Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €

Αλμυρές τάρτες & πίτες

Περισσοτερες Οψεις

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές

Αλμυρές τάρτες & πίτες
Ντίνα Νικολάου, Η Καθημερινή

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Μια τελευταία φιάλη διαθέσιμη

8,90 €
Μοναδικές ιδέες για τάρτες και πίτες τόσο για το καθημερινό σας τραπέζι όσο και για ένα πιο επίσημο, γιορτινό κάλεσμα.
Ή
Η Ντίνα Νικολάου στο βιβλίο της «Αλμυρές τάρτες και πίτες» μας αποκαλύπτει τα μυστικά της σωστής ζύμης για τάρτα, μας μαθαίνει να ανοίγουμε φύλλο και μας δίνει 50 πεντανόστιμες συνταγές για το καθημερινό και το γιορτινό μας τραπέζι.

Αξιοποιώντας τόσο την ελληνική μαγειρική παράδοση όσο και την πλούσια εμπειρία της από τη γαλλική κουζίνα, συνδυάζοντας μυρωδικά, χόρτα και λαχανικά της πατρίδας μας και εναλλάσσοντας τα φύλλα και τις ζύμες, η Ντίνα Νικολάου μας δίνει δεκάδες συνταγές, καθημερινές ή πιο ιδιαίτερες, από την κλασική κις λορέν μέχρι την τάρτα με ροκφόρ και αχλάδια και από τη χορτόπιτα με χυλό από καλαμποκάλευρο μέχρι τη λαχανόπιτα με πλαστό φύλλο.

Στο τελευταίο και μικρότερο κεφάλαιο του βιβλίου θα βρούμε 5 απλές συνταγές για γρήγορα παρασκευάσματα από ζύμη, όπως στριφτάρια, κριτσίνια και αλμυρά μπισκότα, για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας ή για ένα γρήγορο σνακ.

Για την συγγραφέα: Η Ντίνα Νικολάου γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σήμερα μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και στο Παρίσι. Σπούδασε οικονομία και μάρκετινγκ, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον κόσμο της μόδας, αλλά την κέρδισε η γαστρονομία. Ακολούθησαν σπουδές στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις σχολές του Παρισιού Le Cordon Bleu, Ritz Escoffier, Alain Ducasse formation και Lenotre. Συνεργάζεται με το περιοδικό «Γαστρονόμος» της εφημερίδας «Η Καθημερινή» και διδάσκει στην επαγγελματική σχολή μαγειρικής Chef d’ Oeuvre. Παράλληλα, εμφανίζεται καθημερινά στην τηλεοπτική εκπομπή «Νηστικοί πράκτορες» στο κανάλι Star. Στο Παρίσι υπερασπίζεται με μεράκι και δημιουργικότητα την ελληνική κουζίνα στο εστιατόριο Evi Evane. Ταξιδεύει την ελληνική μαγειρική μέσω των παρουσιάσεων που κάνει σε Φεστιβάλ Γαστρονομίας ανά τον κόσμο. Έχει γράψει 5 βιβλία μαγειρικής, εκ των οποίων «Το βιβλίο μαγειρικής της σχολής Chef d’ Oeuvre» απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής. Το τελευταίο βιβλίο της εκδόθηκε από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο La Martiniere για τη Γαλλία με τίτλο «Grece, cuisine familiale et traditionnelle» (στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φερενίκη με τίτλο «Η κουζίνα της μαμάς μου»). Αυτό το διάστημα εργάζεται πυρετωδώς για τη γαλλική εκπομπή μαγειρικής «Μa cuisine grecque, DINA NIKOLAOU» που προβάλλεται από το γαλλικό κανάλι Cuisine TV.
Εκδότης Η Καθημερινή
Έτος Έκδοσης 2009
Συγγραφέας Ντίνα Νικολάου

Αξιολογήσεις Πελατών

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή.

Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών