| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Η βραδιά μας με το Κατώγι-Στροφιλιά

Η βραδιά μας με το Κατώγι-Στροφιλιά

Οι 100 φίλοι του House of Wine και του κρασιού που έκλεισαν έγκαιρα τις θέσεις τους, απόλαυσαν μια  βραδιά αφιερωμένη στην αρμονία γεύσεων και οίνων:  Tη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 από τις 8:30 μ.μ. μέχρι και την 1:00 το πρωί  παραβρέθηκαν στην εκδήλωση "Μια Βραδια με το Κατώγι-Στροφιλιά" που διοργάνωσε το House of Wine στο εστιατόριο Pausa, στο Μαρούσι, με επίκεντρο την κάθετη γευσιγνωσία 5 παλαιών εσοδειών του κορυφαίου κρασιού του Οινοποιείου που ξεκίνησε ουσιαστικά την ιστορία του εμφιαλωμένου Οίνου στην Ελλάδα: Το "Κτήμα Αβέρωφ" μας αποκάλυψε την εξέλιξή του μέσα στο χρόνο, και στη συνέχεια, στο πλούσιο δείπνο που ακολούθησε απολάυσαμε τα θαυμάσια κρασιά του κτήματος "Κατώγι-Στροφιλιά" συνδυασμένα με τις γαστρονομικές συνθέσεις του Chef του Pausa που δημιουργήθηκαν ειδικά για να αναδείξουν τα κρασιά αυτά... Ήταν μια πολύ ευχάριστη βραδιά για τους φίλους του Οίνου και του House of Wine.

Πέντε από τις καλύτερες χρονιές του "Κτήμα Αβέρωφ" δοκιμάσαμε στην γευσιγνωσία που έγινει με την καθοδήγηση του Θόδωρου Λέλεκα, Διευθυντή του House of Wine Club. Οι χρονιές 1999, 2000, 2001, 2003 και 2004 μας αποκάλυψαν την εξέλιξη στο χρόνο του ιστορικού αυτού κρασιού, και κάθε μια αναλύθηκε με απλά λόγια σε σχέση με την προηγούμενη αλλά και σε σχέση με τα χαρακτηριστικά της από τον Θόδωρο Λέλεκα, ώστε όσοι για πρώτη φορά συμμετείχαν στην διαδικασία της γευσιγνωσίας μπόρεσαν να κατανοήσουν αλλά και να απολαύσουν τις διάφορες φάσεις της. Στο τέλος της γευσιγνωσίας ψηφίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες το "Κτήμα Αβέρωφ 2000" σαν η καλύτερη από τις 5 χρονιές που δοκιμάστηκαν, και ο Θόδωρος Λέλεκας ανταμείφθηκε με ένα ζωηρό και παρατεταμένο χειροκρότημα για την ωραία παρουσίαση και συντονισμό της γευσιγνωσίας.

Ακολούθησε το δείπνο, που ξεκίνησε με το θαυμάσιο αφρώδες FLOARA DI MUNTE συνοδευόμενο από spring rolls λαχανικών, συνεχίστηκε με το TRAMINER του κτήματος με Casareccia alle cozze, με μύδια, σπαράγγια & πιπερόριζα σε κρέμα σαφράν, ένας πραγματικά υπέροχος συνδυασμός κρασιού και πιάτου που εκτιμήθηκε ιδιάιτερα από τους συμμετέχοντες. Ακολούθησε το εξαιρετικό ΡΟΖΕ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ με Σαλάτα με λόλα, ραντίτσιο και iceberg, σπιτικό σολομό balik, αβοκάντο, φινόκιο και χαβιάρι σε βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, και τέλος η ΕΡΥΘΡΗ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ συνόδευσε θαυμάσια το κυρίως πιάτο με Τagliata από φιλέτο χοιρινό σε σάλτσα 3 μανιταριών (porcini, champignon,Portobello) σε κρέμα μαύρης τρούφας αρωματισμένη με την Στροφιλιά και σε βάση από χειροποίητο πουρέ μελιτζάνας.

To δείπνο τελείωσε με Panna cotta με φρούτα του δάσους και καφέ, αλλά η βραδιά δεν τελείωσε εκεί! Μέχρι την 1:00 το πρωί οι παρέες των φίλων μας διασκέδαζαν, συζητούσαν, κάποιοι "επανέλαβαν" πιο ...ελεύθερα την γευσιγνωσία με τα υπόλοιπα κρασιά...

Εμείς από το House of Wine θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους καλούς μας φίλους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε το "Κατώγι-Στροφιλιά" για τις παλιές εσοδείες που διέθεσε για την γευσιγνωσία και για τα κρασιά του, τον Θόδωρο Λέλεκα για την -όπως πάντα άλλωστε!- απολαυστική παρουσίαση των κρασιών της γευσιγνωσίας, καθώς και το προσωπικό του Pausa που κάτω από τον συντονισμό του Καίρη Δανιόλου κατάφεραν να γεμίσουν 900(!!) περίπου ποτήρια και να εξυπηρετήσουν ένα κοινό 100 ατόμων με θαυμάσιο τρόπο.

Θέλουμε όμως και να ζητήσουμε συγγνώμη από τους δεκάδες φίλους που -λόγω του ότι οι διαθέσιμες θέσεις καλύφθηκαν πολύ σύντομα- δεν ήταν δυνατόν να παρευρεθούν.

Και βέβαια, αυτή ήταν η πρώτη από τις εκδηλώσεις μας για το 2011. Θα ακολουθήσουν και άλλες, πάντα πρωτότυπες και το ίδιο ενδιαφέρουσες. Μείνετε μαζί μας, παρακολουθείτε τις ιστοσελίδες μας και κλείστε έγκαιρα τις θέσεις σας για την επόμενη εκδήλωσή μας... που δεν θα αργήσει!

 


Μοιραστείτε το άρθρο: