Λευκά Κρασιά

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 106-120 από 231

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Αρμύρα
    Αρμύρα 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    87%
    Νέος σχεδιασμός στην ετικέτα και ελαφρώς διαφοροποιημένο περιεχόμενο για ένα από τα πιο σταθερά σε ποιότητα Chardonnay του ελληνικού αμπελώνα. Ένα 5% Μαλαγουζιά έχει προστεθεί στο χαρμάνι αλλά το κρασί παραμένει ένα κλασικό Chardonnay με τροπικό χαρακτήρα και πλούσιο βουτυράτο σώμα που ισορροπεί λόγω της τονισμένης οξύτητας. Απολαύστε το δίπλα σε πιάτα που φέρουν την αρμύρα της θάλασσας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Cavalieri Assyrtiko
    Cavalieri Assyrtiko 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Πληθωρικό Ασύρτικο, με όμορφα στοιχεία βαρελιού από τους αμπελώνες του Νίκου Λαζαρίδου στην Αγορά της Δράμας. Ωραία αρωματική διάσταση με ώριμα φρούτα, στόμα γεμάτο νεύρο και δροσιστικό χαρακτήρα που αποδεικνύει ότι η Δράμα μπορεί εκτός από τα σούπερ αρωματικά κρασιά να διακριθεί και για τα μονοποικιλιακά σοβαρά Ασύρτικα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Condrieu 'La Galopine' 2006
    Condrieu "La Galopine" 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viognier, Πιείτε το τώρα, 14.5% alc.
    Βαθμολογία:
    100%
    Πανέμορφη έκφραση του Viognier, σε μία ετικέτα από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Condrieu. Χαμηλή στρεμματική απόδοση και προσεκτική οινοποίηση εξασφαλίζουν σωστή τυπικότητα και υπόσχεση μεγάλης απόλαυσης στο τραπέζι.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Riesling Muenchberg
    Riesling Muenchberg Grand Cru 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Riesling, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    95%
    Μεγάλο λευκό κρασί από Riesling, από έναν φημισμένο παραγωγό από την Αλσατία. Όμορφα τυπικό, χαρακτηρίζεται από εξελιγμένα αρώματα λευκών φρούτων, μία βενζολική αρωματική τάση που αρχίζει σιγά-σιγά να εμφανίζεται, στο φόντο μια διακριτικής γλυκύτητας. Η δυνατή οξύτητά του "απογειώνει" την αίσθηση που δίνει στο στόμα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Serge Dagueneau - Pouilly Fume
    Serge Dagueneau - Pouilly Fume 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    88%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Ένα όμορφα τυπικό Pouilly Fume από έναν μαιτρ του συγκεκριμένου είδους. Αρώματα του ιδιαίτερου terroir του Pouilly Fume, τέλεια οξύτητα και μεγάλη διάρκεια δίνουν ένα λευκό κρασί που προκαλεί αίσθηση τόσο σε αρχάριους, όσο και σε γνώστες.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Dum Vinum Sperum
    Dum Vinum Sperum 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    85%
    Ένα φίνο βαρελάτο λευκό με πολύ ένθερμο fan club. Οινοποιημένο προσεκτικά ώστε να αποδίδει την αρωματική ομορφιά και την γευστική αρμονία του Chardonnay στο ακέραιο, το Dum Vinum Sperum είναι ένα κρασί με βάθος και πολυπλοκότητα, και το οποίο καταλήγει σε μία αξέχαστα ηδονική επίγευση.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Χατζηδάκη - Σαντορίνη Νυχτέρι
    Χατζηδάκη - Σαντορίνη Νυχτέρι 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 15% alc.
    Βαθμολογία:
    85%
    Εξελιγμένο λευκό κρασί με βάση το Ασύρτικο της Σαντορίνης. Οινοποιημένο σε ξύλινες δεξαμενές και παλαιωμένο για ένα χρόνο στο βαρέλι, μας δίνει μία πιο πικάντικη διάσταση του λευκού της Σαντορίνης που έχει τεράστιο ενδιαφέρον και μας προσφέρει αμέτρητες επιλογές συνδυασμών στο τραπέζι.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Λυραράκης - Δαφνί "Ψαράδες"
    Λυραράκης - Δαφνί "Ψαράδες" 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Δαφνί, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    75%
    Κρασί φρουτώδες και δροσερό με έντονα αρώματα λεμονιού και οξύτητα, με χαλκοκίτρινο χρώμα, από την σπάνια ομώνυμη ποικιλία της Κρήτης, συνοδεύει ψαροφαγίες και λαδερά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  9. Salto Wild Yeast
    Salto Wild Yeast 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Βαθμολογία:
    76%
    Μία εξερεύνηση των δυνατοτήτων του Μοσχοφίλερου και ένα Saltο προς τα εμπρός για τo πως μια γηγενής ποικιλία μπορεί να ιδωθεί μέσα από σύγχρονη ‘ματιά’, αποτελεί η προσπάθεια αυτή του Γιώργου Σκούρα. Ζύμωση με απομονωμένες στο εργαστήριο ‘άγριες’ ζύμες, υπέροχα εκφρασμένος ανθικός, ποικιλιακός χαρακτήρας και πολυπλοκότητα στην οποία η ποικιλία δεν μας έχει συνηθίσει, ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Πρόποδες
    Πρόποδες 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    83%
    Το χρώμα του είναι λαμπερό λεμονοπράσινο. Τα αρώματα του στην αρχή είναι δειλά, αφού όμως περάσουν λίγα λεπτά, ξεδιπλώνονται αρώματα εσπεριδοειδών, μήλων, ανανά, ξηρών καρπών, ορυκτών στοιχείων και βανίλιας. Στο στόμα είναι πληθωρικό αλλά και κομψό, με τέλεια ισορροπία οξύτητας και αλκοόλης, με γεύσεις πράσινων φρούτων να πολιορκούν των ουρανίσκο και μακρύ βουτυρένιο τελείωμα. Έχει την δομή για να εξελιχθεί για τουλάχιστον μία πενταετία ακόμα και να αποκτήσει πιο σύνθετο χαρακτήρα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  11. Χατζηδάκη - Σαντορίνη Familia
    Χατζηδάκη - Σαντορίνη Familia 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Αναμένεται νέα σοδειά Αρχές Απριλίου του 2024
    Η Σαντορίνη Familia Χατζηδάκη με τον λεμονάτο, ορυκτό και νευρώδη χαρακτήρα της, αποτυπώνει πιστά την αστείρευτη δυναμική του Σαντορινιού Terroir, γι' αυτό και είναι από τις πιο αγαπητές ετικέτες που παράγει το νησί. Αν τη δοκιμάσετε με κλειστά μάτια, είναι πολύ πιθανό να νιώσετε την αλμύρα του Αιγαίου και την άγρια ομορφιά των ανεμοδαρμένων αμπελιών της όμορφης Σαντορίνης. Ακόμα και η πιο ‘απλή’ ετικέτα του οινοποιείο Χατζηδάκη, φτιαγμένη από 100% Ασύρτικο, είναι ένα μεγάλο κρασί που μπορεί να παλαιώσει για πολλά χρόνια.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  12. Yalumba Viognier
    Yalumba Viognier 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viognier, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Περιορισμένη διαθεσιμότητα
    Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα. Eξωτικά αρώματα βερίκοκου, ροδάκινου και τζίντζερ σε φόντο άνθεων εσπεριδοειδών και ροδοπέταλων που διεγείρουν τις αισθήσεις πριν ακόμα γευτούμε το κρασί. Η συνέχεια έρχεται με μία πλούσια και λιπαρή υφή στο στόμα, με οξύτητα που φρεσκάρει και ευχάριστη πικάντικη επίγευση. Απολαύστε το φρέσκο αν και το βιδωτό πώμα θα βοηθήσει να διατηρήσει την φρεσκάδα του για 2-3 χρόνια από τον τρύγο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  13. Quintaluna
    Quintaluna 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Verdejo, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Ο οίκος Ossian στην Ισπανία ασχολείται και επενδύει σε μία μόνο ποικιλία, την λευκή Verdejo και σε παλαιά, προφυλλοξηρικά αμπέλια τα οποία καλλιεργούνται βιολογικά! Για την ακρίβεια ήταν το πρώτο οινοποιείο της Rueda που πιστοποιήθηκε για την οργανική καλλιέργεια. Με οινολόγους παγκοσμίου κύρους να συμβουλεύουν, δημιουργούν κάποια από τα καλύτερα λευκά κρασιά της χώρας που διακρίνονται για την καθαρότητα των αρωμάτων τους και την κομψότητα. Quintaluna σημαίνει ‘5 φεγγάρια’ και υπαινίσσεται τη σημασία του φεγγαριού στον προγραμματισμό των εργασιών στον αμπελώνα παρόλο που δεν ακολουθούνται όλες οι βιοδυναμικές πρακτικές.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  14. Κτήμα Γεροβασιλείου - Viognier Magnum
    Κτήμα Γεροβασιλείου - Viognier Magnum 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viognier, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    51,50 €
    Ιδιαίτερο και εξωτικό λευκό κρασί για όσους ψάχνουν κάτι διαφορετικό. Έντονα αρωματικά με τα πυρηνόκαρπα φρούτα να κυριαρχούν και να αγκαλιάζονται διακριτικά από τα στοιχεία της δρυός, πλούσια γεύση, όμορφη οξύτητα και επίγευση που διαρκεί.
  15. Yalumba The Virgilius
    Yalumba The Virgilius 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viognier, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Περιορισμένη διαθεσιμότητα
    Μπορεί το Viognier να έχει πια ξεφύγει από τα στενά όρια του Ροδανού στην Γαλλία, αλλά λίγα Viognier υπάρχουν εκεί έξω που να μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια το χωριό Condrieu (την Μέκκα όλων των εραστών της ποικιλίας). Η Yalumba τόλμησε με το Virgilius και έδωσε μαθήματα ακόμα και στους Γάλλους, αφού εδώ έχουμε ένα σπάνιο Viognier, με άψογη ωρίμαση σε βαρέλι, που μπορεί να παλαιώσει στην φιάλη μέχρι και οκτώ χρόνια.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί