Λευκά Κρασιά

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 106-120 από 617

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Σαββατιανό Α.Φράγκου
    Σαββατιανό Α.Φράγκου 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12,5% alc.
    Βαθμολογία:
    86%
    Το Σαββατιανό, η ταπεινή ποικιλία της Αττικής, η βάση της ρετσίνας, φθάνει εδώ σε νέα, πρωτόγνωρα επίπεδα. Σε αντίθεση με τις κλασσικές και πολύ μεγάλες στρεμματικές αποδόσεις του Σαββατιανού, η Αναστασία Φράγκου χρησιμοποιεί σταφύλια από αμπέλια με στρεμματικές αποδόσεις πολύ μικρές, που σε συνδυασμό με μια θαυμάσια οινοποίηση δίνουν εντυπωσιακά αρώματα. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για θαλασσινά και ψητά ψάρια, ενώ συνοδεύει ευχάριστα σαλάτες και ζυμαρικά. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ο συνδυασμός του με πολλά μαγειρευτά της ελληνικής κουζίνας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Sauvignon Blanc "Αμπελοτόπι Κρυόβρυση"
    Sauvignon Blanc "Αμπελοτόπι Κρυόβρυση" 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    40%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Τυπικό και ακαταμάχητο Sauvignon Blanc από το ιδιόκτητο αμπελοτόπι Κρυόβρυση του Κτήματος Χατζημιχάλη που βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του όρους Χλωμό, στην περιοχή της Αταλάντης. Η ένταση του φρούτου, τα φυτικά στοιχεία και η αναζοωγονητική οξύτητα θα δώσουν στους αμέτρητους φίλους της ποικιλίας έναν ακόμα λόγο να την αγαπούν!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Μπουτάρης - Μοσχοφίλερο
    Μπουτάρης - Μοσχοφίλερο 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11% alc.
    Βαθμολογία:
    75%
    Όμορφα τυπικό λευκό κρασί από την σταθερά αγαπημένη ποικιλία Μοσχοφίλερο. Φρέσκα λουλουδάτα αρώματα, δροσιστική οξύτητα, τεράστια γκάμα συνδυασμών στο τραπέζι και ελκυστική τιμή, εξηγούν τους λόγους που η ετικέτα αυτή παραμένει αμείωτα δημοφιλής.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  4. Aristocracy
    Αμπελώνας Παπαϊωάννου - Aristocracy 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Gewurztraminer, Sauvignon Blanc, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Ζωηρό λευκό κρασί με πράσινα αρώματα εσπεριδοειδών και λεμονανθών και όμορφη οξύτητα. Ένα μοναδικό blend Sauvignon Blanc με το εξωτικό Gewurztraminer που έχει τη δική του φιλοσοφία και μεγαλώνει το fan club του κτήματος.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  5. Στροφιλία Γης "Διαδρομές"
    Στροφιλία Γης "Διαδρομές" 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    100%
    Η Μαλαγουζιά εκφράζεται πολύ όμορφα στον Αττικό αμπελώνα και το αποδεικνύει αυτή η εξωτική ‘διαδρομή’ της Στροφιλιάς. Η άριστη πρώτη ύλη από τους ιδιόκτητους αμπελώνες στην Ανάβυσσο, η προσεκτική οινοποίηση αλλά και η ωρίμαση σε βαρέλια ακακίας που περνάει ένα μέρος του κρασιού, οδηγούν σε μία γοητευτική και μοντέρνα έκφραση της ποικιλίας που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Ammonite
    Ammonite 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    50%
    Θαυμάσια έκφραση Ασύρτικου από το μοναδικό terroir της Σαντορίνης με την υπογραφή της Γαίας, ενός πρωτοπόρου παραγωγού του νησιού. Το φρούτο προέρχεται από έναν σπάνιο αιωνόβιο αμπελώνα, που έχει προσδώσει στο κρασί συγκλονιστικό γευστικό βάθος, πολυπλοκότητα και νεύρο. Είναι σίγουρα ένα από τα κορυφαία λευκά, όχι μόνο της Σαντορίνης αλλά όλης της Ευρώπης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Gancia Moscato d'Asti
    Gancia Moscato d'Asti
     
    Ημίγλυκος, Αφρώδης, Λευκός, Moscato, Πιείτε το τώρα, 5.5% alc.
    Βαθμολογία:
    85%
    Το Gancia Moscato d’Asti είναι ένας ημίγλυκος, ημιαφρώδης οίνος, προερχόμενος από ποικιλίες 100% Moscato Bianco σταφυλιών τα οποία καλλιεργούνται στην καρδιά των λόφων “Langhe” και “Monferatto” στο Canelli της Ιταλίας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Vinsanto της Γαίας 20 Years Special Edition
    Vinsanto της Γαίας 20 Years Special Edition
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 11.5% alc.
    74,40 €
    Επετειακό Vinsanto από το Κτήμα Γαίας παλαιωμένο για 20 χρόνια σε βαρέλιας 4ης χρήσης ή και παλαιότερα
  9. Θαλασσίτης
    Θαλασσίτης 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    87%
    Ειδική Τιμή 24,74 € Κανονική τιμή 29,10 €
    Το χρώμα του είναι λαμπερό λεμονοπράσινο. Το αρωματικό του προφίλ φωνάζει Σαντορίνη, με τα εσπεριδοειδή και κυρίως το λεμόνι, με τις φλούδες των εσπεριδοειδών, με ένα γλυκό ροδάνικο αλλά και με τα αρώματα του μπαρουτιού. Στο στόμα είναι και πάλι λεμονάτο με τραγανή οξύτητα, πλούσια γεύση και μία ωραία αλμυρή επίγευση.
  10. Νυχτέρι της Γαίας
    Νυχτέρι της Γαίας 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Το χρώμα του είναι λεμονί με κάποιες απαλές χρυσές ανταύγειες. Η αρωματική ένταση είναι μεγάλη και η περίτεχνη πολυπλοκότητα στη μύτη εντυπωσιακή όπου αναδεικνύονται τα εσπεριδοειδή, τα ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα, η βανίλια, η ορυκτότητα και ο καπνός. Τις ίδιες γεύσεις συναντάμε και στο στόμα από την αρχή ως το τέλος, η οξύτητα είναι κοφτερή και το σώμα του γεμάτο. Είναι σίγουρα από τα λευκά κρασιά που μπορούν να παλαιώσουν για πολλά χρόνια.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  11. Clay Orange
    Clay Orange 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    45%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Συγκλονιστικό ‘πορτοκαλί’ κρασί από το οινοποιείο της Γαίας, που εξυμνεί τόσο το στυλ των orange κρασιών όσο και το μαγικό terroir της Σαντορίνης. Με Ασύρτικο που προέρχεται από παλαιούς αυτόριζους αμπελώνες και ωριμάζει για 4 χρόνια σε πήλινα σφαιρικά δοχεία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα Ελληνικά κρασιά αυτού του στυλ.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  12. Ocean Θραψαθήρι
    Ocean Θραψαθήρι 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Θραψαθήρι, Πιείτε το τώρα, 12,5% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    Είναι γνωστό ότι η Κρήτη κρύβει πολλούς οινικούς θησαυρούς! Αυτή η σπάνια έκφραση της ποικιλίας Θραψαθήρι μας κάνει να μιλάμε για ένα ακόμα κρητικό σταφύλι που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Με αυτό το πλούσιο, λιπαρό και εξωτικό κρασί η Ιδαία Οινοποιητική φέρνει στο ποτήρι μας ένα ακόμα διαμαντάκι με μοναδικό χαρακτήρα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  13. Γαία Μοσχοφίλερο Wild Ferment
    Γαία Μοσχοφίλερο Wild Ferment 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο
    Μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις Μοσχοφίλερου άγριας ζύμωσης που δίνει μία νέα διάσταση στην πολυπρόσωπη ποικιλία και αναδεικνύει το πλούσιο χαρακτηριστικό αποτύπωμα της περιοχής. Η παρουσία βαρελιού καθώς και η ανάδευση των οινολασπών κατά την οινοποίηση συνεισφέρουν αρωματικά και βουτυρένια στα τυπικά αρώματα τριαντάφυλλου.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  14. Πέρασμα
    Πέρασμα 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    70%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Εκπληκτικό Σαββατιανό που ξαφνιάζει με την φρεσκάδα και τα ζωηρά αρώματα που μας θυμίζουν κρασιά από ψυχρά κλίματα, παρόλο που καλλιεργείται στο ζεστό κλίμα του Αττικού αμπελώνα. Η επιλεγμένοι αμπελώνες ηλικίας 30-50 ετών, οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και η λεπτομερής οινοποίηση οδηγούν σε ένα ιδιαίτερα νόστιμο λευκό κρασί που μπορεί να στολίσει τόσο το καθημερινό όσο και ένα γιορτινό τραπέζι. Είναι απολαυστικό τώρα όμως είναι από τα λευκά κρασιά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν όμορφα για 2-3 χρόνια στην φιάλη. Η σχέση τιμής ποιότητας είναι παραπάνω από εξαιρετική!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  15. Καπνίας Λευκός
    Καπνίας Λευκός 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Από τις πιο γνωστές και ποιοτικές Ελληνικές ετικέτες βαρελάτου Chardonnay. Υποδειγματικά οινοποιημένο, παρουσιάζει σωστή ισορροπία ανάμεσα στα πρωτογενή αρώματα της ποικιλίας και στα πιο καπνιστά που δίνει το βαρέλι, με την υποστήριξη της τονισμένης οξύτητας και της όμορφης, πικάντικης επίγευσής του.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί