| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Ασύρτικο της Γαίας Wild Ferment 2020

Βαθμολογία:
83% of 100 45
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
29,10 €
  • Αγοράστε 6 με 26,77 € το ένα και κερδίστε  8%
SKU
231
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
Tο Ασύρτικο της Γαίας οινοποιείται μόνο με τις άγριες ζύμες του σταφυλιού (γι' αυτό και η ένδειξη ‘Wild Ferment’ στη φιάλη, για να αποτυπώσει την αυθεντικότητα και την τυπικότητα του Ασύρτικου της Σαντορίνης στο 100%. Πρωτο Ελληνικό κρασί και πρώτο Ασύρτικο στο Διαγωνισμό Decanter 2018! Το Ασύρτικο της Γαίας δημιούργησε αίσθηση από την πρώτη του εμφάνιση - και όχι άδικα. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο λευκό κρασί που προέρχεται από παλαιά αυτόριζα κλήματα στη Σαντορίνη, οι ρίζες των οποίων έχουν τον τρόπο να ρουφήξουν όλη τη μαγεία του ηφαιστειογενούς terroir του νησιού.
Λαμπερό λεμονί χρώμα. Τα αρώματα λεμονιού, ροδάκινου, αχλαδιού, ζύμης και μπαρουτιού συνθέτουν ένα αρωματικό προφίλ που φωνάζει Ασύρτικο. Στο στόμα είναι πλούσιο και πολύπλοκο με τα εσπεριδοειδή να κάνουν αισθητή την παρουσίας του και πάλι, τραγανή οξύτητα και αλμυρή επίγευση.
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραγωγός Γαία Οινοποιητική
Περιγραφή Παραγωγού Από το 1994 η εταιρία μας παράγει στη Σαντορίνη 2 από τα πλέον επώνυμα κρασιά του νησιού. Τον ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ και τον ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ ΒΑΡΕΛΙ. Για την παραγωγή αυτών των κρασιών επιστρατεύουμε την πλέον σύγχρονη τεχνολογία και τεχνογνωσία έτσι ώστε, μέσω αυτών, να δοθεί η ευκαιρία στο Ασύρτικο του αμπελώνα της Επισκοπής, του Ακρωτηρίου και του Πύργου να εκφράσει στο βέλτιστο δυνατό το χαρακτήρα του.
Μια από τις οινοποιητικές τεχνικές που εφαρμόζεται είναι και η χρησιμοποίηση επιλεγμένων στελεχών ζυμομυκήτων, μία τεχνική που εξασφαλίζει σταθερότητα χαρακτήρα και επαναληψιμότητα τελικού αποτελέσματος, μέσα στα καθορισμένα πάντα πλαίσια που ορίζει η κάθε εσοδειά.
Για το ΑΣΥΡΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ – Wild Fement η προσέγγισή μας ήταν λίγο διαφορετική. Το προσεκτικά διαλεγμένο για την ωριμότητα και υγεία του Ασύρτικου προέρχεται αποκλειστικά από τον «ορεινό» αμπελώνα του Πύργου, γεγονός που το κάνει λίγο αρωματικότερο από το Ασύρτικο του υπόλοιπου νησιού.
Το Ασύρτικο αυτό αφού περάσει από μία δωδεκάωρη φάση προζυμωτικής εκχύλισης στους 10 °C περίπου θα απολασπωθεί και θα οδηγηθεί τόσο σε μικρές ψυχόμενες ΙΝΟΧ δεξαμενές των 1.000 lit όσο και σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια των 225 lit. Εκεί απλά θα αφήσουμε τη θερμοκρασία να ανέβει από μόνη της χωρίς καμία άλλη παρέμβαση από μέρους μας. Ουσιαστικά από το σημείο αυτό και πέρα η σύγχρονη τεχνογνωσία παραδίδει τη σκυτάλη στην παραδοσιακή οινοποίηση…
Η αλκοολική ζύμωση θα ξεκινήσει και θα εξελιχθεί από μόνη της πολύ – πολύ αργά. Τα στελέχη των ζυμομυκήτων που θα καταφέρουν να επικρατήσουν θα είναι και εκείνα που τελικά θα καθορίσουν – εν πολλοίς – τον χαρακτήρα του νέου κρασιού.
Σε κάθε δεξαμενή και σε βαρέλι κάτι διαφορετικό – από πλευράς ζυμομυκήτων – θα συμβεί. Σε κάποιες περιπτώσεις το αποτέλεσμα δεν θα μας αρέσει. Στο τέλος θα επιλέξουμε για σας μόνο εκείνες τις δεξαμενές και τα βαρέλια που – όπως εκτιμούμε – εκτοξεύουν το Ασύρτικο σε νέα ύψη απόλαυσης.
Το «κακό» (ή και «καλό» για ορισμένους) αυτής της «αβεβαιότητας» στην παραγωγή του ΑΣΥΡΤΙΚΟΥ της ΓΑΙΑΣ – Wild Ferment ίσως να βρίσκεται στο ότι κάθε χρόνο «αναγκαζόμαστε» να ανακαλύψουμε και μία νέα διάσταση αυτής της πραγματικά πολυπρόσωπης ποικιλίας, του Ασύρτικου της Σαντορίνης.
Μία ιδιαιτερότητα των περισσότερων Ασύρτικων από την Σαντορίνη είναι ότι, ενώ πρόκειται για λευκά κρασιά, έχουν «συμπεριφορά» ερυθρών! Δοκιμάστε να παλαιώσετε το ΑΣΥΡΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ για 2-3 χρόνια, αυστηρά όμως σε θερμοκρασία που ποτέ δεν θα ξεπεράσει τους 12 – 14 °C. Το κρασί θα αλλάξει βαθιά. Η μεταλλική του διάσταση θα υποχωρήσει ενώ αρώματα φρούτων και μελιού θα ντύσουν το σώμα του.
Τέλος θυμηθείτε να περάσετε το ΑΣΥΡΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ σας (νέο ή τον παλαιωμένο) σε μία φαρδιά καράφα (decanting) περίπου μισή ώρα πριν το απολαύσετε. Η νέα διάστασή του θα σας ενθουσιάσει…!
Χρώμα Λευκός
Ελληνική Ποικιλία Ασύρτικο
Κατηγορία Ποιότητας Σαντορίνη ΠΟΠ
Χρονιά 2020
Χώρα Προέλευσης Ελλάδα
Περιοχή Κυκλάδες/Σαντορίνη
Ποσότητα 750ml
Φιάλη 0.75lt
Ξηρότητα Ξηρός
Κατάσταση Ήπιος
Αλκοόλ 13%
Πότε να το πιείτε Πιείτε το τώρα
Γευστικός Χαρακτήρας Λευκά αυστηρά με ένταση
Ταιριάζει εξαιρετικά με Θαλασσινά τηγανητά, πλατό θαλασσινών, ψάρι φρέσκο στη σχάρα
Ταιριάζει με Όστρακα, Ψάρι Άπαχο Ψητό Σχάρας, Ψάρι Παχύ Ψητό Σχάρας, Ψάρι Τηγανητό
Διακρίσεις 2018
Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2017
REGIONAL TROPHY, Decanter Word Wine Awards 2013

2013
Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2012
REGIONAL TROPHY, Decanter Word Wine Awards 2013

2012
Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2011
REGIONAL TROPHY, Decanter Word Wine Awards 2012

2011
Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2010
GOLD MEDAL, Decanter Word Wine Awards 2011

2010
Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2009
SILVER MEDAL, Decanter Word Wine Awards 2010

2009
Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2008
GOLD MEDAL, Decanter Word Wine Awards 2009

Αναζητήστε παρόμοια κρασιά