Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €

Μπουτάρης - Νάουσσα

Περισσοτερες Οψεις

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές

Μπουτάρης - Νάουσσα 1995
Μπουτάρης (Οινοποιητική)

Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο εντός 3 εργάσιμων ημερών

69,80 €

Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 12% alc.

Η Νάουσσα Μπουτάρη είναι κρασί για το κελάρι ή για το τραπέζι. Όπως και να επιλέξει να την μεταχειριστεί κανείς, είναι κρασί που υπηρετεί πιστά την ποικιλία και την καταγωγή του, και βγάζει ασπροπρόσωπο αυτόν που την αγοράσει για να την χαρίσει, να την παλαιώσει, ή να την ανοίξει. Ανάμεσα στα 100 κορυφαία κρασιά του κόσμου στην ετήσια αξιολόγηση του Wine Spectator!
Ή
Σταθερή αξία στο Ξινόμαυρο της Νάουσσας από τη στιγμή που πρωτοκυκλοφόρησε μέχρι σήμερα, η Νάουσσα Μπουτάρη φέρνει στο Ελληνικό τραπέζι ένα γεμάτο ερυθρό κρασί με πλούσια αρωματικότητα, στιβαρή τανική δομή και μεγάλη διάρκεια. Η Νάουσσα Μπουτάρη είναι πάντα επίκαιρη όταν υπάρχει κρέας στο τραπέζι, το οποίο και συνοδεύει με μεγάλη δεξιοτεχνία. Η αξιολόγησή της από ειδικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό (βλέπε παρακάτω) και η βαθμολογία της στο 91/100 πρόσφατα από το Mark Squires, συνεργάτη του Ρobert Parker για τα ελληνικά κρασιά, αποδεικνύει τη διαχρονικότητα της αξίας αυτού του εμβληματικού κρασιού. Η επιβεβαίωση: Ανάμεσα στα 100 κορυφαία κρασιά του κόσμου (Top 100) στην ετήσια αξιολόγηση του Wine Spectator για το 2013!

Παραγωγός Μπουτάρης (Οινοποιητική)
Περιγραφή Παραγωγού Το πρώτο ελληνικό ερυθρό εμφιαλωμένο κρασί που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά. Σήμα κατατεθέν του Ξινόμαυρου και της εταιρίας Μπουτάρη! Εκφράζει στο μέγιστο την ποιότητα & το δυναμικό της ποικιλίας και για 6 γενιές απολαμβάνει την προτίμηση του Έλληνα εισάγοντας τους νέους στην εμπειρία του κόκκινου και ανταμείβοντας τους πιστούς του φίλους με τη σταθερή, διαχρονική ποιότητά του.
Χαρακτηριστικά: Τυπικό, κλασικό κρασί της Νάουσας. Βαθυκόκκινο με έντονη προσωπικότητα. Αναδύει πλούσιο μπουκέτο ώριμων κόκκινων φρούτων, βατόμουρου και δαμάσκηνου, που συνυπάρχουν με την λιαστή ντομάτα και με τα αρώματα της παλαίωσης, κανέλας και ξύλου. Έχει πλούσιο σώμα, καλή ισορροπία και δομή, με μαλακές τανίνες στο τελείωμά του.
Αρμονία γεύσεων: Ταιριάζει με πιάτα κόκκινων κρεάτων, όπως χοιρινό με λιαστή ντομάτα και τυρί, αρνάκι στη γάστρα σε φούρνο με ξύλα, μοσχαράκι κοκκινιστό με κουκουνάρια και σταφίδες. Ζυμαρικά με κόκκινες πικάντικες σάλτσες. Κίτρινα τυριά, όπως παρμεζάνα αλλά και φέτα.
Θερμοκρασίες: Σερβίρεται στους 16-18 °C
Χρώμα Ερυθρός
Ελληνική Ποικιλία Ξινόμαυρο
Κατηγορία Ποιότητας Νάουσα ΠΟΠ
Χρονιά 1995
Χώρα Προέλευσης Ελλάδα
Περιοχή Μακεδονία/Νάουσα
Ποσότητα 750ml
Φιάλη 0.75lt
Ξηρότητα Ξηρός
Κατάσταση Ήπιος
Αλκοόλ 12%
Πότε να το πιείτε Επιδέχεται Παλαίωση
Γευστικός Χαρακτήρας Ερυθρά έντονα με επιθετικό χαρακτήρα
Ταιριάζει εξαιρετικά με Πιάτα κόκκινων κρεάτων, όπως χοιρινό με λιαστή ντομάτα και τυρί, αρνάκι στη γάστρα σε φούρνο με ξύλα, μοσχαράκι κοκκινιστό με κουκουνάρια και σταφίδες. Ζυμαρικά με κόκκινες πικάντικες σάλτσες. Κίτρινα τυριά, όπως παρμεζάνα αλλά και φέτα.
Διακρίσεις * Ανάμεσα στα 100 κορυφαία κρασιά του κόσμου (Top 100) στην ετήσια αξιολόγηση του Wine Spectator για το 2013
* Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού (Ελλάδα) 2009 – Αργυρό Μετάλλιο
* Οινοθήκη 2006 – Διάκριση, 1η θέση
* Έκθσης κρασιού Prowein 2005 – 1* (καλό)
* Wine & Spirit Magazine 2005 – 90/100
* Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού (Ελλάδα) 2003 – Αργυρό Μετάλλιο
Η άποψη του Mark Squires για το eRobertParker.com
Συνεργάτη του Robert Parker για την Ελλάδα


Η Νάουσσα του 2008 -δηλαδή ένα Ξινόμαυρο- είναι πρόσφατη "έκδοση" μιας σωστά τιμολογημένης εμφιάλωσης την οποία έχω καταλήξει να εμπιστεύομαι σαν μια από τις καλύτερες ερυθρές αξίες στην Ελλάδα, συχνά διαθέσιμη στην αγορά κάτω και από την προτεινόμενη τιμή. Αυτή η χρονιά δείχνει να είναι εξαιρετική για την συγκεκριμένη εμφιάλωση, που την καθιστά μία από τις καλύτερες πρόσφατες αξίες. Δεν είναι ποτέ ένα ρουστίκ Ξινόμαυρο, αλλά την ίδια στιγμή διατηρεί ακόμα την ουσία και τα χαρακτηριστικά του και εκφράζει terroir του εξαιρετικά όσο περνάει ο χρόνος. Τρυφερό στην υφή, εντούτοις με αυξανόμενη δύναμη όσο αποκτά υπόσταση εξελισσόμενο στο ποτήρι για να δώσει ένα καλό βάθος, πλανάται στον ουρανίσκο και "γαντζώνεται" εκεί. Όταν το "βρεφικό" λίπος φεύγει, που αρχίζει κανείς να το αντιλαμβάνεται μέσα από παρατεταμένο αερισμό, θα παρουσιάσει αύξηση της διαφάνειας και του χαρακτήρα, για να γίνει πιο γήινο και αγνότερο, πιο πολύπλοκο, με χαρακτήρα, ενδιαφέρον και γευστικό. Δείχνει μια ικανότητα να αλλάζει σε κάτι μεγαλύτερο με το πέρασμα του χρόνου, και θα πρέπει να παλαιώνει με χάρη. Ήταν εξαιρετικό την επόμενη μέρα, δείχνοντας αυτή την υπεσχημένη καθαρότητα και διαφάνεια, φαινομενικά καθαρό και λιτό. Αν σας αρέσει το Ξινόμαυρο -ή το Barbaresco- αυτό το κρασί είναι ένα εξαιρετικό και καθ' υπερβολή παράδειγμα που μου άρεσε όλο και περισσότερο όσο αεριζόταν. Αξίζει να ψάξετε να το βρείτε (εννοεί στην Αμερική). Αν και προσιτό με τον καλό αερισμό, εντούτοις θα είναι αρκετά σφιχτό ακόμα. Ιδανικά πιείτε το από το 2013 μέχρι το 2025. Βαθμολογία: 91/100


Η άποψη του Wine Spectator στην κατάταξη της Νάουσσας Μπουτάρη Top 100 κρασιά του κόσμου για το 2013

Μία γεύση από φλούδα πορτοκαλιού πάνω στη ζωντανή γεύση αποξηραμένων βατόμουρων και γεύσεις πράσινου σύκου, που δένονται μεταξύ τους με την υποστήριξη της ζωηρής οξύτητα και των μεσαίου μεγέθους τανινών. Πολύπλοκες και νόστιμες, με ένα μαγευτικό φινίρισμα σανταλόξυλου. Ξινόμαυρο. Πίνεται τώρα.

Αξιολογήσεις Πελατών

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή.

Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.


Αναζητήστε παρόμοια κρασιά


Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών