Μπουτάρης - Νάουσσα 2000

53,20 €
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
Για το προϊόν αυτό απαιτείται 1 εβδομάδα για προμήθειά του στη περίπτωση που η ποσότητα που θέλετε δεν είναι άμεσα διαθέσιμη.
SKU
V7_2000
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
Μία χρονιά που βγάζει έντονο βοτανικό χαρακτήρα που εκφράζεται με δάφνη, δεντρολίβανο και ευκάλυπτο, αλλά και γλυκό φρούτο, ενώ αισθητά είναι και τα μπαχαρένια στοιχεία. Στο στόμα πάλι ξεχωρίζουν τα βότανα, η οξύτητα του είναι υψηλή, οι τανίνες του ώριμες και το μακρύ τελείωμα του εναλλάσσεται ανάμεσα στο γλυκό και στο πικρό. Ένα κρασί που αξίζει να το πιούμε τώρα!
Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται είναι ενδεικτικές
Το να βρίσκουμε ένα Ελληνικό κρασί, που να μπορεί να παλαιώσει όχι για λίγα μόνο χρόνια αλλά για μερικές δεκαετίες ευρώ είναι σπάνιο! Και εμείς έχουμε την χαρά να έχουμε ‘παλιές χρονιές’ της Νάουσσας Μπουτάρη, ένα από τα πιο ιστορικά κρασιά της χώρας που αποδεδειγμένα μπορεί να παλαιώσει για πολλά πολλά χρόνια, συντηρημένες σε ιδανικές συνθήκες και έτοιμες να έρθουν στο ποτήρι μας. Μιλάμε άλλωστε για Ξινόμαυρο, την μακροβιότερη ερυθρή Ελληνική ποικιλία!

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραγωγός Μπουτάρης (Οινοποιία)
Περιγραφή Παραγωγού Το πρώτο ελληνικό ερυθρό εμφιαλωμένο κρασί που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά. Σήμα κατατεθέν του Ξινόμαυρου και της εταιρίας Μπουτάρη! Εκφράζει στο μέγιστο την ποιότητα & το δυναμικό της ποικιλίας και για 6 γενιές απολαμβάνει την προτίμηση του Έλληνα εισάγοντας τους νέους στην εμπειρία του κόκκινου και ανταμείβοντας τους πιστούς του φίλους με τη σταθερή, διαχρονική ποιότητά του.
Χαρακτηριστικά: Τυπικό, κλασικό κρασί της Νάουσας. Βαθυκόκκινο με έντονη προσωπικότητα. Αναδύει πλούσιο μπουκέτο ώριμων κόκκινων φρούτων, βατόμουρου και δαμάσκηνου, που συνυπάρχουν με την λιαστή ντομάτα και με τα αρώματα της παλαίωσης, κανέλας και ξύλου. Έχει πλούσιο σώμα, καλή ισορροπία και δομή, με μαλακές τανίνες στο τελείωμά του.
Αρμονία γεύσεων: Ταιριάζει με πιάτα κόκκινων κρεάτων, όπως χοιρινό με λιαστή ντομάτα και τυρί, αρνάκι στη γάστρα σε φούρνο με ξύλα, μοσχαράκι κοκκινιστό με κουκουνάρια και σταφίδες. Ζυμαρικά με κόκκινες πικάντικες σάλτσες. Κίτρινα τυριά, όπως παρμεζάνα αλλά και φέτα.
Θερμοκρασίες: Σερβίρεται στους 16-18 °C
Χρώμα Ερυθρός
Ελληνική Ποικιλία Ξινόμαυρο
Κατηγορία Ποιότητας Νάουσα ΠΟΠ
Σοδειά 2000
Χώρα Ελλάδα
Περιοχή Μακεδονία/Νάουσα
Ποσότητα 750ml
Φιάλη 0.75lt
Ξηρότητα Ξηρός
Κατάσταση Ήπιος
Αλκοόλ 12%
Πότε να το πιείτε Πιείτε το τώρα
Γευστικός Χαρακτήρας Ερυθρά έντονα με ισχυρό χαρακτήρα
Ταιριάζει εξαιρετικά με Συνδυάζεται με σιγομαγειρεμένα κόκκινα κρέατα, κυνήγι, ώριμα τυριά και πιάτα με μανιτάρια ή τρούφα.
Διακρίσεις * Ανάμεσα στα 100 κορυφαία κρασιά του κόσμου (Top 100) στην ετήσια αξιολόγηση του Wine Spectator για το 2013
* Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού (Ελλάδα) 2009 – Αργυρό Μετάλλιο
* Οινοθήκη 2006 – Διάκριση, 1η θέση
* Έκθσης κρασιού Prowein 2005 – 1* (καλό)
* Wine & Spirit Magazine 2005 – 90/100
* Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού (Ελλάδα) 2003 – Αργυρό Μετάλλιο
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης


Αναζητήστε παρόμοια κρασιά