Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

House of Wine "Δίπλα στην Τέχνη":Εγκαίνια έκθεσης Τάσου Μαντζαβίνου

House of Wine "Δίπλα στην Τέχνη":Εγκαίνια έκθεσης Τάσου Μαντζαβίνου Από την Aλίκη Δανάλη
Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων

  Δίπλα στην Τέχνη
Το Ηouse of Wine, μέσα από το πρόγραμμα "Δίπλα στην Τέχνη", είναι Χορηγός σε μια ακόμα εκδήλωση Τέχνης: στην έκθεση ζωγραφικής του Τάσου Mαντζαβίνου, με τίτλο «Ο Καραγκιόζης και Εγώ», η οποία θα διαρκέσει έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2012, στην GALLERY SKOUFA,

Η έκθεση εγκαινιάζεται τη  Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 7:30μ.μ. και το Ηouse of Wine προσφέρει στους φιλότεχνους που θα την επισκεφθούν την ευχαρίστηση να γευθούν το θαυμάσιο ερυθρό Κτήμα Λαντίδη-Νεμέα 2008.

Ο Μαντζαβίνος εμπνεύστηκε απο το θέμα αυτό όπως πολλοί ζωγράφοι, έντεχνοι και λαϊκοί. Απο τον Σικελιώτη, το Μιγάδη, τον Μπόστ, τον Αργυράκη έως και το Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, Τσαρούχη και άλλους. Σήμερα ο καλλιτέχνης μας παρουσιάζει τη δική του άποψη για το Θέατρο των Σκιών, με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

House of Wine:Χορηγός Αναμνήσεις από παραστάσεις που είδε και επιρροές από τις λαικές ζωγραφιές των καραγκιοζοπαιχτών χαρακτηρίζουν το σύνολο των έργων του, όπως: «Το μαγεμένο δεντρί», «Το ναυάγιο του Καραγκιόζη», «Ο Καραγκιόζης γαμπρός», «Ο Μεγαλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» και άλλες κλασσικές παραστάσεις που αναφέρονται στα έργα του Μαντζαβίνου.

Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Ιερονυμίδης - μελετητής και ερευνητής του θεάτρου σκιών - «Δεν πρόκειται για απεικονίσεις μιας στιγμής από τη δράση του έργου, αλλά για καταγραφή της ατμόσφαιρας της παράστασης, όπως την εισπράττει ο ζωγράφος και τη μεταπλάθει σε ζωγραφικό πίνακα. Τη δική του (ανα)παράσταση. Εδώ το φίδι βλέπει με χίλια μάτια, ο Μεγαλέξανδρος εγκλωβίζεται στο δέντρο και ο Νιόνιος μεταμορφώνεται σε σπαθοφόρο πίσω από τον μελαγχολικό καραγκιοζοπαίχτη.»

Κυρίες και κύριοι η παράσταση αρχίζει!
House of Wine:Χορηγός

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ SKOUFA GALLERY


Τη Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 7:30μ.μ. εγκαινιάζεται στην SKOUFA GALLERY, η έκθεση ζωγραφικής του Τάσου Μαντζαβίνου, με τίτλο «Ο καραξκιόζης και Εγώ», η οποία θα διαρκέσει έως και ττις 11 Φεβρουαρίου 2012.

Οι φίλοι του
House of Wine προσκαλούνται να παρευρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης.

Χορηγός έκθεσης: House of Wine

ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ
Σκουφά 4, Κολωνάκι, 10673 Τηλ. 210-3643025, 210-3603541

Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Τετ-Σαβ 10:00-15:30, Τρ-Πεμ-Παρ: 10:00-15:30 & 17:30-21:00
e-mail: info@skoufagallery.gr

Μοιραστείτε το άρθρο: