You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
House of Wine International Section
Translate the main site
Λευκά Κρασιά
-
Cuvee Prestige Extra Brut 2017
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση
34,70 € Φτάνει μέχρι 31,92 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Ο Λόρενς Χάρτμαν κάνει εξαιρετικά λευκά και ερυθρά κρασιά στο boutique οινοποιείο του στο Αμύνταιο, αλλά δικαίως φέρει τον τίτλο του σπεσιαλίστα στα αφρώδη. Το τρίτο κατά σειρά του χτύπημα στην κατηγορία των αφρώδων οίνων που φτιάχνονται με την παραδοσιακή μέθοδο, συνδυάζει Ασύρτικο και Ξίνομαυρο σε ποσοστό 60-40 και χαρακτηρίζεται από τρομερή φρεσκάδα, ένταση και κομψότητα. -
Cloudy Bay - Sauvignon Blanc 2023
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
36,20 € Φτάνει μέχρι 33,30 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Αν το χαρακτηριστικό στυλ του Νεοζηλανδέζικου Sauvignon Blanc και πιο συγκεκριμένα της περιοχής του Marlborough, έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο, αυτό το οφείλει αποκλειστικά και μόνο, σε ένα κρασί, το Cloudy Bay. Πίσω από μια, από τις πλέον αναγνωρίσιμες και cult σε σχεδιασμό ετικέτες, το φημισμένο κρασί εξακολουθεί να ‘δανείζει’ στα λευκά της Νέας Ζηλανδίας κάτι από την παγκόσμια αίγλη του. -
Cloudy Bay - Chardonnay 2020
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
43,90 € Φτάνει μέχρι 40,39 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Μονοποικιλιακό Chardonnay απο ένα εκ των κορυφαίνων οινοποιείων του Νέου Κόσμου -
Όβηλος - Λευκός 2023
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Semillon, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
32,20 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Ένα από τα κορυφαία ελληνικά λευκά κρασιά που σαρώνει τα μετάλια όπου και να διαγωνιστεί, με πιό πρόσφατο το βραβείο "Καλύτερο κρασί του Διαγωνισμού-Best in Show του Διαγωνισμού Decanter 2019! Ο Όβηλος Λευκός έχει ζυμωθεί προσεκτικά σε δρύινο βαρέλι, και σε αυτό οφείλεται, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, η ολοκληρωμένη δομή του. Το πάντρεμα του Ασύρτικου με το Semillon είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο, καθώς το πρώτο χαρίζει σπιρτάδα και οξύτητα, ενώ το δεύτερο δίνει ωριμότητα και χάρη.Για Exclusive Μέλη -
Riesling Steinmassel 2021
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Riesling, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12% alc.
31,00 € Φτάνει μέχρι 28,52 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Ένα πολύ αξιόλογο Βορειο-Ευρωπαϊκό Riesling, και συγκεκριμένα από την Αυστρία και έναν από τους ποιοτικότερους παραγωγούς της. Τυπική αρωματικότητα στη μύτη και σούπερ οξύτητα στο στόμα, σε συνδυασμό με τον χαμηλό αλκοολικό τίτλο, μας δίνουν ένα λευκό κρασί που συνδυάζεται εύκολα και όμορφα με πληθώρα γεύσεων, αν και έχει ξεκάθαρη έφεση στις πιο εξωτικές... -
Χατζηδάκη - Vinsanto 2013
Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 9.5% alc.
31,60 € Φτάνει μέχρι 29,06 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Ο Χαρίδημος Χατζηδάκης αναμφισβήτητα άφησε το στίγμα του στην Σαντορίνη, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάδειξη της ως μία πολύ σπουδαία οινοπαραγωγική περιοχή. Το Vinsanto του οινοποιείου είναι ένα εξαιρετικό γλυκό κρασί περιορισμένης παραγωγής με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας. Το λιάσιμο των σταφυλιών και η προσεκτική οινοποίηση με βάση την παράδοση δίνουν extra γευστικούς πόντους σε ένα κρασί που δε σταματά να σαρώνει τα βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. -
Monemvasia - Malvasia
Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Ασπρούδι, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα, Μονεμβασιά, Επιδέχεται Παλαίωση
43,20 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/317 χρόνια πειραματισμών από τον Γιώργο και την Έλλη Τσιμπίδη, προηγήθηκαν της δημιουργίας αυτού του συγκλονιστικού γλυκού κρασιού που εξυμνεί την βαριά ιστορία του περίφημου Μαλβάζιου οίνου της αρχαιότητας. Είναι το πρώτο κρασί που φέρει την ένδειξη ΠΟΠ Μονεμβασία- Malvasia, και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τον υπέροχο πολύπλοκο και ώριμο χαρακτήρα του. -
Chateau Fontaine Audon - Sancerre 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
30,40 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Όμορφα τυπικό λευκό κρασί από Sauvignon Blanc του Sancerre, που χαρακτηρίζεται από ζωντάνια, φρεσκάδα και όμορφα λεμονάτα αρώματα με μία νύξη "τσακμακόπετρας" στο βάθος. Τέλεια οξύτητα και ευχάριστη διάρκεια συμπληρώνουν το πακέτο. -
Χρυσογέρακας 2017
Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Gewurztraminer, Μαλαγουζιά, Επιδέχεται Παλαίωση
31,00 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Ένα εξαιρετικό γλυκό κρασί που συμπληρώνει την ήδη πλούσια γκάμα κρασιών του Κτήματος Κυρ Γιάννη. Σταφύλια από το εξωτικό Gewurtzraminer και την ακαταμάχητη Μαλαγουζιά που τρυγιόνται όψιμα, μέσα στον Δεκέμβρη δίνουν ένα ισορροπημένο, κομψό και γεμάτο φρούτο, κρασί, που θα αγαπηθεί από τους λάτρεις των γλυκών κρασιών και όχι μόνο. Ένα σπάνιο είδος γερακιού, ο Χρυσογέρακας χαρίζει το όνομα του στο κρασί, του οποίου η ετικέτα έχει φιλοτεχνηθεί από την Λίλα Μπουτάρη, κόρη του Στέλλιου Μπουτάρη που βρίσκεται στο τιμόνι του Κτήματος. -
Vinsanto Γαβαλά 2016
Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 10% alc.
40,80 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Το Ασύρτικο συμπληρώνεται με λίγο Αθήρι και Αηδάνι, τα σταφύλια λιάζονται για 10-15 ημέρες κάτω από τον καυτό ήλιο της Σαντορίνης, ‘πατιούνται’ μεσημεριανές ώρες για να βγάλουν πιο εύκολα τον συμπυκνωμένο, σε σάκχαρα, χυμό και στην συνέχεια ζυμώνει για αρκετούς μήνες πριν οδηγηθεί στα μεγάλα παλαιά ξύλινα βαρέλια για να παλαιώσει. Το αποτέλεσμα είναι ένα ξεμυαλιστικό γλυκό κρασί με γεύση και αρώματα που μένουν αξέχαστα για μήνες. -
Chateau Langlois Pοuilly-Fume 2021
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
30,40 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Ένα πολύ ποιοτικό και ιδιαίτερο λευκό κρασί από την κοιλάδα του Λίγηρα. Η φρεσκάδα και η οξύτητά του συναρπάζουν, ενώ το μοναδικό terroir του Pοuilly Fume του χαρίζει μία όμορφα τυπική μεταλλικότητα που περιμένουμε από ένα τέτοιο κρασί. -
Anhydrous Santorini 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
34,60 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Νέα σοδειά τον Μάιο του 2024Το Anhydrous του Απόστολου Μούντριχα φέρνει μία καινούρια ματιά στην απόδοση του μεγαλειώδους terroir της Σαντορίνης. Τα μοναδικά χαρίσματα του, που δημιουργούν η γη, το ηφαίστειο και η θαλάσσια αύρα αποτυπώνονται εξαιρετικά , με το φρούτο να συναντάει την καπνιστή ορυκτότητα, τα απίστευτα επίπεδα οξύτητας και την στιβαρή δομή.Εξαντλημένο