Newsletter House of Wine - Ιουνίου
2017
|
|
Τεύχος 92ο, 6η Ιουνίου 2017
|
Newsletter Ιουνίου 2017 |
|
|
|
|
|
|
|
Κάθε ημέρα, δοκιμάστε στο #inthehouse
bar του House of Wine
8 διαφορετικά κρασιά που αλλάζουν
κάθε εβδομάδα, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!.
Ελάτε λοιπόν και αυτή την εβδομάδα
να δοκιμάσετε 8 κρασιά,
τέσσερα λευκά και τέσσερα ερυθρά!
|
|
|
Ενας μεγάλος οινοποιός #inthehouse τον Ιούνιο!
|
|
|
Κρατείστε την ημερομηνία: Τετάρτη 14 Ιουνίου
στις 7:30, στο #inthehouse
bar του House of Wine ένας
μεγάλος οινοποιός, ο Πάρις
Σιγάλας θα παρουσιάσει ό ίδιος -σε αυστηρά
περιορισμένο κοινό- την οινική του πορεία μέσα από
σπάνιες, παλιές σοδειές με κατάληξη
την παράλληλη γευστική δοκιμή των 7 χωριών,
της "μελέτης" του πάνω στο terroir της Σαντορίνης!
Ελάχιστες θέσεις απομένουν!
|
|
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ροζέ #inthehouse!
|
|
|
Το Σάββατο 10 Ιουνίου από 13.00 έως 16.00
γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ροζέ Κρασιού.
Ο... "Σταυροφόρος του Ροζέ",
Θόδωρος Λέλεκας, θα κάνει κατάληψη
στο #ιinthehouse μπαρ και στον κήπο του
House of Wine και θα ανοίξει ορισμένα από
τα αγαπημένα του ροζέ, προ(σ)καλώντας
μας να τα δοκιμάσουμε και να τις συνοδεύσουμε με
το πιο εκλεκτό sushi, που θα ετοιμάσει
για εμάς η εταιρεία The Nori Experience!
Δεν πρέπει να λείψει κανείς
- Περιορισμένες θέσεις για μια κορυφαία
gourmet εμπειρία!
|
|
Προτείνουμε Ροζε κρασιά... |
|
|
|
|
Ροζέ κρασιά από σπάνιες ερυθρές ποικιλίες
Γράφει η Μαριάννα Μακρύγιαννη, Dip. WSET
Κάποιες σπάνιες ερυθρές Ελληνικές
ποικιλίες μπορούν να δώσουν απολαυστικότατα και
δροσερά ροζέ κρασιά που αρμόζουν
στην εποχή και αξίζουν μία θέση στο τραπέζι μας.
Πάμε λοιπόν να ‘εξερευνήσουμε’ 7 ροζέ κρασιά
που θα μας συντροφεύσουν όλο το καλοκαίρι και δεν
παράγονται από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες αλλά
από Βουδόματο, Λημνιώνα, Αυγουστιάτη, Βραδιανό,
Μαυροκουντούρα και Μαυροτράγανο,
τους σπάνιους θησαυρούς τους Ελληνικού αμπελώνα.
|
|
|
Ελληνικά Ροζέ από διεθνείς ποικιλίες
Εκτός από τις σπάνιες Ελληνικές ποικιλίες, ροζέ
Ελληνικό κρασί μπορούμε να βρούμε από όλες τις δημοφιλής
διεθνείς ποικιλίες, Syrah (Βιβλία
Χώρα), Cabernet Sauvignon (Άδολη
Γη), Cabernet Franc, Merlot (Costa
Lazaridi), Grenache Rouge (Nico
Lazaridi), Tempranillo (Thema
Παυλίδη), αλλά και πολλά χαρμάνια αυτών
των ποικιλιών (Πόρτο
Καρράς) |
|
|
Ποικιλίες και Ροζέ...
Ροζέ παράγεται από όλες σχεδόν τις ποικιλίες.
Εμείς προτείνουμε Ροζέ από: Syrah
(Βιβλία
Χώρα Ροζέ), Cabernet Sauvignon
(Άδολη
Γη Ροζέ ), Cabernet Franc,
Merlot (Domaine
Costa Lazaridi - Merlot), Grenache
Rouge (Nico
Lazaridi-Ροζέ), Tempranillo
(Thema_Παυλίδη),
Μαυρο-τράγανο (ΕΑΝ
Σιγάλα), Βουδόματο
(Γαβαλά)
, Μαυροκουντούρα (Πλαγιές
Γερακιών Αβαντίς), Λημνιώνα
(Ζαφειράκη),
Βραδιανό (Ίαμα
Βρυνιώτη), Αυγουστιάτης
(Sun
Rose Γράμψα). |
|
|
Οι φυσαλίδες ταιριάζουν με Ροζέ!
Οπωσδήποτε! Είναι δροσερές, απόλυτα καλοκαιρινές,
γιορτινές, κατάλληλες για εκείνα τα μαγευτικά δειλινά
με θέα τη δύση! Στα "ράφια" του House of Wine θα
βρείτε ρις ρόζ φυσαλίδες σε
12 εξαιρετικά αφρώδη Ροζέ κρασιά, αλλά
και σε
12 εξαιρετικές ροζέ Σαμπάνιες! Εσείς
διαλέγετε και... παίρνετε! |
|
...και μιλάμε για τα Ροζέ! |
|
|
|
|
Βάζουμε λίγο “ροζ” στο ποτήρι μας!
Γράφει η Μαριάννα Μακρύγιαννη, Dip. WSET
"Αν έπρεπε να χαρακτηρίσουμε τα ροζέ κρασιά
με λίγες λέξεις θα διαλέγαμε ανάμεσα στις: λαμπερά,
ελκυστικά, ευχάριστα, αρωματικά, γεμάτα φρεσκάδα,
φρουτώδη, ευκολόπιοτα!" γράφει η Μαριάννα
Μακρύγιαννη AIWS.Και συνεχιζει με ένα άρθρο
που καλύπτει κάθε λεπτομέρεια των Ροζέ κρασιών,
Ελληνικών και ξένων
|
|
|
Ανακαλύπτοντας τα ροζέ της Προβηγκίας
Γράφει η Μαριάννα Μακρύγιαννη, Dip. WSET
Έχουμε ξαναγράψει ότι τα ροζέ κρασιά
είναι ‘μόδα’ και συνεχώς ‘ανεβαίνουν’ στις προτιμήσεις
των φίλων του κρασιού. Αν πρέπει να ψάξουμε από
που ξεκίνησε αυτή η τάση και ποια περιοχή είναι
το σημείο αναφοράς, σίγουρα η αναζήτηση θα μας ‘βγάλει’
στην Νότια Γαλλία και συγκεκριμένα
στην περιοχή της Προβηγκίας. Δεν
υπάρχει άλλη περιοχή σε όλο τον κόσμο, που να παράγονται
περισσότερα εξαιρετικά ροζέ κρασιά.
|
|
|
|
Kirki Pale Ale
Break the Spell ή αλλιώς
Σπάσε το Ξόρκι με μια Kirki!
Αφιλτράριστη, απαστερίωτη
κιτρινοπορτοκαλί Pale Ale μπύρα
που επαναζυμώνεται στη φιάλη, στα 5,6% abv. Έχει
μέτρια προς υψηλή πικράδα (35 ΙΒU) που εξισορροπείται
με γλυκά στοιχεία από την βύνη και τη μαγιά. Άνθη
και εσπεριδοειδή κυριαρχούν στην μπύρα τόσο στην
μύτη όσο και στο στόμα.
|
|
|
Pikri I.P.A.
Παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά το 2015.
Μια μπύρα που σε προδιαθέτει για κάτι πολύ
πικρό, σύμφωνα με το όνομα της, αλλά τελικά
διαθέτει μια ιδιαίτερα γοητευτική πικρή
επίγευση. Η Pikri IPA,
παράγεται στις 60 πικρομονάδες (IBU) χαρίζοντας
έναν συνδυασμό αρωμάτων φρεσκάδας από εσπεριδοειδή
και τροπικά φρούτα. Είναι ανοιχτόχρωμη θολή
ξανθιά, με 5,7% abv. Απαστερίωτη
και αφιλτράριστη. Σερβίρεται μεταξύ
7 και 9 βαθμών Κελσίου.
|
|
|
Riesling Spatlese 2013
Σίγουρα ακούγοντας κάποιος για την Ονομασία Προέλευσης
του Chateauneuf du Pape στον
Νότιο Ροδανό, το μυαλό του πάει
σε κόκκινα κρασιά. Όμως η περιοχή δίνει και
λευκά κρασιά που αξίζουν την προσοχή
μας, ιδιαίτερα όταν παράγονται από το Domaine
Pegau που ακολουθεί τις αρχές της βιοδυναμικής
καλλιέργειας. Το κρασί παράγεται από 4 ποικιλίες,
60% Clairette, 20% Grenache Blanc, 10% Bourboulenc
και 10% Roussanne, ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτες
δεξαμενές και έχει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.
|
|
|
Ασύρτικο σημαίνει... Σαντορίνη!
.Όταν λέμε Ασύρτικο, συνήθως εννοούμε
Σαντορίνη... και όταν λέμε Σαντορίνη,
στους φίλους του κρασιού έρχονται τα αρώματα και
οι γεύσεις των υπέροχων Ασύρτικων
του μαγικού νησιού... 25 λοιπόν μονοποικιλιακά
Ασύρτικά κοσμούν τα "ράφια" του
House of Wine! Το ένα καλύτερο από το άλλο!
Σιγάλας,
Γαία,
Αργυρός,
Χατζηδάκης,
SantoWines,
Μπουτάρης μας δίνουν κρασιά
εξαιρετικής ποιότητας και παγκόσμιας κλάσης.
Τα δε φρέσκα Ασύρτικα του 2014 είναι καλύτερα παρά
ποτέ..
|
|
|
Απολαυστικές Μαντινείες για το καλοκαίρι
Η μιά καλύτερη από την άλλη! Και όλες γνωστές έως
...διάσημες! Το Μοσχοφίλερο της Μαντινείας
στα καλύτερά του. Το υψόμετρο των 600-650 μέτρων,
το πολύ καλό ηπειρωτικό κλίμα, η εξαιρετική σύνθεση
εδάφους αλλά και η συγκέντρωση ταλαντούχων οινοποιών
συμβάλουν στην παραγωγή των εξαιρετικών κρασιών
Σεμέλη , Σπυρόπουλος, Μπουτάρης,
Τρουπής, μας δίνουν πραγματικά
διαμάντια...
|
|
|
|
|
|
Η νέα γενιά των Fat-Washed cocktails...
Άρθρο της Κara Newman, PUNCH
Fat-Washing: Αν είστε τακτικός
θαμώνας των Bar, το γνωρίζετε... αν όχι,, μπορεί
να ακούγεται σαν μια διαδικασία για να απαλλαγείτε
από λίπος μπέικον στο πουκάμισό
σας, αλλά είναι στην πραγματικότητα μια έξυπνη
τεχνική κοκτέιλ που προσθέτει νοστιμιά
στα οινοπνευματώδη ποτά. Μάθετε τις τάσεις στη μέθοδο
αυτή, αλλά και συνταγές σχετικές με το Fat-Washing.
|
|
|
Jim Beam
Γράφει ο Κυριάκος Κοντογιώργης
Είπαμε ότι τον τελευταίο καιρό την έχω ψωνίσει με
τα bourbon. Δεν ξέρω τι φταίε...
Ότι και να φταίει πάντως, παραμένει το γεγονός ότι
τον τελευταίο καιρό πίνω πολύ bourbon και γράφω
και για αυτό. Αυτή την εβδομάδα κλείνω εκκρεμότητες
που έμειναν από την προηγούμενη και μιλάω για το
Jim Beam
|
|
|
|
|
#inthehouse: Επισκεφθείτε το νέο μας κατάστημα!
|
Σεβόμαστε απόλυτα την ιδιωτικότητά σας και τις επιθυμίες σας.
Αν δεν έχετε εγγραφεί στο Newsletter μας,
εγγραφείτε τώρα.
Θα λαμβάνετε πρώτοι, κάθε μήνα όλες τις ειδήσεις σχετικά με το κρασί,
παρουσιάσεις νέων προιόντων, προτάσεις αλλά και εξαιρετικές προσφορές.
Ταυτόχρονα, και αν το επιθυμείτε, μπορείτε να εγγραφείτε και στην
"Προσφορά της Πέμπτης", την εβδομαδιαία μας προσφορά
σε εξαιρετική τιμή ενός αξιόλογου κρασιού, επιλεγμένου από τους
συνεργάτες μας οινογνώστες. Μπορείτε οποτεδήποτε το επιθυμείτε
να διαγαφείτε ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τους καταλόγους των
όσων φίλων μας λαμβάνουν το Newsletter μας ή/και την "Προσφορά
της Πέμπτης".
Προωθείστε αυτό το email
σε ένα φίλο |
|
©
2017 houseofwine.gr. All Rights Reserved. |
|