Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €

(22/11/2017) Πρόσκληση για ένα ταξίδι στο χρόνο με τη Νάουσσα Μπουτάρη

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές

(22/11/2017) Πρόσκληση για ένα ταξίδι στο χρόνο με τη Νάουσσα Μπουτάρη

Availability: Εξαντλημένο

35,00 €
Ένα κρασί θρύλος, μια διαχρονική αξία, το απόλυτο αποτύπωμα του Ξινόμαυρου και της Νάουσας, σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο χρόνο μεσα από μια εκδήλωση στο House of Wine που περιλαμβάνει-μεταξύ άλλων-την γευστική δοκιμή 24 σοδιών της Νάουσσας Μπουτάρη από το 1974 μέχρι το 2014!

Εγγραφείτε για να ειδοποιηθείτε όταν το προϊόν είναι ξανα διαθέσιμο

Στις 18 Οκτωβρίου
Μια πολύ σημαντική εκδήλωση -θα λέγαμε μοναδική- θα ξεκινήσει την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 6:00 μμ. στο #inthehouse bar του House of Wine: Το πρώτο εμφιαλωμένο Ελληνικό κρασί, το 1906, η εμβληματική Νάουσσα Μπουτάρη θα παρουσιαστεί σε πλήρη σύνθεση: 23 σοδειές της Νάουσσας, θα είναι στη διάθεση των φίλων του κρασιού, με την συνοδεία πλούσιων και ιδιαίτερων τυριών. Τα κρασιά θα παρουσιάσει ο Δρ. Οινολογίας Γιάννης Βογιατζής και Γεν. Διευθυντής της Οινοποιίας Μπουτάρη μαζί με την οινολογική του ομάδα: τον Βασίλη Γεωργίου, υπεύθυνο οινολογικού οινοποιείου Νάουσας και τον κ. Αλέξανδρο Τζαχρίστα, υπεύθυνο οινολογικού οινοποιείου Μαντινείας. Θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία συγκριτικής γευσιγνωσίας.

  • Είναι η πρώτη φορά που δίνεται η ευκαιρία στους οινόφιλους να δοκιμάσουν ταυτόχρονα και ελεύθερα τόσες πολλές σοδειές της Νάουσσας!

  • Οι σοδειές που θα δοκιμαστούν είναι οι 1974, 1978,1980, 1983, 1987, 1988, 1992, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014. Θα εκτεθούν ΟΛΕΣ οι υπάρχουσε σοδειές (48) και πιθανόν η 1η Φιάλη της Νάουσσας (1906)!!

  • Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δοκιμάσουν τις Νάουσσες σε προκαθορισμένα flights, εφ όσον το επιθυμούν, που θα αναδεικνύουν τη σχέση μεταξύ των εσοδειών.

  • Στις 7:30 "Μας Μιλούν για τη Νάουσσα" οι γνωστοί λάτρεις του Ξινόμαυρου από τον χώρο του κρασιού ο Sommelier Γιάννης Καϋμενάκης, η Οινολόγος Φωτεινή Παντζιά (By the Glass)  και o Οινολόγος Γιώργος Φλούδας (Trinity) θα μιλήσουν για τη Νάουσσα Μπουτάρη.

  • Στις 20:30 θα έχουμε "Γευστικούς Συνδυασμούς και Παντρέματα με Ξινόμαυρο" όπου ο γνωστός chef του Cookovaya Κλεομένης Ζουρνατζής θα δημιουργήσει 2 πιάτα που ειδικά ταιριάζουν με τις παλαιωμένες Νάουσσες, που θα σερβιριστούν στο τέλος της εκδήλωσης, αφού πρώτα μας εξηγήσει το concept της δημιουργίας των συγκεκριμένων πιάτων

  • Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν σε προνομιακή ειδική τιμή από το House of Wine παλαιές σοδιές από το σύνολο των παλαιών σοδειών που υπάρχουν στα κελάρια της Μπουτάρης ΑΕ!
Είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση του House of Wine που δεν πρέπει να χάσει κανένας φίλος του κρασιού!


Η εταιρεία Μπουτάρη Οινοποιητική ιδρύθηκε το 1879 από τον Ιωάννη Μπουτάρη και σήμερα διοικείται από τον εγγονό του Κωνσταντίνο Μπουτάρη. Η εταιρεία σφράγισε το ξεκίνημα της με ένα ιδιαίτερα καινοτόμο εγχείρημα, την δημιουργία της «ΝΑΟΥΣΣΑΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ», του πρώτου ερυθρό εμφιαλωμένο κρασιού που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Το 1906 κτίστηκε και το πρώτο ιδιόκτητο οινοποιείο & κάβα λιανικής στη Νάουσα, το οποίο σήμερα έχει μετατραπεί σε Μουσείο Κρασιού.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1930 ο γιος του Ιωάννη, Στέλιος αναλαμβάνει τα ηνία και ανοίγεται και προς μεγάλες αγορές του εξωτερικού ξεκινώντας από την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Αίγυπτο. Τη μεταπολεμική περίοδο, επεκτείνει τις δραστηριότητές της εταιρίας στην Αθήνα και σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 οι δύο γιοί του Στέλιου, Γιάννης & Κωνσταντίνος παραλαμβάνουν την σκυτάλη ο πρώτος στον Οινολογικό και ο δεύτερος στο Εμπορικό & Οικονομικό τομέα. Επενδύουν στην παραγωγή και το 1978 εγκαινιάζεται το υπερσύγχρονο οινοποιείο-εμφιαλωτήριο στην Νάουσα, όπου είναι και σήμερα η κύρια παραγωγική μονάδα της εταιρίας. Η δεύτερη και καθοριστική στροφή της εταιρίας προς την δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας είναι η στροφή της προς την αμπελουργία και η επιστημονική ενασχόληση της με όλα τα στάδια της δημιουργία του προϊόντος με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.



Ο Τάσος Πικούνης δοκιμάζει στο #AfterHours του House of Wine την αγαπημένη του Νάουσσα Μπουτάρη του 2005 και τη συγκρίνει με αυτή του 2009 που βρέθηκε ανάμεσα στα Top 100 κρασιά του κόσμου από το Wine Spectator...



Στοιχεία Εκδήλωσης:


Ημερομηνία: Τετάρτη 22 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 6:00 μμ
Χώρος: #inthehouse Bar του House of Wine, Εθνικής Αντιστάσεως 40

Κρατήσεις: Μέσω Internet  ή και τηλεφωνικά - 210 6773315



Θέσεις περιορισμένες - θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Η κράτηση θέσεων επιβεβαιώνεται ΜΟΝΟ με την καταβολή του αντιτίμου της συμμετοχής. Ως αντικαταβολή νοείται η πληρωμή στα γραφεία του House of Wine, Εθνικής Αντιστάσεως 40, Χαλάνδρι τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 18:00

Αξιολογήσεις Πελατών

Νάουσα
Αξιολόγηση από ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (Αναρτήθηκε στις 13/12/2017)
Τιμή
Ποιότητα

Σπάνια οινογευσία




ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Αξιολόγηση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΟΥΡΤΖΙΔΗΣ (Αναρτήθηκε στις 11/12/2017)
Τιμή
Ποιότητα

ΥΨΗΛΙΥ ΕΠΙΠΈΔΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ




Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή.

Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών