| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Πήγαμε στις μεγάλες ημέρες Νεμέας

Κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη, η οινική καρδιά χτυπάει στην Νεμέα. Αυτό βέβαια μέχρι να μας επισκεφθεί ο κορονοιός και να μας αλλάξει τα δεδομένα! Πέρυσι δεν πραγματοποιηθήκαν καθόλου αυτές οι εκδηλώσεις. Φέτος όμως αν και λίγο μουδιασμένα, οι πόρτες κάποιων οινοποιείων ήταν ανοιχτές, ενώ ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας φιλοξένησε στον χώρο του δράσεις γύρω από την γαστρονομία και φυσικά το Αγιωργίτικο. To House of Wine ήταν φυσικά εκεί! Δημιουργήσαμε μία ωραία παρέα και πήγαμε στις μεγάλες ημέρες Νεμέας. Για την ακρίβεια επισκεφθήκαμε δύο οινοποιεία, το Κτήμα Σκούρα που εκτός όλων των άλλως φιλοξενούσε και έκθεση με λιθογραφίες για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του ’21 και στους Αμπελώνες Ζαχαριά που μας περίμενε μία ‘τοπική’ γαστρονομική έκπληξη!

Διαβάστε Περισσότερα

Meet the Faces HOW: Όθωνας Ζαχαριάς, Γενικός Διευθυντής Αμπελώνες Ζαχαριά

Ο Όθωνας Ζαχαριάς απαντά στις ερωτήσεις της Γιοβάννας Λύκου και γίνεται ένα πρόσωπο του κρασιού που αξίζει και πρέπει να γνωρίσεις! Οι αγαπημένες του ποικιλίες, μοναδικές στιγμές με υπέροχα κρασιά και μια σπουδαία πορεία αφιερωμένη μεταξύ άλλων στο όραμα της διάσωσης της τοπικής ποικιλίας Σκλάβα μόνο στο Meet the Faces του Ηouse of Wine.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα νέα της αγοράς (δυστυχώς όχι μονο)

Νομίζω το λέει κι ο τίτλος της σημερινής μας επικοινωνίας. Οτι δυστυχώς τα νέα της αγοράς, ένα από τα σταθερά κομμάτια αυτής της στήλης, δεν θα είναι τα μόνα νέα με τα οποία θα καταπιαστούμε. Και λέω δυστυχώς, διότι τα υπόλοιπα ήταν δυσάρεστα.

Να ξεκινήσω σιγά σιγά, βάζοντας για ακόμη μια φορά ένα dram από το αγαπημένο μου Cragganmore Distillers Edition.

Διαβάστε Περισσότερα

NDP

Λίγες οι διακοπές φέτος. Ελπίζω η επιστροφή μου να βρίσκει όλους τους αναγνώστες καλά. Ακόμη ελπίζω το επόμενο καλοκαίρι να είναι καλύτερο από το φετινό. Κι ακόμη πιο πολύ ελπίζω ο Σεπτέμβριος να αποζημιώσει, όσους χρειάζονται κάποια αποζημίωση, με λίγες βουτιές ακόμη. Εμένα δηλαδή.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι αμφορείς στην σύγχρονη οινοποίηση

Βρισκόμαστε στον Σεπτέμβρη, τον μήνα του τρύγου. Αν και σε κάποιες νοτιότερες περιοχές της χώρας ο τρύγος έχει ήδη ολοκληρωθεί στις περισσότερες περιοχές καλά κρατεί! Το σίγουρο είναι ότι σε όλα τα οινοποιεία της χώρας αλλά και γενικότερα του βόρειου ημισφαιρίου επικρατεί αναβρασμός. Ζυμώσεις, απολασπώσεις, ανακυκλώσεις, αντλίες, δεξαμενές, πιεστήρια, βαρέλια, μετρήσεις, αναλύσεις και άλλα πολλά που περιλαμβάνει η τέχνη της οινοποίησης. Ανάμεσα σε όλα αυτά που πρέπει να σκεφτούν και να αποφασίσουν οι οινολόγοι είναι και τα δοχεία ζύμωσης και ωρίμασης των κρασιών.

Διαβάστε Περισσότερα

Προτείνουμε "μεγάλες" ποικιλίες σε προσιτές τιμές

Εμείς οι φίλοι του κρασιού είμαστε γενικά… φιλέλληνες! Αγαπάμε τα Ελληνικά κρασιά, αυτά κυρίως αγοράζουμε γιατί ως γνωστόν «τα Ελληνικά προϊόντα είναι τα καλύτερα του κόσμου», από το Ελληνικό αρνάκι του Πάσχα που το διπλοπληρώνουμε σε σχέση π.χ. με το Βουλγάρικο- και ας βόσκουν μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρυά!- μέχρι τα κρασιά. Είτε το κάνουμε επειδή το πιστεύουμε, είτε «την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούντες» νομίζοντας ότι τα ξένα κρασιά είναι πανάκριβα, κάνουμε λάθος! Τα ξένα κρασιά είναι συνήθως καλύτερα, και δεν χρειάζεται να σηκώσουμε την Τράπεζα της Ελλάδος για να απολαύσουμε ένα εξαιρετικό Chablis ή ένα υπέροχο Riesling από την εσπερία!

Διαβάστε Περισσότερα

Το οινοποιείο Βρυνιώτη στην Βόρεια Εύβοια

Μέσα στο Αύγουστο ο δρόμος με έβγαλε στην Βόρεια Εύβοια! Εκτός από τις όμορφες παραλίες στο Αιγαίο και στον Ευβοϊκό, τα γραφικά λιμανάκια, το καλό φαγητό, τα τοπικά προϊόντα όπως τα σύκα και τις ελιές, εμείς οι οινόφιλοι έχουμε ένα ακόμα σοβαρό λόγο για να πάμε στην Βόρεια Εύβοια. Το οινοποιείο Βρυνιώτη που βρίσκεται στα Γιάλτρα, μόλις 14 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Αιδηψού. Η θέα από το οινοποιείο μαγευτική! Ο Ευβοϊκός κόλπος και η πόλη της Αιδηψού στο πιάτο! Τα κρασιά εξαιρετικά!

Διαβάστε Περισσότερα

Τρύγος 2021 στα κτήματα Σιγάλα και Κυρ-Γιάννη

Δυό από τα πιό σημαντικά Κτήματα στη χώρα μας, το Κτήμα Σιγάλα στη Σαντορίνη και το Κτήμα Κυρ-Γιάννη σε Νάουσα και Αμύνταιο, μας ενημερώνουν σχετικά με την πορεία ενός πραγματικά δύσκολου Τρύγου του 2021, χωρίς εντούτοις να χάνουν την αισιοδοξία τους ότι τελικά θα προκύψουν εξαιρετικά κρασιά!

Διαβάστε Περισσότερα

Τρύγος 2021- Κτήμα Παλυβού

Η Ευαγγελία Παλυβού, Οινολόγος του Κτήματος Παλυβού, μιλά στο House of Wine για τη εξέλιξη του Τρύγου του 2021,  ένός πολύ δύσκολου τρύγου με δύσκολη συνέχεια μέσα στο οινοποιείο.

Διαβάστε Περισσότερα

Ανεξάρτητη Εμφιάλωση (Ρούμι)

Τα είπαμε λοιπόν για το whisky, πάμε να τα πούμε και για το ρούμι. Για να γράψω, πρέπει να πίνω και τίποτα, και ένα ποτηράκι Balvenie δωδεκάρι είναι πάντα καλοδεχούμενο.Πάμε λοιπόν για το ρούμι.

Διαβάστε Περισσότερα

HOW Blog