Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

O Κώστας Τσόκλης στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

O Κώστας Τσόκλης στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου Από την Aλίκη Δανάλη
Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων

 Δίπλα στην Τέχνη
Αγαπητοί μου φίλοι,


Έχουμε γράψει πολλές φορές, και θα το επαναλάβουμε και εδώ ότι το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι ασφαλώς το υπόδειγμα ενός κοινωνικά και πολιτιστικά προσανατολισμένου κτήματος. Με πάρα πολλές εκδηλώσεις πολιτισμού και τέχνης κάθε χρόνο, με ένα εξαιρετικό Μουσείο Οίνου ανοικτό σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις, δείχνει το δρόμο σε κάθε επιχείρηση -και όχι μόνο στα οινοποιεία- για τη σχέση που μπορεί να έχει με τον κοινωνικό της περίγυρο και την προσφορά σε αυτόν.

Έτσι, είναι χαρά μας να προβάλλουμε τις δραστηριότητες του κτήματος και του Μουσείου.

Τη Δευτέρα, 7 Απριλίου λοιπόν, ώρα 7 μ.μ., ο Κώστας Τσόκλης θα μιλήσει στο Κτήμα Γεροβασιλείου για τη σχέση της Φύσης με την Τέχνη και θα προσπαθήσει με εικόνες και λόγο να αναδείξει πότε την αντιπαλότητα και πότε τη συνεργασία των δύο αυτών φαινομένων.

Σκοπός αυτής της ομιλίας είναι να κατανοήσουν, οι νέοι κυρίως άνθρωποι, το ρόλο που, ηθελημένα ή αθέλητα, διαδραματίζουμε στη διαμόρφωση της εικόνας του πλανήτη μας κατά τη διάρκεια της μακράς ή της μικρής μας παραμονής πάνω στο φλοιό της γης, πότε σαν θεατές και πότε σαν δημιουργοί. Πότε απολαμβάνοντάς την δηλαδή και πότε μετέχοντας δημιουργικά σ’αυτήν τη διαμόρφωση. «Η φύση είναι φλύαρη και συμπτωματική, ενώ η τέχνη λακωνική και ηθελημένη» θα μας πει ο Τσόκλης, μεταξύ πολλών άλλων.

Η διάλεξη του Κώστα Τσόκλη είναι η τέταρτη στο πλαίσιο των φετινών διαλέξεων στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου "Τι είναι τα νιάτα; Ένα αφρισμένο κύμα, από πίσω ο άνεμος και μπροστά τα βράχια" (από ποίημα του William Wordsworth).

Τα πλαίσια της διάλεξης το μουσείο θα είναι επισκέψιμο 18.00-19.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη


Στην Υγειά μας!

Μοιραστείτε το άρθρο: