Κάποιες υπερβολές ίσως;
- Γράφει η/ο House of Wine
- 8 Ιαν 2012
Η δεύτερη υπερβολή αφορά ασφαλώς την σαμπάνια... γιατί η "καλή" σαμπάνια πρέπει να πίνεται σε "καλά" ποτήρια. Πόσο "καλά"; Όσο τα ποτήρια που σχεδίασε ο John Calleija: Διακοσμημένα με 1700 διαμάντια -λευκά και ρόζ- σκαλίστηκαν με το χέρι από ένα ζευγάρι 8 κιλών μονομπλόκ κρυστάλλων quartz! Το κόστος τους: κάτι λιγότερο από... 400.000$. Και σίγουρα έχετε ήδη καταλάβει ότι, ούτε αυτά -δυστυχώς- υπάρχουν σε stock στο House of Wine. Παραγγελίες πάντως, δεχόμαστε...
Τέλος, η τρίτη υπερβολή αφορά στο περιεχόμενο των προηγούμενων ποτηριών, που θα πρέπει να είναι αντάξιό τους: Γι΄αυτό και η σαμπάνια Shipwrecked Heidsieck του 1907 κοστίζει 275.000$. Και μάλλον ...τα αξίζει, γιατί έκανε κάτι λιγότερο από 100 χρόνια να φτάσει στον προορισμό της. Παραγγελία της βασιλικής οικογένειας της Ρωσίας, βυθίστηκε μαζί με το πλοίο που την μετέφερε το 1917, για να ανασυρθούν 200 φιάλες το 1997. Σήμερα πωλείται στο Ritz-Carlton της Μόσχας.
Θα παρατηρήσατε ότι εδώ δεν κάνουμε χιούμορ... γιατί θα θέλαμε, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να πιούμε ένα ποτήρι από αυτή την σαμπάνια του 1907! Γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε!