HOW Blog

Η Ιστορία και η Γεύση της Don Julio Tequila: από το παρελθόν στο παρόν

Η ιστορία της Don Julio τεκίλα ξεκινά το 1942, όταν ο Don Julio González-Frausto Estrada, ένας νεαρός, παθιασμένος αγρότης από το Μεξικό, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην τεκίλα με έναν μοναδικό τρόπο ανοίγοντας το αποστακτήριο “La Primavera” στο Jalisco. Αφιερώνοντας δεκαετίες στην καλλιέργεια της μπλέ αγαύης, κατάφερε να δημιουργήσει την 1η premium τεκίλα παγκοσμίως. Η υπομονή και η αφοσίωσή του αποτυπώνονται σε κάθε σταγόνα της Don Julio, δημιουργώντας μια παράδοση που διατηρείται ζωντανή και σήμερα.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα νέα της αγοράς

Απο τα αγαπημένα θέματα αυτής εδω της στήλης, είναι το σημερινό. Και μάλιστα είναι θέμα, με το οποίο έχουμε αρκετό καιρό να καταπιαστούμε, οπότε πάμε κατευθείαν στο ψητό. Θα έλεγα οτι σε γενικές γραμμές παρατήρησα κάποια ύφεση. Βέβαια είχαμε σε μια περίπτωση κι ενα πολύ μεγάλο νούμερο, αλλά γενικώς είδα είτε σταθερότητα, είτε πτωτικές τάσεις. Φυσικά κάτι πρέπει και να πίνουμε, διότι ξεροσφύρι δεν γράφουμε εδω. Και μιας και κάνω κέφι τύρφη για απόψε, πάω με το εξαίσιο Loch Lomond Peated Grain, και βλέπουμε για αργότερα.

Διαβάστε Περισσότερα

International Scotch Day

Σήμερα έχουμε γιορτή. Βέβαια η συγκεκριμένη γιορτή είναι η λιγότερο γνωστή απο τις άλλες δυο που γιορτάζονται τον Μάρτιο και το Μάιο αντιστοίχως, αυτό όμως δεν θα μας εμποδίσει να γιορτάσουμε με τον τρόπο που εμείς ξέρουμε. Πίνοντας.

Η σημερινή γιορτή ξεκίνησε μόλις το 2017, με πρωτοβουλία της γνωστής πολυεθνικής Diageo, με σκοπό να τιμηθεί ο Alexander Walker, ιδρυτής της γνωστής μάρκας whisky, και έχει να κάνει μόνο με το scotch whisky. Επομένως επαναλαμβάνω οτι κι εμείς θα γιορτάσουμε με τον προσήκοντα τρόπο, διαλέγοντας ωραία whisky απο τον κατάλογο του HOW

Διαβάστε Περισσότερα

Whisky & Γεωγραφία

Βρίσκομαι μέσα στο καράβι στο δρόμο της επιστροφής. Και μου ερχεται η ιδέα να παρουσιάσω τις πέντε ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, συνδυάζοντας την κάθε μια και με ενα whisky. Δηλαδή, αν ήταν η καθεμιά ένα whisky, ποιό άραγε θα ήταν. Βέβαια, το να γράφω για καράβι, μου φάνηκε στην αρχή σαν spoiler, αλλά αμέσως μου έφυγε η ιδέα, διότι και οι τρείς της πρώτης, κατά τη γνώμη μου, τριάδας, βρέχονται απο θάλασσα.

Διαβάστε Περισσότερα

Η πράσινη αρωματική συμφωνία σε ένα ποτήρι κρασί

Βάλτε λίγο πράσινο στο ποτήρι σας! Ο Χρήστος Λαμπρινόπουλος μιλάει για την φρεσκάδα και πολυπλοκότητα των φυτικών αρωμάτων στο κρασί και μας προτείνει ετικέτες για να τα γνωρίσουμε.

Διαβάστε Περισσότερα

Robert Burns

Τι είναι ο χρόνος? Κάτι τελείως σχετικό. Την ώρα που γράφω τούτες τις αράδες, το ρολόι δείχνει οτι είναι έντεκα το βράδυ. Και ποιός το λέει? Γιατί ας πούμε να μην είναι τρεις παρά είκοσι? Και τι είναι το εικοσιτετράωρο? Και τι είναι δυο εικοσιτετράωρα μποροστά στην αιωνιότητα ?Οχι, δεν με έχουν πιάσει φιλοσοφικές ανησυχίες, του τύπου, to be or not to be, that is the question. Απλώς ξέχασα. Τι ξέχασα? Robert Burns Day

Διαβάστε Περισσότερα

Wine fair season is on!

Η περίοδος των εκθέσεων ξεκίνησε και οι απανταχού επαγγελματίες και οινόφιλοι είναι έτοιμοι να πάρουν θέσεις μπροστά από τα τραπέζια των παραγωγών και ποτήρια ανά χείρας και να ξεκινήσουν να δοκιμάζουν.

Οι εκθέσεις κρασιού εξάλλου αποτελούν μία εξαιρετική ευκαιρία για τον επισκέπτη όχι μόνο να γνωρίσει τα προϊόντα αλλά και τους δημιουργούς τους. Να μάθει όλα όσα χρειάζεται για την παραγωγή τους, την προέλευσής τους και την ιστορία τους. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν επίσης οι παράλληλες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα όπως masterclass, θεματικές γευσιγνωσίες, διαγωνισμοί κ.α.

Διαβάστε Περισσότερα

Πέντε ερυθρά "φαβορί" για βραδιές πίτσας

Μιλάμε μάλλον για το πιο αγαπημένο είδος φαγητού στον πλανήτη. Τα είδη άλευρων που χρησιμοποιούνται και ο τρόπος χειρισμού του ζυμαριού μπορούν να ποικίλουν από τόπο σε τόπο, ενώ η “κλασσική” ιταλική που έχουμε συνήθως στο μυαλό μας είναι μόνο το στυλ των Ναπολιτάνων. Στην εξίσωση της πίτσας δεν υπάρχουν σταθερές, όλα είναι μεταβαλλόμενα ανάλογα με τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα και υπακούν στα γούστα του καθενός αλλά και της παρέας όταν μοιραζόμαστε (δεν παίρνουμε θέση για τη χρήση του ανανά). Το αποτέλεσμα της γευστικής ικανοποίησης παραμένει πάντα σταθερό.

Αυτή τη φορά επιλέγουμε ερυθρά που θέλετε λόγω δομής, θέλετε λόγω στυλ αρωμάτων και γεύσεων, μπορούν να είναι εξαιρετικά πασπαρτού για μερικές αγαπημένες συνταγές. Ερυθρά που δένουν αρωματικά, είναι πιο μαλακά και ήπια σε υφή αλλά και που διαθέτουν κατάλληλη οξύτητα για τα λιπαρά υλικά ανεβαίνουν στη σκηνή.

Διαβάστε Περισσότερα