image
Τεύχος 102ο, 2α Απριλίου 2018
Newsletter Απριλίου 2018

Αγαπητοί Φίλοι,
 

Μπήκαμε ήδη στην Μεγάλη Εβδομάδα, την Εβδομάδα των Παθών,  αλλά με τη σιγουριά ότι σε έξi ημέρες τα πάθη θα τελειώσουν και θα έρθει η Ανάσταση, η ελπίδα. Ευχόμαστε η ελπίδα αυτή να στεριώσει στις καρδιές όλων, και η σιγουριά της "Ανάστασης" να γίνει πεποίθηση για όλους τους Έλληνες...

Το Πάσχα είναι γιορτή της φύσης, της Άνοιξης. Ήδη κάποιοι... τυχεροί αναχωρούν για την εξοχή, κάποιοι άλλοι θα φύγουν γύρω στην Μεγάλη Τετάρτη, και οι τελευταίοι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής. Ευχόμαστε σε όλους καλό ταξίδι... Σας ευχόμαστε να περάσετε καλά, να διασκεδάσετε, να χαρείτε, να αφήσετε πίσω έγνοιες και προβλήματα.

Εμείς από τη μεριά μας έχουμε κάνει ότι μπορούμε για να κάνουμε το Πάσχα σας και πιο χαρούμενο αλλά και πιο προσιτό σε όλους, με μεγάλες Πασχαλινές προσφορές σε πάρα πολλά ελληνικά κρασιά. Γιατί το Πάσχα είναι μια Ελληνική γιορτή, και οι έλληνες παραγωγοί αξίζουν να το γιορτάσουμε με τα δικά τους κρασιά!

Εμείς θα τα ξαναπούμε από εδώ την Πέμπτη μετά το Πάσχα με την Προσφορά της Πέμπτης και τη Δευτέρα μετά την Κυριακή του Θωμά, με το WineWeekly.

To Site βέβαια του House of Wine και η καθημερινή σας ενημέρωση μέσα από αυτό θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, όπως πάντα, το ίδιο και η δυνατότητα παραγγελιών σας! Και το κατάστημα μας θα είναι ανοιχτό μέχρι και το Μ. Σάββατο για τις αγορές σας της τελευταίας στιγμής!

Σας ευχόμαστε λοιπόν καλή Ανάσταση, καλό, ευτυχισμένο και χαρούμενο Πάσχα!

 


Μιχάλης Πικούνης
Διευθυντής - House of Wine

Πασχαλινό Ωράριο Καταστήματος
Μ. Δευτέρα - Μ. Πέμπτη
Μ. Παρασκευή
Μ. Σάββατο
Κυριακή του Πάσχα
Δευτέρα του Πάσχα
09:00-22:00
11:00-20:00
11:00-20:00
Κλειστά
Κλειστά
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, το House of Wine βρίσκεται κοντά στους φίλους του κρασιού, ώστε να γιορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, το Πάσχα, αλλά και την αναγέννηση της φύσης. Επιλέξαμε λοιπόν και σας προτείνουμε εκλεκτά λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά, που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση: Κρασιά για τη Μεγάλη Εβδομάδα, για την Ανάσταση και για την Κυριακή του Πάσχα! Όλα με όφελος δικό σας 15%!
image
Μην ξεχνάτε: Παραδίδουμε ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ και αν βρίσκεστε!
Δεν χρειάζεται τώρα το Πάσχα να κάνετε το αυτοκίνητό σας... φορτηγό! Παραδίδουμε ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ και αν βρίσκεστε, ότι ζητήσετε, ότι δεν βρείτε, ότι σας λείψει! Και όταν λέμε οπουδήποτε, εννοούμε ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ: Σε πόλεις, χωριά, σε εξοχές, θάλασσες, βουνά, παραλίες... σε σπίτια, σε σκάφη, σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, σε ιδιώτες, επαγγελματίες... με λίγα λόγια σε όλους και παντού, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!
Το Πάσχα γιορτάζει ο Τάσος και η Τασία!
Μέσα στη γενική γιορτή -αφού το Πάσχα γιορτάζουν όλοι- συνήθως ξεχνάμε ότι είναι ονομαστική γιορτή του Τάσου, της Τασίας, της Αναστασίας, του Αναστάση και όλων των... παραγώγων τους! Και τι καλύτερο δώρο -για τέτοια ημέρα μάλιστα- από κρασιά για τον οβελία τους από το House of Wine! Που θα φτάσουν άψογα και πάντα στην συμφωνημένη ώρα τους!
Μετά το φαγοπότι...
Την Δευτέρα του Πάσχα δεν θα σας στείλουμε το "Wine Weekly", την Ενημέρωση της Δευτέρας ...Να σας μιλάμε για κρασιά μετά το Πασχαλινό φαγοπότι, μάλλον θα ήταν ...εκτός χρόνου! Όλες οι επαφές μας με emails θα αποκατασταθούν από την Πέμπτη μετά το Πάσχα!. To House of Wine όμως θα είναι μαζί σας, στον υπολογιστή σας και στο κινητό ή στο tablet σας, όπου και αν κάνετε Πάσχα, και θα μπορείτε να το συμβουλεύεστε για το τι κρασί ταιριάζει, αλλά και να παραγγείλετε τα κρασιά σας από το Internet 24 ώρες το 24ωρο, ακόμα και την... Ανάσταση!
#inthehouse
Κάθε ημέρα, δοκιμάστε στο #inthehouse bar του House of Wine 8 διαφορετικά κρασιά, Ούζα-Τσίπουρα, εκλεκτά Gin και Whiskies που αλλάζουν κάθε εβδομάδα, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ! Ελάτε λοιπόν και αυτή την εβδομάδα  να τα δοκιμάσετε!
(30/03/2018) Islay: Η Μέκκα του Whisky (Part 2)
image
Τη Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ, στο House of Wine φύσηξε... θαλασσινός αέρας. Η Μέκκα του whisky, το νησί Islay της Σκωτίας, μας αποκάλυψε μερικά από τα χιλιάδες μυστικά του, αφού ταξιδέψαμε, νοερά και γευστικά, σε τέσσερα από τα σπουδαιότερα αποστακτήρια του νησιού. Μιλήσαμε για τα Bowmore, Kilchoman, Bunnahabhain και Laphroaig.Τα whiskies που δοκιμάσαμε ήσαν τα Bowmore 12 ετών, Kilchoman Machir Bay, Bunnahabhain 12 ετών και Laphroaig 10 ετών, όλα τους εξαιρετικά και το ένα καλύτερο από το άλλο. Στον υπέροχο κόσμο του whisky , μας ξενάγησε όπως πάντα ο συνεργάτης μας Κυριάκος Κοντογιώργης, ο οποίος μας έδωσε ιστορικές και τεχνικές λεπτομέρειες για κάθε αποστακτήριο και επιμελήθηκε την γευστική δοκιμή που ακολούθησε. 
image
Οι ποικιλίες του Πασχαλινού τραπεζιού
Γράφει η Μαριάννα Μακρύγιαννη Dip. WSET
Το Πασχαλινό τραπέζι φυσικά ‘φωνάζει’ για τον οβελία, το αρνάκι ή το κατσικάκι στην σούβλα, ίσως και στον φούρνο, μαζί με κάποιες σαλάτες και τα ελαφριά ορεκτικά. Σε κάποιες ψησταριές θα ‘γυρίσει΄ και ένα πικάντικο κοκορέτσι, ενώ οι πιο μερακλήδες (ή οι πιο περίεργοί που δεν τρώνε αρνάκι) θα φτιάξουν και ένα χοιρινό κοντοσούβλι! Ένα από τα πιο πλούσια και πιο ‘μακρά’ σε διάρκεια τραπέζια του χρόνου. Που θα μείνει αξέχαστο, αν έχουμε και τα ιδανικά κρασιά και θα φροντίσουμε εμείς για αυτό, προτείνοντας σας τις ποικιλίες που ταιριάζουν περισσότερο.
Ξινόμαυρο - Σούβλα
Για το αρνάκι στην σούβλα θα επιλέξουμε ένα πιο ‘κλασικό’ Ξινόμαυρο από Νάουσα (Μπουτάρης Νάουσσα, Κτήμα Καρυδά Ερυθρό), μια Ραψάνη (Ραψάνη Τσάνταλη) ή μία Γουμένισσα όπου το Ξινόμαυρο κυριαρχεί (Αϊδαρίνης Γουμένισσα).
Ξινόμαυρο - Ταψί
Για αρνάκι στον φούρνο που θα έχει λίγο πιο ελαφρύ χαρακτήρα, θα πάμε σε ένα πιο απαλό και φρουτώδες Ξινόμαυρο από το Αμύνταιο (Κτήμα ΑΛΦΑ Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος), ή στην νέα γενιά Ξινόμαυρων που οι τανίνες του είναι μαζεμένες και πίνονται πιο φρέσκα (Alta Νάουσα). 
Λημνιώνα
Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε και ένα κρασί από Λημνιώνα (Λημνιώνα Ζαφειράκη, Κτήμα Θεόπετρα Λημνιώνα), αφού η ποικιλία δίνει κρασιά με υψηλή οξύτητα και δομή που ‘σηκώνει’ το αρνάκι.
Αγιωργίτικο
Ένα Αγιωργίτικο (Grande Cuvée Nemea, Κτήμα Παλυβού Νεμέα) είναι πάντα μία ασφαλής επιλογή και ίσως πιο ‘φιλικό’ αν στην παρέα υπάρχουν άτομα που ‘δυσκολεύονται΄ με τις τανίνες.
Pinot Noir
To Pinot Noir ταιριάζει πολύ με το αρνάκι, είτε είναι στον φούρνο είτε στην σούβλα, αφού που δίνει κρασιά με υψηλή οξύτητα, μαζεμένες τανίνες και ωραίο φρούτο. Από Βουργουνδία (Côte de Beaune, Drouhin), από Νέο Κόσμο (Pinot Noir Cellar Selection, Limited Selection Pinot Noir Montes) αλλά και από Ελλάδα (Κτήμα Δύο Φίλοι Pinot Noir, Sole Pinot Noir) σίγουρα θα βρούμε κρασιά που θα απογειώσουν το γιορτινό μας τραπέζι. Θα ταιριάξει και με το κοκορέτσι!.
Nebiollo-Sangiovese
 Το Nebbiolo δίνει κρασιά με υψηλή οξύτητα, αλλά και γήινο χαρακτήρα. Κρασιά που δένουν όμορφα με το αρνάκι όπως και να μαγειρευτεί. Εκτός από τα περίφημα αλλά και λίγο ακριβά Barolo (Barolo Ceretto) και Barbaresco (Massolino Barolo) μπορούμε να βάλουμε και ένα Ελληνικό Nebbiolo στο τραπέζι το Karipidis Nebbiolo ή το Don Giovanni. Παραμένουμε Ιταλία γιατί και το Sangiovese, η ποικιλία που κυριαρχεί στην περιοχή της Τοσκάνης έχει την δομή για να συνοδεύσει τον οβελία. Οπότε αν θέλετε κάτι από τον διεθνή αμπελώνα επιλέξτε ένα Chianti (Castellare Chianti Classico, Chianti Classico Riserva) ενώ υπάρχουν και Ελληνικές εκδοχές της ποικιλίας όπως το Μάρων Ερυθρός.
image
Οβελίας με λίγες... τανίνες!
Άρθρο της Μαριάννας Μακρύγιαννη Dip. WSET
Τι γίνεται με όσους είτε δυσκολεύονται με τον τανικό χαρακτήρα των κρασιών του Οβελία είτε γιατί θέλουν να δοκιμάσουν και άλλα κρασιά, είτε να προσφέρουν περισσότερες επιλογές στους καλεσμένους τους? Το αρνάκι ή το κατσικάκι είναι από τα κρέατα που βρίσκουν εύκολα φίλους σε πολλές ποικιλίες ή στυλ κρασιών. Έτσι, οι επιλογές για τον παραδοσιακό οβελία είναι πολλές! Αρκεί τα κρασιά που θα επιλέξουμε να έχουν υψηλή οξύτητα και σχετικά μέτριο σώμα. Σας προτείνω λοιπόν 7 διαφορετικά κρασιά, με... ανεκτές τανίνες αλλά έχουν όλα τα ‘εφόδια’ για να πάρουν θέση στο Πασχαλινό σας τραπέζι!
image
Ανανεώνοντας το πασχαλινό μου "Χαρέμι"...
Γράφει ο Τάσος Πικούνης
Ο Τάσος Πικούνης ακολουθεί και φέτος το ...μουσουλμανικό τυπικό για να περιγράψει τα κρασιά που θα πάρει μαζί του σαν ...χαρέμι, με πιστές συζύγους, οδαλίσκες, παλιές και νεότερες! Προσωπικές επιλογές για λευκά, ροζέ, κόκκινα, αφρώδη και γλυκά που θα συνοδεύσουν τα δικά του Πασχαλινά πιάτα και τον αγαπημένο του οβελία στην πανέμορφη ανοιξιάτικη Τσαγκαράδα!..
image
Το "Οινικό" Πάσχα στην παραδοσιακή Ελλάδα.
Άρθρο της Μαριάννας Μακρύγιαννη Dip. WSET
Σε αυτό το εξαιρετικό και διαχρονικό άρθρο η Μαριάννα γράφει για τα εδέσματα της Ανάστασης και της Κυριακης του Πάσχα που συνοδεύουν τη μαγειρίτσα και το κλασσικό αρνάκι ή κατσικάκι, και προτείνει τα κρασιά που ταιριάζουν με αυτά. Γράφει επίσης και για τους διαφορετικούς τρόπους που ετοιμάζεται το κεντρικό φαγητό της Κυριακής του Πάσχα! Πέρα από το ενδιαφέρον -ενημερωτικό και οινικό- αποτελεί και μια πηγή έμπνευσης για τους... μερακλήδες!
image
Τα λευκά του Οβελία
Κάποιοι πίνουν μόνο λευκά! Ναι, και με κρέατα, και επομένως και με τον Οβελία! Και μας γράφουν ή μας τηλεφωνούν να τους συστήσουμε λευκά κρασιά που μπορούν να τα απολαύσουν με το σουβλιστό αρνάκι ή κατσικάκι του Πάσχα. Επειδή λοιπόν έχουμε πει τόσες φορές εδώ στο Ηouse of Wine ότι "το καλύτερο κρασί είναι αυτό που σας αρέσει", και επειδή στο κρασί και τον έρωτα απαγορεύσεις δεν υπάρχουν, θα ομολογήσουμε ότι ...ναι, υπάρχουν λευκά που ταιριάζουν με τον οβελία. Αυτά λοιπόν επιλέξαμε και προτείνουμε στους φανατικούς φίλους των λευκών
image
Syrah: Ο διεθνής Βασιλιάς του Οβελία!
Αν πρέπει να διαλέξουμε ένα μόνο τύπο κρασιού για να συνοδεύσουμε τον Οβελία, αυτό είναι χωρίς αμμία αμφιβολία το Syrah! Εμείς από τα 124 εξαιρετικά Syrah του καταλόγου μας και τα 87 ελληνικά Syrah, (42 μονοποικιλιακά) διαλέξαμε αυτά που ταιριάζουν περισσότερο με τις ιδιαίτερες γεύσεις του  οβελία! Γνωρίστε τα, ο οβελίας σας τα περιμένει πως και πως!
Προτάσεις-Νέες Αφίξεις
image
Νέα Συνεργασία: Οινοποιείο Μωραίτη
Μια νέα συνεργασία ξεκινήσαμε στο House of Wine με το Οινοποιείο Μωραίτη της Πάρου. Η πληθωρική Μανδηλαριά, που καλλιεργείται στους άγονους αμπελώνες του νησιού, αναμιγνύεται και τιθασεύεται από την λευκή Μονεμβασιά, σε ένα άκρως δροσερό και ζουμερό ερυθρό κρασί, το Paros Ερυθρός 2016. Το σπάνιο Αηδάνι Μαύρο δημιουργεί ένα εξαιρετικό ροζέ κρασί, το Κτήμα Μωραΐτη Ροζέ 2017, που διακρίνεται για την φινέτσα και το γλυκό άρωμα του. Από τους πιο ορεινούς αμπελώνες του νησιού, ηλικίας μεγαλύτερης των 80 ετών δημιουργείται ένα σπουδαίο ερυθρό ΠΟΠ κρασί με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, το Paros Reserve 2014. Τέλος η Malvasia Πάρος 2011είναι το θαυμάσιο γλυκό κρασί του Οινοποιείου...
image
Παπαργυρίου λευκός 2017
Ένα γοητευτικότατο και πολύ ευχάριστο κρασί από τους αμπελώνες του Κτήματος Παπαργυρίου στην ορεινή Κορινθία σε υψόμετρο 850 μέτρων. Το χρώμα του είναι ανοιχτό λεμονί. Το άρωμα του είναι έντονο με γλυκά λευκά φρούτα όπως το ροδάκινο και το πεπόνι αλλά και εσπεριδοειδή, σε φόντο λευκών λουλουδιών. Στο στόμα είναι γεμάτο ζωντάνια, με αισθητή οξύτητα, μέτριο σώμα, γεύσεις εσπεριδοειδών να βγαίνουν μπροστά και σε δεύτερο πλάνο να έρχονται ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα.
image
Tanqueray Rangpur
Κάτι διαφορετικό εδώ από την Tanqueray. Αυτό το τζιν είναι αρωματισμένο με Rangpur lime, γνωστό και ως πορτοκαλί μανταρίνι. Το σπάνιο αυτό lime είναι μια έξυπνη επιλογή που φέρνει μια ξεχωριστή και τολμηρή γεύση σε αυτό το υπέροχο gin. Ta εξαιρετικά όξινα φρούτα, μεταδίδουν φρεσκάδα και ξωντάνια σε αυτό το αναζωογονητικό τζιν. Απολαύστε το με ένα καλό tonic και μια φέτα lime.
Θέματα - Άρθρα
image
Ενημερωθείτε για τα Πασχαλινά!
Πολλά τα άρθρα μας για το Πάσχα! Έτσι λοιπόν, ξεκινάμε από το «Πως υπολογίζεται η ημερομηνία του Πάσχα;» όπου θα μάθετε τα σχετικά αλλά και θα βρείτε ένα calculator με τον οποίο θα υπολογίσετε την ημερομηνία του Πάσχα για πολλά χρόνια μπροστά αλλά και πίσω! Στη συνέχεια, ο Τάσος Πικούνης μας μιλά για το «Πάσχα με το πρώτο του εμφιαλωμένο κρασί», και δίνει οδηγίες ώστε να «Μην ...βιάζετε τον Οβελία: Ο Δεκάλογος των ΜΗ και των ΟΧΙ!» αλλά και πως δεν θα κάψετε τον Οβελία χρησιμοποιώντας την μπόλια, στο άρθρο του «Μπόλια: Για να μην καεί ο Οβελίας.» Υπάρχουν επίσης τα «Πασχαλινά tips για τη Κυριακή μετά την Ανάσταση» αλλά και «Τι να μη κάνετε το φετινό Πάσχα…» . Τέλος, σας δίνουμε την συνταγή για το καλύτερο ίσως φρικασέ που θα φτιάξετε στο άρθρο μας «Ένα ...μεταπασχαλινό, υπέροχο φρικασέ!».
image
Εννέα κανόνες και μια ευχή αν είστε προσκαλεσμένοι στον Οβελία!
Γράφει ο Τάσος Πικούνης
Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην είναι ο καλύτερος ψήστης στον κόσμο! Καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο! Είναι πολύ πιθανόν να βρεθείτε καλεσμένοι την Κυριακή του Πάσχα στο σπίτι ενός "μάστορα" του Οβελία! Καλό είναι λοιπόν να ξέρετε πως θα αντιμετωπίσετε αυτή την πρόσκληση, τι πρέπει να κάνετε και -κυρίως- τι πρέπει να μην κάνετε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τα tips που θα πρέπει να έχετε υπ' όψη σας σαν καλεσμένος ή καλεσμένη ενός "ειδικού" στο ψήσιμο.
image
Islay Night Part 2
Γράφει ο Κυριάκος Κοντογιώργης
Παρασκευή βράδυ, είπαμε να κλείσουμε μια εκκρεμότητα, σε εισαγωγικά η λέξη. Και λέω εισαγωγικά, διότι η λέξη παραπέμπει σε κάποια υποχρέωση και συνήθως οι υποχρεώσεις δεν συνοδεύονται από ευχάριστες στιγμές, ενώ όλοι εμείς που βρεθήκαμε στο House of Wine περάσαμε πολύ καλά. Στα τέλη Οκτωβρίου, είχαμε ακόμη μια τέτοια πολύ ωραία βραδιά, όταν ήπιαμε και κατα-ευχαριστηθήκαμε whiskies από τα τέσσερα αποστακτήρια του Islay και συγκεκριμένα από τα Bruichladdich, Caol Ila, Lagavulin και Ardbeg. Οπότε, περίσσευαν τα υπόλοιπα τέσσερα αποστακτήρια, που υπάρχουν προς το παρόν στο νησί.
image
Η φράση της εβδομάδας
Είθε τα ζαχαρωτά σου να είναι ζουμερά,
τα γλυκάκια μαλακά, η μπύρα σου
να φέρνει επευφημίες
και το κρασί σου να είναι  θεικό!!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
Αγγλική πασχαλινή ευχή
#inthehouse: Επισκεφθείτε το κατάστημά μας!
Γνωρίστε τα Deli μας!
Αγοράστε Chateau Semeli
House of Wine AEE
Εθνικής Αντιστάσεως 40, 152 32, Χαλάνδρι
Τ: 801-111-WINE (9463), 210-6773315 F: 210-6743208
E: info@houseofwine.gr
© 2018 houseofwine.gr. All Rights Reserved.
Σεβόμαστε απόλυτα την ιδιωτικότητά σας και τις επιθυμίες σας.

Αν δεν έχετε εγγραφεί στο Newsletter μας, εγγραφείτε τώρα. Θα λαμβάνετε πρώτοι, κάθε μήνα όλες τις ειδήσεις σχετικά με το κρασί, παρουσιάσεις νέων προιόντων, προτάσεις αλλά και εξαιρετικές προσφορές. Ταυτόχρονα, και αν το επιθυμείτε, μπορείτε να εγγραφείτε και στην "Προσφορά της Πέμπτης", την εβδομαδιαία μας προσφορά σε εξαιρετική τιμή ενός αξιόλογου κρασιού, επιλεγμένου από τους συνεργάτες μας οινογνώστες. Μπορείτε οποτεδήποτε το επιθυμείτε να διαγαφείτε ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τους καταλόγους των όσων φίλων μας λαμβάνουν το Newsletter μας ή/και την "Προσφορά της Πέμπτης".