Η ποιότητα αλλά και η τυπικότητα του κρασιού αυτού δεν πέρασε απαρατήρητη από την ομάδα των ειδικών του κορυφαίου περιοδικού κρασιού Decanter που εκφράστηκε για αυτό με τα κολακευτικότερα λόγια!
  4. Villa Antinori Bianco
    Villa Antinori Bianco 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Malvasia, Trebbiano, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    88%
    13,10 €
    Καθημερινό λευκό κρασί από την Ιταλία, που τα έχει όλα: αρωματικότητα, ισορροπία, οξύτητα, φρεσκάδα, καλή τιμή. Από τα κρασιά που αξίζει να έχει κανείς ανά πάσα στιγμή στο σπίτι.
  5. Vina Esmeralda
    Vina Esmeralda 2022
     
    Ημίξηρος, Ήπιος, Λευκός, Gewurztraminer, Moscatel, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    9,10 €
    Ένα από τα αρωματικότερα και απολαυστικότερα λευκά κρασιά της Ελληνικής αγοράς. Σε συνδυασμό με την ακαταμάχητα ελκυστική τιμή του, δεν είναι τυχαίο που έχει αγαπηθεί τόσο πολύ από τους Έλληνες οινόφιλους. Προτείνεται ανεπιφύλακτα!
  6. Cuvee Evdemon
    Cuvee Evdemon 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    50%
    52,10 €
    Διατίθεται σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες.
    Μέγιστος αριθμός φιαλών ανα παραγγελία: 3
    Σπάνιο κρασί από το Κτήμα Αργυρού που παράγεται από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες Ασύρτικου ηλικίας άνω των 150 ετών καλλιεργούμενοι στην περιοχή του Πύργου σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Οι ελάχιστες φιάλες ‘κυκλοφορούν’ έχοντας ωριμάσει για μερικά χρόνια στο οινοποιείο. Το 25% του κρασιού ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο ποσοστό για τουλάχιστον 30 μήνες πάνω στις οινολάσπες του. Ένα κρασί με εξαιρετική δομή και τεράστια δυνατότητα εξέλιξης που αναμένεται να επαναπροσδιορίσει το Ασύρτικο της Σαντορίνης.
  7. V for Vostilidi
    V for Vostilidi 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Βοστιλίδι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    18,60 €
    Η σπάνια λευκή ποικιλία Βοστιλίδι σε μία εκπληκτική έκφραση από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς με πλούσια γεύση και σαγηνευτικά αρώματα. Η Αυθόρμητη ζύμωση και η ωρίμαση σε μεγάλο δρύινο βαρέλι έχουν αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σταφυλιού, που διακρίνεται για τα έντονα αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών, τα ορυκτά στοιχεία αλλά και τις διακριτικές τανίνες.
  8. Terre de Zeus Malagousia
    Terre de Zeus Malagousia 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    17,10 €
    Στο οινοποιείο Navitas από τα πρώτα κιόλας βήματα έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία υπέροχη Μαλαγουζιά που πάει τη ποικιλία σε άλλο επίπεδο. Ένα κρασί με ξεμυαλιστικό αλλά ταυτόχρονα κομψό άρωμα, με τονισμένη οξύτητα που φρεσκάρει και με πολύ ωραία αρμονική επίγευση. Αν είστε από αυτούς που δεν βλέπουν την Μαλαγουζιά με καλό μάτι, αυτή η φρέσκια προσπάθεια θα σας κάνει να αναθεωρήσετε!
  9. Πυρίτης
    Πυρίτης 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    80%
    47,10 €
    Μύτη ευγενική, γεμάτη ορυκτότητα και τη χαρακτηριστική, για τα Ασύρτικα της Σαντορίνης, τσακμακόπετρα. Νότες από ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα και τάρτα εσπεριδοειδών. Στόμα πλούσιο, πληθωρικό με φινέτσα και κοφτερή οξύτητα. Επίγευση μακρά με αλμύρα και ορυκτότητα. Συνιστάται μετάγγιση σε καράφα για να αναπνεύσει και να ανοίξει το κρασί προκειμένου να αναδείξει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του. Πίνεται στους 11-13°C και αποτελεί τέλειο συνδυασμός με λιπαρό ψάρι, ή carpaccio σολομού. Εναλλακτικά δοκιμάστε το με αρνάκι φρικασέ ενώ επίσης δημιουργεί εξαιρετικό συνδυασμό με λευκό κρέας όπως γαλοπούλα γεμιστή και ζυμαρικά ή ριζότο οστρακοειδών.
  10. Ύλη 35
    Ύλη 35 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12,5% alc.
    28,40 €
    Το Ασύρτικο σε μία ωραία ‘orange’ εκδοχή που παράγεται από καρπό που συλλέγεται όψιμα και προέρχεται από αμπελώνες στα 800 μέτρα υψόμετρο στην ορεινή Κορινθία. Το κρασί ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες, παραμένει για 35 ημέρες με τα στέμφυλα και στην συνέχεια ωριμάζει για 15 μήνες σε βαρέλια 500lt. Το υψηλό αλκοόλ και ο πληθωρικός και ώριμος χαρακτήρας δεν μας κάνει εντύπωση, καθώς αυτό είναι το στυλ των κρασιών του Γιάννη Παπαργυρίου, που έχει κερδίσει φανατικούς φίλους.
  11. Icon
    Icon 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    60%
    54,80 €
    Ο δεσμός του Απόστολου Μούντριχα με την άνυδρη Σαντορινιά γη και το Ασύρτικο γίνεται ολοένα και πιο δυνατός. Ο ήλιος, το φως, ο αέρας, η ηφαιστειακή γη, η θάλασσα και το νερό, τα στοιχεία της φύσης δηλαδή που δημιουργούν το συγκλονιστικό terroir της Σαντορίνης, εκφράζονται πολύ όμορφα σε αυτό το σπουδαίο κρασί. Η πολυπλοκότητα, η καθαρότητα του φρούτου, η κοφτερή οξύτητα και η ορυκτή αίσθηση το βάζουν στο πάνθεον των κορυφαίων λευκών κρασιών παγκοσμίως.
  12. Condrieu
    Condrieu 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viognier, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    69,40 €
    Υπέρ-κομψο λευκό από την κοιλάδα του Ροδανού, που αποτυπώνει όλη τη φινέτσα αλλά και την πολυπλοκότητα της ευγενούς ποικιλίας του Viognier. Όταν μάλιστα μας έρχεται από τα επιδέξια χέρια ενός από τους πιο φτασμένους οινοποιούς της περιοχής, η επιλογή του είναι απλά… μονόδρομος.
  13. Βαγγέλη Με Προσέχεις
    Βαγγέλη Με Προσέχεις 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    12,40 €

    "Βαγγέλη! Με προσέχεις;" ρώτησε ένας φίλος με ευθυμία στο μεγάλο τραπέζι για την εμφιάλωση του πρώτου λευκού κρασιού του οινοποιείου το 1985 και 10 χρόνια μετά η φράση αυτή έγινε η πιο ιδιαίτερη ονομασία ελληνικού κρασιού. Sauvignon Βlanc και Ασύρτικο, συνδυάζουν την εξέλιξη με την ιστορία σε ένα τραγανό και φρουτώδες απολαυστικό λευκό αντίστοιχο του υψηλού επιπέδου των βορειοελλαδίτικων λευκών blend.

  14. Πύλη Λευκός
    Πύλη Λευκός
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 14.5% alc.
    14,00 €
    To Kτήμα Μιχαηλίδη συστήνει με την Πύλη ένα υπέροχo blend λευκών ποικιλιών που αναδεικνύει τη μαγεία της δραμινής γης. Η υπέροχη ισορροπία φρεσκάδας και όγκου γουλιάς με το φρούτο σε πρώτο πλάνο σκιαγραφούν ένα λευκό που φτιάχτηκε για να ταιριάζει με… όλα!
  15. Black Cottage
    Black Cottage 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    60%
    16,70 €
    Αυτό το Sauvignon Blanc έχει μια εκφραστική μύτη γεμάτη από εσπεριδοειδή. Ακτινίδιο, φραγκοστάφυλο και μίσχο ντομάτας. Ο ουρανίσκος είναι γεμάτος γεύσεις φύλλων μαύρου φραγκοστάφυλου, και καρπουζιού με ένα δροσερό τελείωμα.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί