Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Ενάντια στην κρίση ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Ενάντια στην κρίση ο Δήμος Θεσσαλονίκης.  Φιλοδοξεί να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη σαν κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό για έλληνες και ξένους επισκέπτες.


Όταν λάβαμε από την αγαπητή και τόσο δραστήρια στα θέματα οίνου και γεύσης Μαρία Νέτσικα το Δελτίο Τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης, η έκπληξή μας ήταν μεγάλη: Ένα φεστιβάλ γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη για ένα ολόκληρο μήνα, από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου μέχρι την κυριακή 4 Δεκεμβρίου! Τώρα, μέσα στη γενική κατάθλιψη, μέσα στην απογοήτευση, τη θλίψη και τη μιζέρια, τον φόβο για το αύριο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης κάνει μια κίνηση ανάτασης, μια κίνηση που θα δώσει ώθηση στην αγορά, μια κίνηση με ουσιαστική όσο και συμβολική σημασία, που εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την υφιστάμενη κορυφαία θέση της Θεσσαλονίκης στην γαστρονομία γενικότερα.

Δεν γνωρίζω τίποτα παραπάνω από όσα γράφει το Δελτίο Τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης . Δεν ξέρω αν είναι προθέσεις, αν πίσω από αυτά υπάρχει η απαραίτητη οργάνωση. Αλλά σαν ιδέα είναι εξαιρετική, και πιστεύω ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τη γαστρονομία, επαγγελματίες και μη, καταναλωτές, φίλοι του οίνου κλπ. κλπ. θα πρέπει να βοηθήσουν να πετύχει η προσπάθεια αυτή. Δεν ξέρω τίνος ήταν η ιδέα, αλλά θα δώσω ένα μεγάλο μπράβο στον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και ας το διαβιβάσει όπου πρέπει ή ας το κρατήσει για τον εαυτό του, αν η ιδέα είναι δική του...

Γράφει το δελτίο Τύπου που λάβαμε:

"Αναγνωρίζοντας ότι γύρω από το στρωμένο τραπέζι, απολαμβάνοντας εδέσματα καθημερινής μαγειρικής ή υψηλής γαστρονομίας, παίρνουμε μαθήματα πολιτισμού, οικονομίας, γεωγραφίας, αισθητικής, ιστορίας, αλλά και παράδοσης των λαών, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην πόλη που εδώ και δυόμιση χιλιετίες είναι σταθμός λαών και πολιτισμών. Ξένοι με διαφορετικές εθνικότητες, θρησκείες, συνήθειες, ήθη και έθιμα έγιναν κάτοικοί της. Η συμβίωσή τους κατέληξε στην ενσωμάτωση νέων ιδεών στις εκφράσεις της καθημερινής ζωής. Κορυφαίο παράδειγμα, η ξακουστή στο πανελλήνιο γαστρονομία της Θεσσαλονίκης. Το Thessaloniki Food Festival μας προτείνει έναν μήνα με νόστιμα μαγειρέματα, γευστικές δοκιμές, εργαστήρια γεύσης, εκθέσεις γαστρονομίας και κρασιού, δείπνα, γαστρο-εικαστικές παρεμβάσεις και ποικίλες δράσεις σε όλη την πόλη. "

Και συνεχίζει με ένα κατάλογο των εκδηλώσεων:

"Θα ακολουθήσει ένας μήνας με ποικίλες δράσεις σε όλη την πόλη, όπως:

- Έκθεση τοπικών προϊόντων
- Street food στη Θεσσαλονίκη
- Παιδιά & γεύσεις
- Thessaloniki Food Festival στα Μουσεία και στις βιβλιοθήκες
- Τα Μονοπάτια της Γεύσης στη Θεσσαλονίκη
- Γευστικά Σταυροδρόμια
- Cooking masterclasses με γνωστούς chef
- Παράλληλες εκδηλώσεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, deli, κάβες, δρόμους, συνοικίες κλπ.

Η αυλαία του
Thessaloniki Food Festival θα πέσει το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου, θέτοντας υπό την αιγίδα του την έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων «Χάρτης των Γεύσεων», που εδώ και εννέα χρόνια διοργανώνεται στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. "

Καλού κακού, ας γκρινιάξουμε λίγο εκ των προτέρων: Μια τέτοια εκδήλωση διαρκείας, μια τέτοια προσπάθεια απαιτεί σωστή οργάνωση. Και πριν την έναρξη, με πολλαπλές προωθητικές ενέργειες, και κατά τη διάρκειά της αλλά και μετά. Και οργάνωση από Δήμους, Δημόσιο κλπ. δεν είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε. Μακάρι ο Δήμος Θεσσαλονίκης να τα καταφέρει, γιατί αλλιώς θα έχει χαραμίσει μια εξαιρετική ιδέα.

Αλλά η γκρίνια ως εδώ! Μπράβο στο Δήμο, μπράβο στο Δήμαρχο, και ευχόμαστε το Thessaloniki Food Festival να είναι μια τεράστια επιτυχία.Μπορείτε να δείτε το πλήρες δελτίο Τύπου του Δήμου εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο: