Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €

Μπουτάρης - Νάουσσα

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές

Μπουτάρης - Νάουσσα 1998
Μπουτάρης (Οινοποιητική)

Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο

59,10 €

Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12% alc.

Μαρμελάδα δαμάσκηνου και φράουλας, γλυκά μπαχάρια, σοκολάτα γάλακτος και ζωικές νύξεις για ένα κρασί 20ετών, που θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε και την φρεσκάδα του. Αισθητές τανίνες ακόμα, νόστιμο στόμα και απαλά πικάντικη επίγευση. Το απολαμβάνουμε τώρα, αν έχετε υπομονή δείτε το και μετά από 5 χρόνια.

Εγγραφείτε για να ειδοποιηθείτε όταν το προϊόν είναι ξανα διαθέσιμο

Το να βρίσκουμε ένα Ελληνικό κρασί, που να μπορεί να παλαιώσει όχι για λίγα μόνο χρόνια αλλά για μερικές δεκαετίες ευρώ είναι σπάνιο! Και εμείς έχουμε την χαρά να έχουμε ‘παλιές χρονιές’ της Νάουσσας Μπουτάρη, ένα από τα πιο ιστορικά κρασιά της χώρας που αποδεδειγμένα μπορεί να παλαιώσει για πολλά πολλά χρόνια, συντηρημένες σε ιδανικές συνθήκες και έτοιμες να έρθουν στο ποτήρι μας. Μιλάμε άλλωστε για Ξινόμαυρο, την μακροβιότερη ερυθρή Ελληνική ποικιλία!

Παραγωγός Μπουτάρης (Οινοποιητική)
Περιγραφή Παραγωγού Το πρώτο ελληνικό ερυθρό εμφιαλωμένο κρασί που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά. Σήμα κατατεθέν του Ξινόμαυρου και της εταιρίας Μπουτάρη! Εκφράζει στο μέγιστο την ποιότητα & το δυναμικό της ποικιλίας και για 6 γενιές απολαμβάνει την προτίμηση του Έλληνα εισάγοντας τους νέους στην εμπειρία του κόκκινου και ανταμείβοντας τους πιστούς του φίλους με τη σταθερή, διαχρονική ποιότητά του.
Χαρακτηριστικά: Τυπικό, κλασικό κρασί της Νάουσας. Βαθυκόκκινο με έντονη προσωπικότητα. Αναδύει πλούσιο μπουκέτο ώριμων κόκκινων φρούτων, βατόμουρου και δαμάσκηνου, που συνυπάρχουν με την λιαστή ντομάτα και με τα αρώματα της παλαίωσης, κανέλας και ξύλου. Έχει πλούσιο σώμα, καλή ισορροπία και δομή, με μαλακές τανίνες στο τελείωμά του.
Αρμονία γεύσεων: Ταιριάζει με πιάτα κόκκινων κρεάτων, όπως χοιρινό με λιαστή ντομάτα και τυρί, αρνάκι στη γάστρα σε φούρνο με ξύλα, μοσχαράκι κοκκινιστό με κουκουνάρια και σταφίδες. Ζυμαρικά με κόκκινες πικάντικες σάλτσες. Κίτρινα τυριά, όπως παρμεζάνα αλλά και φέτα.
Θερμοκρασίες: Σερβίρεται στους 16-18 °C
Χρώμα Ερυθρός
Ελληνική Ποικιλία Ξινόμαυρο
Κατηγορία Ποιότητας Νάουσα ΠΟΠ
Χρονιά 1998
Χώρα Προέλευσης Ελλάδα
Περιοχή Μακεδονία/Νάουσα
Ποσότητα 750ml
Φιάλη 0.75lt
Ξηρότητα Ξηρός
Κατάσταση Ήπιος
Αλκοόλ 12%
Πότε να το πιείτε Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Γευστικός Χαρακτήρας Ερυθρά έντονα με επιθετικό χαρακτήρα
Ταιριάζει εξαιρετικά με Συνδυάζεται με σιγομαγειρεμένα κόκκινα κρέατα, κυνήγι, ώριμα τυριά και πιάτα με μανιτάρια ή τρούφα.
Διακρίσεις * Ανάμεσα στα 100 κορυφαία κρασιά του κόσμου (Top 100) στην ετήσια αξιολόγηση του Wine Spectator για το 2013
* Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού (Ελλάδα) 2009 – Αργυρό Μετάλλιο
* Οινοθήκη 2006 – Διάκριση, 1η θέση
* Έκθσης κρασιού Prowein 2005 – 1* (καλό)
* Wine & Spirit Magazine 2005 – 90/100
* Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού (Ελλάδα) 2003 – Αργυρό Μετάλλιο
Η άποψη του Mark Squires για το eRobertParker.com
Συνεργάτη του Robert Parker για την Ελλάδα


Η Νάουσσα του 2008 -δηλαδή ένα Ξινόμαυρο- είναι πρόσφατη "έκδοση" μιας σωστά τιμολογημένης εμφιάλωσης την οποία έχω καταλήξει να εμπιστεύομαι σαν μια από τις καλύτερες ερυθρές αξίες στην Ελλάδα, συχνά διαθέσιμη στην αγορά κάτω και από την προτεινόμενη τιμή. Αυτή η χρονιά δείχνει να είναι εξαιρετική για την συγκεκριμένη εμφιάλωση, που την καθιστά μία από τις καλύτερες πρόσφατες αξίες. Δεν είναι ποτέ ένα ρουστίκ Ξινόμαυρο, αλλά την ίδια στιγμή διατηρεί ακόμα την ουσία και τα χαρακτηριστικά του και εκφράζει terroir του εξαιρετικά όσο περνάει ο χρόνος. Τρυφερό στην υφή, εντούτοις με αυξανόμενη δύναμη όσο αποκτά υπόσταση εξελισσόμενο στο ποτήρι για να δώσει ένα καλό βάθος, πλανάται στον ουρανίσκο και "γαντζώνεται" εκεί. Όταν το "βρεφικό" λίπος φεύγει, που αρχίζει κανείς να το αντιλαμβάνεται μέσα από παρατεταμένο αερισμό, θα παρουσιάσει αύξηση της διαφάνειας και του χαρακτήρα, για να γίνει πιο γήινο και αγνότερο, πιο πολύπλοκο, με χαρακτήρα, ενδιαφέρον και γευστικό. Δείχνει μια ικανότητα να αλλάζει σε κάτι μεγαλύτερο με το πέρασμα του χρόνου, και θα πρέπει να παλαιώνει με χάρη. Ήταν εξαιρετικό την επόμενη μέρα, δείχνοντας αυτή την υπεσχημένη καθαρότητα και διαφάνεια, φαινομενικά καθαρό και λιτό. Αν σας αρέσει το Ξινόμαυρο -ή το Barbaresco- αυτό το κρασί είναι ένα εξαιρετικό και καθ' υπερβολή παράδειγμα που μου άρεσε όλο και περισσότερο όσο αεριζόταν. Αξίζει να ψάξετε να το βρείτε (εννοεί στην Αμερική). Αν και προσιτό με τον καλό αερισμό, εντούτοις θα είναι αρκετά σφιχτό ακόμα. Ιδανικά πιείτε το από το 2013 μέχρι το 2025. Βαθμολογία: 91/100


Η άποψη του Wine Spectator στην κατάταξη της Νάουσσας Μπουτάρη Top 100 κρασιά του κόσμου για το 2013

Μία γεύση από φλούδα πορτοκαλιού πάνω στη ζωντανή γεύση αποξηραμένων βατόμουρων και γεύσεις πράσινου σύκου, που δένονται μεταξύ τους με την υποστήριξη της ζωηρής οξύτητα και των μεσαίου μεγέθους τανινών. Πολύπλοκες και νόστιμες, με ένα μαγευτικό φινίρισμα σανταλόξυλου. Ξινόμαυρο. Πίνεται τώρα.

Αξιολογήσεις Πελατών

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή.

Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.


Αναζητήστε παρόμοια κρασιά


Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών