Newsletter House of Wine
- Οκτώβριος 2016
House of Wine - Η Ενημέρωση της Εβδομάδας
Ιστοσελίδα - www.houseofwine.gr
Email - info@houseofwine.gr
Τηλέφωνο - 801-111-9463
Ο Λογαριασμός μου
Τεύχος 84ο, 3η Οκτωβρίου 2016 
Newsletter Οκτωβρίου 2016
 

Αγαπητοί Φίλοι,



Είναι πολλά τα όσα θα συμβούν τον Οκτώβριο γύρω από το κρασί: Εκθέσεις, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες… Θα είναι βέβαια πολύ περισσότερες από αυτές που ανακοινώνουμε εδώ, και σίγουρα πάρα πολλές -σχεδόν καθημερινές- οινικές εκδηλώσεις σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο, που είναι αδύνατον να τις γνωρίζουμε αφού οι περισσότερες ανακοινώνονται λίγες μόλις μέρες πριν.

Ένα πάντως είναι σίγουρο, αλλά και σημαντικό: Οι εκδηλώσεις γύρω από το κρασί υπακούουν στην εντολή "αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε..." λες και τις ευλόγησε ο θεός, όπως στην Παλαιά Διαθήκη!. Σε μπαρ, σε εστιατόρια, σε χώρους εστίασης, σε ξενοδοχεία, οι γευσιγνωσίες, οι παρουσιάσεις κρασιών, οι δοκιμές, ακόμα και τα... masterclasses(!) δίνουν και παίρνουν σε καθημερινή βάση! Που σημαίνει... υπάρχει ενδιαφέρον για το κρασί! Έχει μπει για καλά στη ζωή και τη διασκέδασή μας, και αυτό είναι εξαιρετικά ευχάριστο, γιατί δεν στηρίζεται πιά στο περίφημο lifestyle μόνο...

Εμείς στο House of Wine ευχόμαστε να διαρκέσει! Και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να επισχύσουμε αυτή την τάση.




Στην υγειά σας
 
Μιχάλης Πικούνης

Διευθυντής- House of Wine 
 
Ζητάμε συνεργάτες!
Στο House of Wine θεωρούμε τους συνεργάτες μας το βασικό κεφάλαιο της εταιρείας. Αναζητούμε πάντοτε άξιους και ικανούς συνεργάτες, που θα ενταχθούν στις ομάδες εργασίας. Προσφέρουμε άριστο εργασιακό περιβάλλον με φιλική ατμόσφαιρα, ικανοποιητικές απολαβές βάσει προσόντων αλλά και απόδοσης, σταθερή εργασία και τις νόμιμες ασφαλιστικές καλύψεις. Επί πλέον, στο House of Wine θα έχετε μία ασφαλή καριέρα, και την ευκαιρία να εξελιχθείτε ανάλογα με τα προσόντα σας, την αφοσίωσή σας στην εταιρεία και την απόδοσή σας...
Μέσα στον Οκτώβριο...
Βιοδυναμικά κρασιά με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW
Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, με θέμα "Βιοδυναμικά κρασιά" θα γίνει την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 18:00, στο Wine Bar Oinoscent, όπου θα δοκιμαστούν 6 σημαντικά κρασιά αυτής της κατηγορίας. Η τιμή του εισητηρίου θα είναι 35 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλ. 210-3229374 και στο Ε-mail: info@oinoscent.gr.
Το Συνέδριο Οινοτουρισμού στη Σαντορίνη
Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό που θα φιλοξενήσει η Σαντορίνη στις 14-16 Οκτωβρίου 2016.Στόχος του Συνεδρίου IMIC 2016 είναι η καταγραφή των σύγχρονων ερευνητικών τάσεων σε διεθνές επίπεδο, η οποία θα επιτρέψει την ανάπτυξη νέων ιδεών και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Το Συνέδριο IMIC 2016 έχει μικτό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς/ερευνητές, αλλά και σε εκπροσώπους του αμπελοοοινικού κλάδου, επαγγελματίες του τουρισμού, αναπτυξιακούς φορείς και άλλους.
Ο John Szabo MS στην Αθήνα!
Ο John Szabo MS, ένας από τους 234 Master Sommeliers στο κόσμο και θερμός υποστηρικτής του Ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό, θα βρεθεί στην Αθήνα, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στις 7:30 μ.μ., στο Electra Metropolis Hotel, για την πρώτη παγκόσμια επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του “Volcanic Wines: Salt, Grit and Power”, αφορμή για το οποίο ήταν επίσκεψή του στη Σαντορίνη!
3η Έκθεση Ζυθογνωσία: Microbreweries & Premium Beers
Στις 15 και 16 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο οργανώνεται φέτος η «Ζυθογνωσία», η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στις μπίρες υψηλής ποιότητας. Η Ζυθογνωσία απευθύνεται σε ζυθόφιλους καταναλωτές και σε επαγγελματίες από τους χώρους της εστίασης και της εμπορίας ποτών. Αυτοπροσδιορίζεται ως έκθεση για «Microbreweries and Premium Beers»
Athens Beer Week: 10-16 Οκτωβρίου 2016
Όπως και πέρσι, η Ζυθογνωσία πλαισιώνεται και υποστηρίζεται από μία σειρά άλλων εκδηλώσεων, που θα γίνουν σε διάφορα σημεία της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 10 με 16 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της εβδομάδας μπίρας «Athens Beer Week», το πλήρες πρόγραμμα της οποίας θα το βρείτε στην ιστοσελίδα της έκθεσης, www.zythognosia.gr.
Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη
Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace επαγγελματίες και οινόφιλοι καταναλωτές της Βόρειας Ελλάδας θα "περπατήσουν" στους Δρόμους του Κρασιού της Πελοποννήσου, δοκιμάζοντας τα κρασιά των οινοποιείων τους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 16.00 έως τις 18.00 για τους επαγγελματίες του χώρου (με πρόσκληση) και στη συνέχεια, έως τις 22.00, για όλους τους φίλους του κρασιού (με είσοδο 3€).
Προτάσεις-Νέες Αφίξεις
Προτείνουμε 26 "μεγάλα" Ασύρτικα
Η Σαντορίνη είναι η γη του Ασύρτικου. Το House of Wine έχει επιλέξει για εσάς 26 μονοποικιλιακά Ασύρτικα, τα καλύτερα του νησιού, τα "μεγάλα" Ασύρτικα. Ανάμεσά τους, τα "κλασσικά" όπως τα Σιγάλας - Σαντορίνη, Κτήμα Αργυρού Ασύρτικο, Καλλίστη Reserve, Χατζηδάκη Σαντορίνη Μύλος και Santo Σαντορίνη Ασύρτικο, τα "τολμηρά" Ασύρτικο της Γαίας Wild Ferment και Γαβαλά Σαντορίνη Γηγενείς Ζύμες, το σαφώς "νεοκλασσικό" και εξαιρετικό Santorini Pure μαζί με την Άφουρα Αβαντίς...
Ανεξερεύνητη Ελλάδα!
Για εσάς που θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, κάτι εκτός πεπατημένης, στο House of Wine επιλέξαμε και σας προτείνουμε κρασιά απο μικρούς παραγωγούς, κρασιά απο ιδιαίτερες ποικιλίες, κρασιά που έχουν κάτι διαφορετικό. Απολαύστε τα!
Διαλέξτε ποτήρια για το κρασί και το ποτό!
28 διαφορετικά ποτήρια κρασιού και ποτών διαθέτει στα "ράφια" του το House of Wine! Ποτήρια για το κόκκινο, το λευκό και το γλυκό κρασί, ποτήρια για αφρώδη, σαμπάνια,  μπύρα, για ουίσκυ, ή για ότι άλλο ποτό! Από τις καλύτερες μάρκες, με την εγγύηση... απόλαυσης του House of Wine!
Θέματα
Χρυσογέρακας, το πρώτο γλυκό κρασί του Κυρ-Γιάννη
Γράφει ο Τάσος Πικούνης
Ο Τάσος Πικούνης δοκιμάζει "όπως πρέπει"-δηλαδή σε δείπνο με φίλους!- το πρώτο γλυκό κρασί του Κυρ-Γιάννη, το "Χρυσογέρακα"- που δεν ήταν από... Ξινόμαυρο, όπως περίμενε, - και γράφει τις εντυπώσεις του!;
Τα φρούτα στα κόκκινα κρασιά!
Γράφει η Μαριάννα Μακρύγιαννη, Dip. WSET
Έχετε ακούσει ή διαβάσει περιγραφές κρασιών και να νομίζετε ότι σας μιλούν για φρουτοσαλάτες; Και όμως, σας μιλούν για κρασιά όπου τα πιο συνήθη αρώματα που ‘βγάζουν’ είναι αυτά των φρούτων. Σε αυτό το κείμενο θα μιλήσουμε για τα φρούτα στα ερυθρά κρασιά και συγκεκριμένα για τα σκούρα φρούτα αφού αυτά ανιχνεύονται κυρίως σε ένα ποτήρι με κόκκινο κρασί.
Δελτίο Τρύγου του Οινοποιείου Τσάνταλη
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον Δελτίο Τρύγου δημοσίευσε το οινοποιείο Τσάνταλη, αφού καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας όπου οι διάφορες εγκαταστάσεις του, όπως Χαλκιδική και Άγιο Όρος, Μαρώνεια, Ραψάνη και Νάουσα. Ενδιαφέρουσες και οι πρώτες προβλέψεις του οινοποιείου για την ποιότητα των κρασιών και για την επίπτωση των βροχοπτώσεων του Σεπτεμβρίου.
Chivas
Γράφει ο Κυριάκος Κοντογιώργης
Πολλοί καταναλωτές που προτιμούν το whisky, βάζουν ένα ερώτημα προς απάντηση. Αν πρέπει κανείς να πίνει blend, ή malt. Το συγκεκριμένο ερώτημα, δεν είναι από αυτά που μπορεί να απαντηθούν εύκολα, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν μεταξύ των blends και μεγάλα whisky. Σήμερα λοιπόν μιλάμε για ένα τέτοιο whisky, μιλάμε για το Chivas

Προωθήστε αυτό το email σε φίλο

Σεβόμαστε απόλυτα την ιδιωτικότητά σας και τις επιθυμίες σας.

Αν δεν έχετε εγγραφεί στο Newsletter μας, εγγραφείτε τώρα. Θα λαμβάνετε πρώτοι, κάθε μήνα όλες τις ειδήσεις σχετικά με το κρασί, παρουσιάσεις νέων προιόντων, προτάσεις αλλά και εξαιρετικές προσφορές. Ταυτόχρονα, και αν το επιθυμείτε, μπορείτε να εγγραφείτε και στην "Προσφορά της Πέμπτης", την εβδομαδιαία μας προσφορά σε εξαιρετική τιμή ενός αξιόλογου κρασιού, επιλεγμένου από τους συνεργάτες μας οινογνώστες. Μπορείτε οποτεδήποτε το επιθυμείτε να διαγαφείτε ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τους καταλόγους των όσων φίλων μας λαμβάνουν το Newsletter μας ή/και την "Προσφορά της Πέμπτης".

Προωθείστε αυτό το email σε ένα φίλο
© 2016 houseofwine.gr. All Rights Reserved.