Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Παρουσίαση βιβλίου: How to Τaste της Jancis Robinson

Παρουσίαση βιβλίου: How to Τaste της jancis Robinson Παρουσίαση βιβλίου: How to Τaste της Jancis Robinson "Είναι τρομακτικά εύκολο για όλους εμάς που ζούμε από το να γράφουμε και να μιλάμε για το κρασί να χάσουμε την οπτική του γεγονότος ότι αυτό που τελικά μετράει είναι η γεύση του. Το αγαπημένο αυτό υγρό υπάρχει όχι γαι να γεμίζει βιβλία αναλύσεων ή να δικαιολογεί χάρτες εσοδειών, αλλά για να μας δίνει απόλαυση μέσα από τις αισθήσεις μας. Αυτός ο οδηγός για το κρασί είναι απλά ένας συνοδός σας όταν πίνετε κρασί, που εξηγεί γιατί τα διάφορα κρασιά έχουν τη συγκεκριμένη γεύση, μέτσι ώστε με το να είστε ένας πληροφορημένος γευσιγνώστης κρασιών (σε αντίθεση με έναν απληροφόρητο πότη) να μπορέσετε να μεγιστοποιήσετε την απόλαυσή σας."

Με τα λόγια αυτά η Jancis Robinson, η πιό αγαπημένη αλλά και σημαντική συγγραφέας, σχολιαστής και Blogger οίνου της Μ. Βρετανίας δίνει τη δική της, αυθεντική εικόνα του βιβλίου της "How to Τaste: A Guide to Enjoying Wine" που σε αυστηρή μετάφραση θα το λέγαμε "Πως να δοκιμάζετε το κρασί: Ένας Oδηγός Απόλαυσης του Kρασιού", και σε πιο ελεύθερη μετάφραση -που μάλλον απηχεί και την άποψη της ίδαις της Jancis- "Πως να γεύεστε το κρασί:...". Και το λέμε αυτό γιατί η "δοκιμή" ενός κρασιού συνήθως ερμηνεύεται σαν η εκτίμησή του από κάποιον ειδικό, ενώ σαφώς δεν είναι  αυτό που προσφέρει το βιβλίο: Δεν μας δίνει τις απόψεις της Jancis σαν ειδικού σε θέματα οίνου, αλλά μας δίνει εκείνες τις γνώσεις,  τη μεθοδολογία και τα εφόδια που χρειάζονται για να διαμορφώσουμε την δική μας , προσωπική άποψη ώστε απολαμβάνουμε το κρασί περισσότερο,  το κρασί που πραγματικά μας αρέσει.

Έχουμε πολλές φορές υποστηρίξει εδώ στο House of Wine την άποψη ότι η γνώση δίνει μια συμπληρωματική διάσταση αλλά και επιτείνει την απόλαυση που ουσιαστικά αναζητάμε πίνοντας ένα κρασί. Και εδώ η Jancis Robinson συμφωνεί απόλυτα, δίνοντάς μας εκείνα τα εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε περισσότερο αυτό που πίνουμε. Να μην είμαστε δηλαδή παθητικοί αποδέκτες των απόψεων άλλων για το τι πρέπει να πίνουμε, αλλά να διαμορφώσουμε ενεργητικά τις προτιμήσεις μας μέσα από τις γεύσεις αλλά και τη γνώση. Να μπορούμε να ξεχωρίζουμε το Sauvgnon Blanc από το Riesling, ένα Ιταλικό ερυθρό της Τοσκάνης από ένα Γαλλικό Μπορντώ... να καταλαβαίνουμε γιατί ένα αφρώδες κρασί μπορεί να είναι καλύτερο από μια φθηνή σαμπάνια, να μπορούμε να καταγράφουμε τις αιτιολογημένες προτιμήσεις μας που προκύπτουν μέσα από τις δικές μας, προσωπικές δοκιμές, αντί να διαβάζουμε αυτές των "ειδικών" μόνο. Μας δίνει επίσης "πρακτικές" ασκήσεις δοκιμών κρασιών που μπορούμε να τις κάνουμε από το σπίτι μας, παράλληλα με τη θεωρία.

Το βιβλίο μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε και τα διάφορα θέματα τα σχετικά με το κρασί που συναντάμε στην καθημερινή μας ζωή: Πώς να επιλέξουμε από ένα κατάλογο κρασιών, πως να ταιριάξουμε γεύσεις πιάτων με τα αντίστοιχα κρασιά.

Γραμμένο με το θαυμάσιο προσωπικό στυλ της Jancis Robinson που την καθιέρωσε σε όλο τον κόσμο, απλό και κυρίως προσιτό τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους φίλους του κρασιού, το "How to Taste" θα μας μετατρέψει σταδιακά σε συνειδητούς οινόφιλους, που γνωρίζουν πως να δοκιμάζουν ένα κρασί και να αποφασίζουν τι και γιατί τους αρέσει. Και όλα αυτά με μια διαδικασία απολαυστική όσο και τα κρασιά που θα δοκιμάσουμε.

Είναι ένα κλασσικό βιβλίο για το κρασί από μια από τις σημαντικότερες συγγραφείς, κριτικούς και σχολιαστές οίνων στον κόσμο σήμερα. Ένα βιβλίο που θα πρέπει να διαβαστεί από κάθε οινόφιλο."Perhaps the most talented of the world's wine writers...[with a] seemingly infinite ability to fashion informative, accurate books that are essential reading."-- Robert M. Parker, Jr.

"The woman who makes the wine world gulp when she speaks...as unpretentious as Beaujolais Nouveau."-- Jerry Shriver, USA Today.

"A thorough, no-nonsense approach to unlocking some of the mysteries of appreciating and enjoying wine."-- Frank Prial, The New York Times

"By a long measure the best wine writer in the world."-- Paul Levy, The Wall Street Journal


Amazon.com: How to Taste: A Guide to Enjoying Wine

Μοιραστείτε το άρθρο: