| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Οι Μπαμπουίνοι προτιμούν το Pinot Noir!

Οι Μπαμπουίνοι προτιμούν το Pinot Noir... Οι Μπαμπουίνοι προτιμούν το Pinot Noir... αλλά τους αρέσει και το Chardonnay!

Οχι, δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, αλλά για ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές της Νότιας Αφρικής: Τις επιθέσεις εκατοντάδων Μπαμπουίνων στους αμπελώνες τους, που τρώνε τα σταφύλια, με σημαντικές συνέπειες στο εισόδημα των αμπελουργών. Και παρά τα ηλεκτροφόρα σύρματα, τους φύλακες και όλες τις μεθόδους προστασίας των αμπελώνων, οι μπαμπουίνοι καταφέρνουν να τρώνε περίπου 600 κιλά σε μιά παραγωγή 12 τόνων. Η δε προτίμησή τους στο ακριβό Pinot Noir ζημιώνει τους παραγωγούς περισσότερο!

"Διαλέγουν πάντοτε τα καλύτερα σταφύλια, αυτά που είναι ώριμα και γλυκά. Αν δοκιμάσετε αυτά που αφήνουν πίσω τους στο έδαφος, είναι τα ξυνά και ανώριμα" διηγείται ο Francois van Vuuren, διευθυντής του αγροκτήματος La Terra de Luc vineyards, 80 χιλιόμετρα ανατολικά του Cape Town.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι Μπαμπουίνοι επιτίθενται στους αγρο'ύς της Νότιας Αφρικής. Φέτος όμως ο αριθμός των επιθέσεων έχει αυξηθεί δραματικά, εξ' αιτίας των πυρκαιών στα δάση της Νότιας Αφρικής, που ανάγκασαν τους Μπαμπουίνους να έλθουν πλησιέστερα στα αγροκτήματα σε αναζήτηση τροφής.

Βεβαια, κάποιοι οινόφιλοι ισχυρίζονται ότι ο λόγος είναι επίσης η πολύ καλύτερη φετινή σοδειά, που κάνει τους Μπαμπουίνους να την προτιμούν!

Τελευταία βοήθεια στους απελπισμένους παραγωγούς της Νότιας Αφρικής, η τεχνολογία, και μάλιστα η τηλεματική: Το τμήμα Έρευνας για τους Μπαμπουίνους του πανεπιστημίου του Cape Town ανέπτυξε μια εφαρμογή με την οποία, αφού τοποθετηθεί ένα ειδικό κολλάρο σε κάποιον από τους Μπαμπουίνους μιας αγέλης, ειδοποιείται στο κινητό του τηλέφωνο ο παραγωγός όταν ο Μπαμπουίνος με το κολλάρο περάσει από συγκεκριμένο σημείο κοντ΄λα στο αγρόκτημα, ώστε να σπεύσει να τους διώξει.

Μοιραστείτε το άρθρο: