| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Το ακριβότερο ουίσκι του κόσμου από την Royal Salute

Ένα ουίσκι από την Chivas ...200.000 $ Οι φανατικοί φίλοι του ουίσκι σε όλο τον κόσμο σίγουρα ονειρεύονται να το δοκιμάσουν: Με το όνομα "Royal Salute Tribute to Honor" κυκλοφόρησε ένα νέο ουίσκι της Royal Salute, σε περιορισμένο αριθμό φιαλών σαν φόρο τιμής στα "Honors of Scotland", τα παλαιότερα κοσμήματα του στέμματος στη Βρετανία.

H Royal Salute είναι μιά πολυβραβευμένη Σκωτσέζικη εταιρεία παραγωγής ουίσκι με βαθειές ρίζες στην βρετανική βασιλική οικογένεια. Δημιουργήθηκε το 1953 σαν θυγατρική της Chivas Regal, σαν φόρος τιμής στην στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η τιμή του μοναδικού αυτού ουίσκι: Μολις $ 200.000 !.

Το ουίσκι αυτό παρουσιάστηκε πρίν λίγες ημέρες στο Λονδίνο σε εκδήλωση στο roof garden του ξενοδοχείου Ritz, που περιελάμβανε  cocktail party και πλούσιο γεύμα.  Eίναι δημιουργία του Colin Scott, Master Blender στη Chivas Regal του οποίου η καριέρα άρχισε το 1973. Το 1989 ο Scott πήρε τον τίτλο του Master Blender, και είναι το άτομο που έχει την ευθύνη να επιλέγει και να αναμιγνύει τα πολύ σπάνια malt ουίσκι δημιουργώντας νέα εξαιρετικά -και πανάκριβα- blends. Ειδικά για το "Royal Salute Tribute to Honor" χρησιμοποίησε τα κορυφαία, πολύ παλιά και σπάνια ουίσκι από την κάβα της Chivas Regal, όλα ηλικίας άνω των 45 ετών.

Η φιάλη του ουίσκι, από μαύρη πορσελάνη και διακοσμημένη με 413 λευκά και μαύρα διαμάντια, σχεδιάστηκε από τον Stephen Webster, κορυφαίο σχεδιαστή κοσμημάτων και Διευθυντή Δημιουργικού του οίκου Garrard, του αρχαιότερου κοσμηματοπώλη της Βρετανικής Bασιλικής Aυλής που έχει ζωή 275 ετών!. Η παραγωγή της ανατέθηκε στον Γαλλικό οίκο Revol, που χρειάστηκε να κατασκευάσει 400(!) φιάλες για να μπορέσει να διαλέξει ανάμεσά τους 21 απόλυτα τέλειες.

Τα διαμάντια δέθηκαν το κάθε ένα χωριστά με χρυσό και ασήμι σε ένα σχέδιο που εμφανίζει τα τρία σύμβολα της Σκωτικής ισχύος: Το σκήπτρο, το σπαθί και το στέμμα.Η παραγωγή περιορίστηκε σε μόλις 21 αριθμημένες φιάλες, μία εκ των οποίων θα εκτίθεται στο Royal Salute Vault στο αποστακτήριο της εταιρείας. Οι υπόλοιπες θα διατίθενται από τον Σεπτέμβρη, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Να σημειωθεί εδώ ότι, εκτός από τον Colin Scott, κανένας άλλος δεν έχει δοκιμάσει το "Tribute to Honor"! Και τούτο διότι τα ουίσκi που το αποτελούν είναι τόσο σπάνια και ακριβά που η ποσότητα του "Tribute to Honor" ποy δημιουργήθηκε ήταν μόλις ακετή για να γεμίσει τις 21 φιάλες και μερικά δείγματα, που όμως θα δοκιμαστούν μόνο από σοβαρούς υποψήφιους αγοραστές.

Για όσους ...σπεύσουν να το παραγγείλουν, να πούμε ότι η τιμή των $ 200.000 είναι χωρίς ΦΠΑ!

 

Μοιραστείτε το άρθρο: