Tagged with 'Βραβεία'

Τα βραβεία του Διαγωνισμού Concours Mondial de Bruxelles 2011

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού οίνου Concours Mondial de Bruxelles 2011, και -όπως πάντα άλλωστε- ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για την χώρα μας.

Συνολικά διαγωνίστηκαν στο Λουξεμβούργο από 6 έως 8 Μαΐου 7386 κρασιά και αποστάγματα από 49 χώρες παραγωγής. Προηγουμένως είχε γίνει μια προσεκτική επιλογή από τους επιφανέστερους δοκιμαστές οίνου... sommeliers, δημοσιογράφοι οίνου, εισαγωγείς και καταναλωτές, συνολικά 260 ειδικοί του οίνου επελέγησαν για να κρίνουν τα κρασιά που διαγωνίστηκαν. Ανάμεσά τους και ο Διευθυντής του House of Wine Club και δημοσιογράφος οίνου Θόδωρος Λέλεκας.

Συνολικά 2.145 μετάλλια απονεμήθηκαν φέτος και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η Γαλλία διατηρεί την ηγετική της θέση με 628 μετάλλια, ακολουθούμενη από την Ισπανία (436 μετάλλια), την Πορτογαλία (235 μετάλλια), την Ιταλία (184), την Χιλή (136), την Νότια Αφρική (78 ) και την Αυστραλία (43)....

Διαβάστε Περισσότερα

Ο χορός των διεθνών βραβείων καλά κρατεί: Τα βραβεία Decanter

Ο χορός της συγκομιδής διεθνών βραβείων από τους Έλληνες οινοπαραγωγούς συνεχίζεται, με ρυθμούς όλο και πιο ...έντονους.

Στις 17 Μαΐου 2011, στην Διεθνή Έκθεση Οίνων του Λονδίνου ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της του διαγωνισμού Steven Spurrier τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Οίνου (Decanter World Wine Awards 2011) του περιοδικού Decanter για το 2011.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν εφέτος κάθε προσδοκία: 12.252 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, γεγονός που σχολίασε η Διευθύντρια έκδοσης του περιοδικού : «Εφέτος είχαμε 11% περισσότερες συμμετοχές από πέρυσι, που αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό από τους οινοπαραγωγούς όλου του κόσμου.» Και συμπλήρωσε: «Είχαμε επίσης σαν κριτές το ένα πέμπτο των Masters of Wine όλου του κόσμου!, και οι κριτές προέρχονταν από περισσότερες από 25 χώρες».

Διαβάστε Περισσότερα

Κτήμα Αργυρού: Διάκριση στο ...τετράγωνο!

Υπάρχει διάκριση μέσα σε διάκριση;

Βεβαίως! Κάτι σαν ...διάκριση στο τετράγωνο!

Αυτή είναι η διάκριση που μας χάρισε το Κτήμα Αργυρου: Και τα δύο κρασιά του που βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό του περιοδικού Decanter 2011, ξαναδιακρίθηκαν ...στον ίδιο διαγωνισμό!

Το χρυσό βραβείο που πήρε για το Ασύρτικο Βαρέλι (παλαιωμένο) ήταν το πρώτο σε βαθμολογία ανάμεσα στα κρασιά της κατηγορίας "Ποικιλίες Νέου Κύματος" (Top 10 New Wave (indigenous) grape varieties). Δηλαδή, χρυσό των χρυσών!

Διαβάστε Περισσότερα

Τα βραβεία του Γαστρονόμου 2011: Μικρά δείγματα από την Ελλάδα της ελπίδας

Είχαμε την χαρά, προσκεκλημένοι του "Γαστρονόμου" της Καθημερινής, να παρευρεθούμε στην απονομή των "Βραβείων Ποιότητας του Γαστρονόμου" για το 2011 στο Μουσείο Μπενάκη την Τετάρτη, 1η Ιουνίου. Τα βραβεία αυτά είναι πια θεσμός, και απονέμονται κάθε χρόνο σε ανθρώπους που, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, επιμένουν ποιοτικά. Ανθρώπους που με τη δουλειά τους αναδεικνύουν τον πραγματικό πλούτο αυτού του τόπου μέσα από τα προϊόντα του και οι οποίοι, έχοντας αντιληφθεί τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή αλλά και της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς αγοράς, παράγουν, τυποποιούν και εμπορεύονται επωνύμως και υπευθύνως τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα.

Διαβάστε Περισσότερα

Διακρίσεις, μετάλλια, βαθμολογίες, και μετά;...

Από τον Θ. Λέλεκα 


Το Αμερικάνικο οινικό έντυπο Wine Advocate δημοσίευσε και φέτος τις βαθμολογίες του για τα Ελληνικά κρασιά. Το επιτελείο του μεγάλου οινο-κριτικού Robert Parker βαθμολόγησε 114 ετικέτες 37 Ελλήνων οινοποιών και, ομολογουμένως, ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδεις και αρκετά γενναιόδωροι.

Διαβάστε Περισσότερα

O Robert Parker βαθμολογεί 114 κορυφαία ελληνικά κρασιά

Για τους περισσότερους ο Robert Parker δεν χρειάζεται συστάσεις. Για τους νέους οινόφιλους θα πούμε μόνο ότι είναι ο κριτικός Οίνου που έχει την μεγαλύτερη επιρροή στο οινικό γίγνεσθαι ολόκληρου του κόσμου. Είναι αυτός που καθιέρωσε την εκατονταβάθμια κλίμακα βαθμολογίας, που διαμόρφωσε έμμεσα το στυλ των κρασιών που πίνουμε σήμερα, και από τις ιστοσελίδες του erobertparker.com και το Newsletter του The Wine Advocate σε μεγάλο βαθμό κατευθύνει μέσα από τα άρθρα του, τις δοκιμές κρασιών και τις απόψεις του την παγκόσμια αγορά κρασιού.

Όταν λοιπόν ο Robert Parker ανακοινώνει τις βαθμολογίες κρασιών μιας περιοχής του κόσμου, αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός.

Διαβάστε Περισσότερα

Wine & Spirits Magazine επιλέγει Γεροβασιλείου και Μπουτάρη

To Wine & Spirit Magazine είναι ένα βρετανικό μηνιαίο περιοδικό για κρασί, τα οινοπνευματώδη, μπίρες και κοκτέιλ, που απευθύνονται τόσο στους καταναλωτές όσο και στη βιομηχανία ποτών. Είναι ένα περιοδικό με παγκόσμια αναγνωσιμότητα και επιρροή, γι' αυτό και οι οινικές του επιλογές έχουν τεράστια σημασία.

Στο τεύχος του Ιουλίου λοιπόν τιμά με την επιλογή του δύο σημαντικά ελληνικά κρασιά που προέρχονται από επίσης σημαντικούς παραγωγούς. Τον Γεροβασιλείου και τον Μπουτάρη.

Στις επιλογές των κριτικών, και συγκεκριμένα της Τara Q. Thomas επιλέγεται σαν "Κρασί του Μήνα" το Κτήμα Γεροβασιλείου - Viognier 2009.

Διαβάστε Περισσότερα

Vinography- Ελληνικό κρασί: Μιά σύνοψη γευστικών σημειώσεων

Η σημερινή αξία και θέση των ελληνικών κρασιών στο διεθνές  οινικό στερέωμα έπιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά και μάλιστα με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο: Ένα από τα πιό σημαντικά Wine Blogs του κόσμου, το Vinography του Alder Yarrow, δημοσίευσε εκτενέστατο άρθρο του ιδρυτή του με τίτλο "Ελληνικό κρασί: Μιά σύνοψη γευστικών σημειώσεων". Σε αυτό ο Yarrow αναφέρεται με πολλή νοσταλγία στο πρόσφατο (Ιούνιος 2011) δημοσιογραφικό του ταξίδι στην Ελλάδα, λέγοντας ότι...

Διαβάστε Περισσότερα

Πρώτο ελληνικό eshop το House of Wine σε έρευνα διεθνούς περιοδικού

Το έγκυρο περιοδικό "Meininger's Wine Business International", στο τεύχος του Σεπτεμβρίου, και στο τακτικό του άρθρο "Who is Who" που αναφέρεται σε άτομα και επιχειρήσεις που διακρίνονται και επηρρεάζουν τα περί του οίνου σε κάθε χώρα, έχει σαν θέμα του την Ελλάδα. Και σε αυτό, βάσει έρευνας που έγινε -όπως αναφέρει το περιοδικό- "ανάμεσα σε 200 μέλη του Ελληνικού κόσμου του κρασιού για να αποκαλυφθεί ποιοί θεωρούν ότι είναι οι σημαντικοί παίκτες", το House of Wine πήρε την 1η θέση στην κατηγορία "Best Mail Order Company" που περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις του Διαδικτύου. Και μάλιστα με σχόλια εξαιρετικά κολακευτικά...

Διαβάστε Περισσότερα

Βραβείο για την καλύτερη ετικέτα κρασιού το 2011

Μια μικρή εταιρεία της Αυστραλίας, παραγωγός Shiraz, πήρε το βραβείο της καλύτερης ετικέτας κρασιού για το 2011 από την World Label Awards Association. Η ετικέτα της Alpha Crucis Shiraz 2008, που παράγεται από την Chalk Hill Winery στην McLaren Vale, χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη στην Αυστραλία πριν ξεπεράσει τους Ευρωπαίους, Αμερικανούς, Ιάπωνες και Νεοζηλανδούς ανταγωνιστές της στον παγκόσμιο τελικό.

Η καθαρή, minimal ετικέτα, επικεντρώνεται στον αστερισμό του Σταυρού του Νότου, με την Alpha Crucis να είναι το πιο λαμπρό αστέρι.

Διαβάστε Περισσότερα