HOW Blog

Meet the Faces: Πάρις Σιγάλας

Ο Πάρις Σιγάλας απαντά στις ερωτήσεις της Γιοβάννας Λύκου στο καθιερωμένο ‘Μeet the Faces’ του House of Wine και μοιράζεται μαζί της σκέψεις και εικόνες από την πολυετή, σπουδαία πορεία του στο ελληνικό κρασί και το μοναδικό αμπελώνα της Σαντορίνης αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως είναι ένα πρόσωπο του κρασιού που πρέπει να γνωρίζεις. Η ποικιλία Ασύρτικο, το μοναδικό terroir και η φιλοσοφία του Oeno p.

Διαβάστε Περισσότερα

Ώρα για Cocktail

Μπήκε κι ο Ιούλιος. Το καλό μου φιλαράκι που έχασα πέρσι, έλεγε οτι το καλοκαίρι το πιάνεις απο τα κέρατα απο τον Ιούνιο. Τον Ιούλιο είναι αργά πια και το καλοκαίρι φεύγει. Τέλος πάντων, συμφωνώ με το απόφθευγμα, ή διαφωνώ, η ουσία είναι οτι το ημερολόγιο γράφει Ιούλιο. Και φαίνεται πως σφίξανε οι ζέστες. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το ότι σήμερα σκέφτομαι να προτείνω

Cocktails

Τώρα σοβαρά. Εγώ το γράφω αυτό? Δε βαριέσαι. Να το πιούμε κι αυτό το ποτήρι. Το οποίο δεν θα περιέχει cocktail, το δικό σας όμως ναι.

Διαβάστε Περισσότερα

Meet the Faces: Ιορδάνης Μιχαηλίδης

Ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης απαντά στις ερωτήσεις της Γιοβάννας Λύκου στο καθιερωμένο ‘Μeet the Faces’ του House of Wine αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως είναι ένα πρόσωπο του κρασιού που πρέπει να γνωρίζεις. O χαρισματικός οινοποιός μοιράζεται σκέψεις και εικόνες για την πορεία του αλλά και την παράδοση των ‘καρπών μια ώριμης καλλιέργειας’.

Διαβάστε Περισσότερα

Τεκίλα και Απορίες

Ζέστη έβαλε. Την Πέμπτη ειδικά που υποτίθεται οτι το θερμόμετρο θα έδειχνε 34, βάσει πρόβλεψης, εγω αντιλήφθηκα μια λάβα τουλάχιστον 38 βαθμών. Τέλος πάντων, Καλοκαίριασε. Και το μυαλό πολλών, συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος, που και που, πάει στην τεκίλα. Ωστόσο, βλέπω και μερικά άλλα πραγματάκια που είναι άξια σχολιασμού κατά τη γνώμη μου. Για πάμε.

Διαβάστε Περισσότερα

Meet the Faces: Απόστολος Μούντριχας

Ο Απόστολος Μούντριχας απαντά στις ερωτήσεις της Γιοβάννας Λύκου στο καθιερωμένο ‘Μeet the Faces’ του House of Wine αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως είναι ένα πρόσωπο του κρασιού που πρέπει να γνωρίζεις. O χαρισματικός οινοποιός μοιράζεται σκέψεις και εικόνες για την πορεία του αλλά και για τη ‘διαδρομή’ προς το νησί της Σαντορίνης για την πραγματοποίηση ενός οινικού του ονείρου.

Διαβάστε Περισσότερα

Καλοκαιρινά Κόκκινα

H Γιοβάννα Λύκου συγκεντρώνει μερικά από τα αγαπημένα της κόκκινα κρασιά τα οποία επιμένει να απολαμβάνει και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αν πάλι δεν είστε από κείνους που συνδυάζετε το κόκκινο κρασί με τη θερινή διάθεση, ο φθινοπωρινός καιρός θα σας βοηθήσει να τα απολαύσετε με περισσότερο κέφι…

Διαβάστε Περισσότερα

Τα νέα της αγοράς

Η στήλη αυτή δεν δημιουργήθηκε ούτε για πλάκα, ούτε για να περνάει η ώρα, γράφοντας μερικές αράδες, ούτε για το τίποτα. Έχοντας το όνομα Spiritual Talk, ελπίζαμε όταν τη φτιάξαμε, οι συνεργάτες μου κι εγώ, οτι όχι μόνο δεν θα πουλάει πνεύμα, με την κακή έννοια που λέγεται συνήθως κάτι τέτοιο, αλλά αντιθέτως θα είναι ουσιαστικά πνευματώδης, και σε τελική ανάλυση χρήσιμη για τον αναγνώστη. Και χρήσιμο για τον αναγνώστη, δεν είναι μόνο να μαθαίνει πράγματα που δεν γνωρίζει, αλλά επίσης να μην πετάει και λεφτά. Και για αυτό το λόγο, δε συμμετέχουμε σε παιχνίδια εταιρειών, διότι είναι παντα βλαβερά για την τσέπη του καταναλωτή, την ίδια στιγμή που πιθανή συμμετοχή μας σε τέτοια κόλπα, για τη δική μας την τσέπη θα ήταν ωφέλιμη. Δε βαριέσαι όμως, κάτι είσαι, ή δεν είσαι. Εν κατακλείδι, διαβάζοντας εδώ, θα γλυτώσετε λεφτά. Του λόγου μου το αληθές, θα επιβεβαιώσουν Τα νέα της αγοράς

Διαβάστε Περισσότερα

5 ανάλαφρα κρασιά  μέχρι 13€ για την παραλία

Ο Χρήστος Λαμπρινόπουλος πήρε απόφαση να ξεκινήσει και οινικά το καλοκαίρι του και μας προτείνει 5 υπέροχα κρασιά για να συντροφεύσουμε τις πρώτες μας εξορμήσεις στις παραλίες. Κρασιά κατάλληλα για στιγμές χαλάρωσης σε μια ακρογιαλιά, με βιδωτό πώμα και με άκρως ανάλαφρη τιμή.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Gin

Θα ξεκινήσω λίγο διαφορετικά απο ότι μαρτυράει ο τίτλος. Τρίτη βράδυ. Επιστρέφω στο σπίτι απο το αγαπημένο μου Jazz in Jazz, όπου είχα παρουσίαση με τα επίσης αγαπημένα μου Wolfburn. Το νέο που μαθαίνω είναι δυσάρεστο. Το κορίτσι απο την Ιπανέμα έφυγε.

Διαβάστε Περισσότερα