4 κορυφαία ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ που θα πιούμε ΚΑΙ με άλλα αφρώδη κρασιά

Η επέλαση της σαμπάνιας βεβαίως συνεχίζεται και στο φινάλε της εορταστικής περιόδου και αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα ως έχουν όλα θα ήταν καλύτερα αν όντως υπήρχαν σαμπάνιες στην αγορά για να τις απολαύσουμε. Είτε σκέτες ή σε κοκτέιλ.

Ανήκοντας στους εορτάζοντες των Γιάννηδων θα μπορούσα να τα βάψω μαύρα που το ποτήρι μου ανήμερα των εορτασμών θα πρέπει να στερηθεί την παρέα του αγαπημένου μου κρασιού. Η μέγιστη αρετή της προσαρμοστικότητας ωστόσο, υποδεικνύει με μια φωνή την εναλλακτική πρόταση: ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΦΡΩΔΗ και εκτός Καμπανίας!

Αφρώδη που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε σκέτα αλλά είναι εξίσου ακαταμάχητα και σε κοκτέιλ.

Αυτές είναι 4 συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε πανεύκολα, με απλά βήματα και με μόλις 2 το πολύ 3 συστατικά. Τα κοκτέιλ με σαμπάνια μπορούν να έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα και με άλλα αφρώδη σαν τα παρακάτω.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιο κρασί θα επιλέξω και ποιο κοκτέιλ θα φτιάξω... Εσείς;

 

BELLINI

Η ιστορία ξεκινά στο περίφημο Harry’s Βar όπου ο Giuseppe Cipriani αναμειγνύει για πρώτη φορά το Bellini και τα υπόλοιπα είναι ιστορία για ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ σαμπάνιας. Ένα εύκολο κι εξαιρετικά ‘ευέλικτο’ κοκτέιλ καθώς και τα δύο του συστατικά μπορούν να έχουν παραλλαγές. Το αγαπάμε με σαμπάνια και πουρέ ροδάκινου αλλά σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε κομπόστα λόγου χάρη και μία φυσαλίδα με άλλη προέλευση, feel free!

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
50ml πουρές ροδάκινου
100ml

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Τοποθετήστε τον πουρέ φρέσκων ροδάκινων στο ποτήρι
Συμπληρώστε με φυσαλίδα.
Αναδεύστε ελαφρώς.

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:
Μισό αποξηραμένο ροδάκινο

 

MIMOSA

Οι φυσαλίδες δεν έχουν θέση μόνο σε βραδινές συναντήσεις, έχουν και σε πρωινές ή μεσημεριανές συγκεντρώσεις. Συνήθως γύρω από το τραπέζι ή στον καναπέ, ιδανικά με αναμένο τζάκι και comfy ρούχα και λιχουδιές δεκατιανού! Η Mimosa που ούτως ή αλλιώς θεωρείται η βασίλισσα του brunch συμπληρώνει με επιτυχία το σκηνικό αυτό. Για περισσότερες... βιταμίνες προτιμείστε φρέσκο χυμό πορτοκάλι και εάν θέλετε να βάλετε επιπλέον χρώμα γαρνίρετε με Amarena Κεράσι.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
70ml χυμός πορτοκάλι
70ml σαμπάνια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Σερβίρετε τη σαμπάνια και το χυμό πορτοκάλι στο ποτήρι
Αναδεύστε ελαφρώς.

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:
Φλούδα πορτοκαλιού

 

FRENCH 75

To French 75 είναι ένα κλασικό κοκτέιλ με σαμπάνια το οποίο συναντάμε για πρώτη φορά στο The Savoy Cocktail Book του 1930. Χάρην παραλληλισμού, πήρε το όνομά του από το ομώνυμο γαλλικό αντιαρματικό του Α’ παγκοσμίου πολέμου τονίζοντας το πόσο ΄΄ισχυρό’’ ποτό είναι. Έγινε ακόμη πιο γνωστό μετά την εμφάνισή του στην μεγάλη οθόνη και στην ταινία Καζαμπλάνκα (1942) και παραμένει από τα αγαπημένα κλασικά! Η αρχική συνταγή περιείχε τζιν το οποίο στην πορεία αντικαταστήθηκε με κονιάκ.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
45ml κονιάκ
15ml φρεσκοστυμένος χυμός λεμονιού
7,5ml σιρόπι ζάχαρης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Χτυπήστε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο εκτός της σαμπάνιας.
Σουρώστε στο ποτήρι.
Απογεμίστε με σαμπάνια.

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:
Φλούδα λεμονιού

 

KIR ROYAL

To αγαπημένο απεριτίφ του Canon Felix Kir, δημάρχου της Dijon περί τις αρχές του 20ου αι., φορά επίσημο ένδυμα και από Kir συστήνεται ως Kir Royal! Η σαμπάνια αντικαθιστά το νεαρό λευκό κρασί Bourgogne aligoté και πλάι στο crème de cassis κάνει ένα γευστικό ...χαμό! Εύκολο, νόστιμο και απολαυστικό αποτελεί μια εξαιρετική έναρξη για κάθε γεύμα.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
10ml crème de cassis
100ml σαμπάνια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Σερβίρετε τη σαμπάνια και το λικέρ στο ποτήρι.
Αναδεύστε ελαφρώς.

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:
Κόκκινα και μαύρα φρούτα

 

Κάβες για να τα απολαύσετε:
Freixenet Cordon Negro
Reserva Heredad

Ελληνικά αφρώδη για να τα απολαύσετε:
Αφρώδης Οινοποιείο Δουλουφάκης
Παράγκα Sparkling, Κτήμα Κυρ Γιάννη
Amalia Brut, Κτήμα Τσέλεπου

Prosecco για να τα απολαύσετε:
Prosecco Brilla
Godibile Prosecco Extra Dry
Sacchetto Prosecco Brut

Σαμπάνιες για να τα απολαύσετε:
Champagne Laurent Perrier Brut
Champagne Pierre Gimonnet & Fils Brut "Cuis 1er cru"
Champagne Deutz Brut Classic

Μοιραστείτε το άρθρο: