Tagged with 'Νεμέα'

Μεγάλες Μέρες της Νεμέας: Πληροφόρηση, παρακαλώ!

Γράφει ο Sommelier



Με την είσοδο του Φθινοπώρου ξεκινούν οι πολλές και διάφορες εκδηλώσεις σχετικά με το κρασί, που φθάνουν μέχρι και τον Δεκέμβρη: Με πρώτη και καλύτερη τις "Μεγάλες Μέρες της Νεμέας" που θα γίνουν το τριήμερο 2,3 και 4 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζω ότι η Νεμέα αποκαλείται "Η Ελληνική Τοσκάνη" ή και "Μικρή Βουργουνδία". Είναι μία ωραιότατη περιοχή, με αμπελώνες που εκτείνονται όσο φθάνει το μάτι, και με συγκέντρωση 30 οινοποιείων από τα οποία τα περισσότερα φτιάχνουν θαυμάσια κρασιά από Αγιωργίτικο, μια από τις δύο κορυφαίες (μαζί με το Ξινόμαυρο) Ελληνικές ποικιλίες .

Είναι λοιπόν ευκαιρία να επισκεφθεί κανείς την Νεμέα, ιδιαίτερα στις "Μεγάλες Mέρες της Νεμέας". Αυτό λέει η λογική... είναι έτσι όμως;

Διαβάστε Περισσότερα

Μην χάσετε τις Μεγάλες μέρες της Νεμέας 2011

Η σελίδα αυτή έχει σκοπό την ενημέρωση κι βοήθεια των φίλων του Οίνου που θα επισκεφθούν τις "Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας". Το House of Wine προσπάθησε να συγκεντρώσει όσα στοιχεία ήσαν διαθέσιμα, και θα ενημερώνει αυτή τη σελίδα ανάλογα με τα στοιχεία που θα γίνονται σταδιακά διαθέσιμα. Πάρακολουθείτε την σελίδα αυτή για να έχετε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις. Οι οινικές εκδηλώσεις του Φθινοπώρου είναι και πολλές και σημαντικές. Εκθέσεις, παρουσιάσεις οίνων, εκδηλώσεις παραγωγών και εισαγωγέων.

Το Φθινόπωρο είναι η ευκαιρία για όλους να ενημερωθούν για το τι έγινε και τι πρόκειται να γίνει σχετικά με το κρασί.

Στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου λοιπόν πραγματοποιείται για μια ακόμα χρονιά η εκδήλωση ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2011 ένας σημαντικός θεσμός που είναι αφιερωμένος στην προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής και στη φημισμένη ποικιλία Αγιωργήτικο, μια από τις καλύτερες και πιο δυναμικές ερυθρές ποικιλίες κρασιού της Ελλάδας, με παγκόσμια προβολή και καταξίωση

Διαβάστε Περισσότερα

Επιστροφή από τις Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας 2011

Από τον Θ. Λέλεκα 


Πολύ τις χάρηκα τις φετινές Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας. Το λέω και το εννοώ. Ήταν η τέλεια αφορμή για μία πολύ όμορφη μετα-καλοκαιρινή (δε λέω χειμωνιάτικη) εκδρομή. Και όλη η παρέα πέρασε τέλεια!

Διαβάστε Περισσότερα