Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Ημερίδα/γευσιγνωσία ελληνικών κρασιών στο Παρίσι

Ημερίδα/γευσιγνωσία ελληνικών κρασιών στο Παρίσι. Μια μεγάλη γευσιγνωσία Ελληνικών κρασιών έγινε στις 29 Νοεμβρίου στο Παρίσι, μία ημερίδα/γευσιγνωσίαw ελληνικών κρασιών που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Oργανισμό Oίνου, με την στήριξη της Aegean και ελληνικών εταιριών που εδρεύουν στην Γαλλία.

"... Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν μόνο κρασιά από ελληνικές ποικιλίες με κύριο άξονα τις ζώνες Ονομασίας Προέλευσης. Συνολικά συμμετείχαν δεκαεννέα οινοποιεία από κάθε γωνιά της χώρας μας με δύο-τρεις ετικέτες περίπου το κάθε ένα. Η εκδήλωση ήταν μόνο για επαγγελματίες και μεταξύ αυτών μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του οινικού χώρου. Από τον καλύτερο σομελιέ του κόσμου Ολιβιέ Πουσιέ και τον διάσημο οινοκριτικό Μισέλ Μπετάν μέχρι τους υπεύθυνους των καβών των πολυτελέστερων ξενοδοχείων του Παρισίου όπως τα Crillon και Fouquet, άπαντες ήρθαν σε επαφή με τον ελληνικό αμπελώνα και έμειναν ενθουσιασμένοι."

Αυτά και πολλά ακόμη, γράφει για την εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση/παρουσίαση των ελληνικών κρασιών στο Παρίσι ο φίλος Kostis στις "Αμπελο-οινικές περιπέτειες! ", που παρευρέθηκε, και παραθέτει αρκετές φωτογραφίες!

Αλλά και ο Θόδωρος Λέλεκας στο άρθρο του στο Telegourmet "Εντυπώσεις από το Greek Wine Tasting στο Παρίσι" μας δίνει το μέτρο της επιτυχίας της εκδήλωσης παραθέτοντας τα σχόλια του Βουργουνδού blogger Patrick Maclart, αλλά και του Daniel Berger στο blog MTonVin, ο οποίος και ενθουσιάστηκε από την παρουσίαση του Γιάννη Παρασκευόπουλου σχετικά με τις γηγενείς ποικιλίες του Ελληνικού αμπελώνα.

Εμείς παραθέτουμε τις πηγές. Kαι είμαστε ενθουσιασμένοι όταν οι επιτυχίες των Ελλήνων Οινοποιών ξεπερνούν τα Ελληνικά σύνορα και εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην παρτίδα του ποιοτικού κρασιού, την Γαλλία.

Μοιραστείτε το άρθρο: