Λευκά Κρασιά

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 196-210 από 617

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Σιγάλας - Σαντορίνη Βαρέλι
    Σιγάλας - Σαντορίνη Βαρέλι 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    87%
    Ένα λευκό κρασί φτιαγμένο για το καλοκαιρινό Ελληνικό τραπέζι. Η λεμονάτη μεταλλικότητα του Ασύρτικου αποκτά καπνιστές νότες από το δρύινο βαρέλι και απογειώνει κάθε καλοκαιρινό θαλασσινό έδεσμα που ψήνεται στα κάρβουνα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Plano Ασύρτικο
    Plano Ασύρτικο 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    72%
    Δροσερό και ευχάριστο Ασύρτικο από την Δράμα και το Κτήμα Τέχνη Οίνου, σε πιο αρωματικό στιλ και λιγότερο αυστηρό από αυτό της Σαντορίνης, που αποδεικνύει ότι η ποικιλία όπου και να καλλιεργηθεί θα δώσει εξαιρετικά κρασιά. Αποδεδειγμένα μπορεί να εξελιχθεί για αρκετά χρόνια.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Όβηλος - Λευκός
    Όβηλος - Λευκός 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Semillon, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    92%
    32,20 €
    Ένα από τα κορυφαία ελληνικά λευκά κρασιά που σαρώνει τα μετάλια όπου και να διαγωνιστεί, με πιό πρόσφατο το βραβείο "Καλύτερο κρασί του Διαγωνισμού-Best in Show του Διαγωνισμού Decanter 2019! Ο Όβηλος Λευκός έχει ζυμωθεί προσεκτικά σε δρύινο βαρέλι, και σε αυτό οφείλεται, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, η ολοκληρωμένη δομή του. Το πάντρεμα του Ασύρτικου με το Semillon είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο, καθώς το πρώτο χαρίζει σπιρτάδα και οξύτητα, ενώ το δεύτερο δίνει ωριμότητα και χάρη.
  4. Cuvee Speciale Extra Brut
    Cuvee Speciale Extra Brut 2022
     
    Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 12,5% alc.
    Βαθμολογία:
    88%
    Επίμονος, εξαιρετικής ποιότητας αφρισμός, που επιτυγχάνεται με δεύτερη ζύμωση στη φιάλη (methode traditionelle ), με τις μικρές σε μέγεθος φυσαλίδες να ταξιδεύουν και να μεταφέρουν ‘μηνύματα’ φρεσκάδας στο πάνω μέρος του flute ποτηριού, το οποίο θα αναδείξει όλο τον αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού. Κομψή, φινετσάτη μύτη με έντονα στοιχεία φυτικότητας και κάποιες νύξεις φρυγανισμένου ψωμιού, ζυμών και ξηρών καρπών. Στόμα απόλυτα ξηρό, με οξύτητα που προκαλεί, ενισχύοντας την αίσθηση της φρεσκάδας που δημιουργεί ο αφρισμός .
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Μυλωνάς - Σαββατιανό
    Μυλωνάς - Σαββατιανό 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    82%
    Αρκετά παρεξηγημένο λόγω της ταπεινής του καταγωγής, το κλασικό σταφύλι της Αττικής γης, ‘διεκδικεί’ ξανά τα τελευταία χρόνια την προσοχή μας. Φρέσκος, ‘τραγανός’ χαρακτήρας, με αρώματα τροπικών φρούτων και ροδάκινου από το εξαιρετικό Σαββατιανό Μυλωνά, σε μία προσπάθεια που ανεβάζει κατακόρυφα το προφίλ της ποικιλίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα προσδοκίες για το μέλλον.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  6. Ιδέα Λευκός
    Ιδέα Λευκός 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    80%
    Η ιδέα ήταν να παντρευτεί το Ασύρτικο με την αρωματική Μαλαγουζιά. Η εκτέλεση από τον Χρήστο Μπαραφάκα ισορροπημένη, με αρώματα τροπικών και λευκόσαρκων φρούτων, φρεσκάδα στο στόμα χωρίς όμως η οξύτητα να είναι πολύ υψηλή και συνολικά ευχάριστο, φρουτώδη χαρακτήρα, με έμφαση στην αμεσότητα των αρωμάτων και όχι στην πολυπλοκότητα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Vino Di Sasso
    Vino Di Sasso 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    Ο Ευρυβιάδης Σκλάβος είναι από τους πρώτους παραγωγούς στην Ελλάδα που άρχισαν να καλλιεργούν σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας και να οινοποιούν με ελάχιστες προσθήκες και παρεμβάσεις. Σήμερα καλλιεργεί σύμφωνα με την ομοιοδυναμική που είναι η Ιταλική εκδοχή της βιοδυναμικής. Ένα cult οινοποιείο της Κεφαλλονιάς που με την επιμονή του και τις σταθερές αξίες έχει φτάσει στην κορυφή. Το αποδεικνύει και αυτή η πολύπλοκη Ρομπόλα που ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες και την προσθήκη ελάχιστου θειώδους.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Μυλωνάς - Μαλαγουζιά
    Μυλωνάς - Μαλαγουζιά 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 12,5% alc.
    Η ποικιλία που έγινε επιτυχία μέσα σε μία νύχτα, στα εδάφη του Αττικού αμπελώνα και υπό τη φροντίδα του Σταμάτη Μυλωνά αποκαλύπτει την υπέροχη αρωματική της διάσταση. Γεμάτη ανθικότητα, και νύξεις από τροπικά φρούτα, ροδάκινο και βότανα αποτελεί ένα από τα πιο μοντέρνα σε στυλ κρασιά του ελληνικού αμπελώνα ιδανικό για τους λάτρεις των αρωματικών λευκών.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  9. Moscato d' Ifestia
    Moscato d' Ifestia
     
    Γλυκός, Ημιαφρώδης, Λευκός, Μοσχάτο Αλεξάνδρειας
    Βαθμολογία:
    87%
    Φωτεινό χρώμα, ανοιχτό κίτρινο, με πλούσια κομψή γλυκύτητα σε τέλεια ισορροπία με την φρεσκάδα της οξύτητας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. /
    Λαγοπάτι 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχάτο Αλεξάνδρειας, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    Το Μοσχάτο "μαγεύει" σε κάθε του εκδοχή, γλυκιά ή ξηρή. Σε αυτή τη περίπτωση το Μοσχάτο Αλεξανδρείας από επιλεγμένο αμπελώνα του κτήματος Χατζηγεωργίου, δίνει ένα πεντακάθαρο σε ποικιλιακά αρώματα κρασί. Εκρηκτικό στη μύτη, με αρώματα σταφυλιού, ροδάκινου, βερίκοκου και τριαντάφυλλο. Εξίσου εκφραστικό στο στόμα, με δροσιστική οξύτητα, γευστική ένταση και διάρκεια, ένα κρασί απόλυτα εξωστρεφές, χωρίς αμφιβολία.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  11. Zelos - Malvasia
    Zelos - Malvasia 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Malvasia, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    85%
    Από τους πιο αρωματικούς κλώνους της Malvasia, αυτός της Candia Aromatica, αποτελεί μιας από τις πιο κομψές και αρωματικές ποικιλίες της Κρήτης. Με σαγηνευτικά αρώματα που φέρνουν στο μυαλό το Μοσχάτο το Zelos του Ντουράκη αποτελεί μια εξαιρετική ξηρή έκφραση της ποικιλίας που μπορεί να σας ξεμυαλίσει με τη φινέτσα και την κομψή αρωματική του έκφραση.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  12. Χίλια Χρόνια Λευκός
    Χίλια Χρόνια Λευκός 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    54%
    Από έναν νέο ανερχόμενο παραγωγό της Νεμέας, έρχεται αυτό το ιδιαίτερο κρασί από Chardonnay, να μας εκπλήξει και να μας αποδείξει ότι η περιοχή αυτή μπορεί να δώσει και σπουδαία λευκά κρασιά. Ο Χρήστος Μπαραφάκας χρησιμοποιεί βαρέλια ακακίας προσδίδοντας έναν έντονο και ταυτόχρονα κομψό ‘βαρελάτο’ χαρακτήρα που θα ενθουσιάσει ακόμα και όσους ‘δυσκολεύονται’ με αυτό το στυλ κρασιού.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  13. Paros Λευκός
    Paros Λευκός 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μονεμβασιά, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    Ένα ζουμερό λευκό κρασί από την Πάρο, ένα νησί με μακρά οινική ιστορία και το οινοποιείο Μωραΐτη που αποτελεί τον σπουδαιότερο παραγωγό του. Φρούτο και ορυκτότητα, φρεσκάδα και νοστιμιά σε ένα ΠΟΠ κρασί από Μονεμβασιά, που ʽφωνάζει΄ αιγαίο και μας ταξιδεύει στα πανέμορφα Ελληνικά νησιά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  14. Yfos Μπαραφάκα
    Yfos Μπαραφάκα 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Malvasia, Κυδωνίτσα, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    70%
    Το ότι η Κυδωνίτσα είναι μία ανερχόμενη λευκή ποικιλία δεν χωράει αμφισβήτηση. Όταν δε, συναντά την αρωματική Malvasia το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό και ιδιαίτερα νόστιμο. Ο Χρήστος Μπαραφάκας έχει δημιουργήσει ένα κρασί που δεν θα του αντισταθούν ούτε οι νέοι οινόφιλοι, ούτε οι πιο ‘εκπαιδευμένοι’ ουρανίσκοι. Πίνεται τόσο σαν απεριτίφ όσο και συνοδεύοντας πιάτα από την Ελληνική και την διεθνή κουζίνα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  15. Cuvee Prestige Extra Brut
    Cuvee Prestige Extra Brut 2017
     
    Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    95%
    Ο Λόρενς Χάρτμαν κάνει εξαιρετικά λευκά και ερυθρά κρασιά στο boutique οινοποιείο του στο Αμύνταιο, αλλά δικαίως φέρει τον τίτλο του σπεσιαλίστα στα αφρώδη. Το τρίτο κατά σειρά του χτύπημα στην κατηγορία των αφρώδων οίνων που φτιάχνονται με την παραδοσιακή μέθοδο, συνδυάζει Ασύρτικο και Ξίνομαυρο σε ποσοστό 60-40 και χαρακτηρίζεται από τρομερή φρεσκάδα, ένταση και κομψότητα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί