Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Κρασί και Υγεία: Αλήθειες και ψέμματα...

Κρασί και Υγεία: Αλήθειες και ψέμματα...

Η Ρεζβερατρόλη δεν είναι η πηγή της νεότητας, μας λέει (δυστυχώς!) μια νέα μελέτη.

Η χημική ουσία Ρεζβερατρόλη που βρίσκεται στο φλοιό των κόκκινων σταφυλιών καταπολεμά το διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις, την γεροντική άνοια σύμφωνα με πλήθος μελετών που δημοσιεύτηκαν τελευταία. Μια πιό πρόσφατη μελέτη και η θεωρία που προέκυπτε από αυτή έλεγε ότι η Ρεζβερατρόλη μπορεί να είναι το ελιξίριο της νεότητας! Και με βάση αυτή την έρευνα, ο φαρμακευτικός κολοσσός GlaxoSmithKline πλήρωσε 720 εκ. δολάρια για να αγοράσει την εταιρεία Sirtris, μια εταιρεία στο χώρο της βιοτεχνολογίας που ήταν πρωτοπόρος στην ανάπτυξη των σχετικών φαρμάκων.

Μάλλον έχασε τα λεφτά της....

Με λίγα λόγια και χωρίς τεχνικές και επιστημονικές λεπτομέρειες, μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Nature αποδεικνύει ότι η ομάδα πρωτεϊνών που ενεργοποιείται από την Ρεζβερατρόλη δεν είναι τελικά υπεύθυνη για την αύξηση της μακροζωίας!

Εντούτοις, η ίδια μελέτη αποδέχεται την σημαντική επίδραση της μικρής καθημερινής κατανάλωσης οινοπνεύματος στην υγεία, καθώς και της Ρεζβερατρόλης, χωρίς όμως να αποδέχεται τις "μαγικές" της δυνατότητες.

Πάντως, θα πούμε εμείς, όπως δείχνουν όλες οι μελέτες, η καθημερινή κατανάλωση κρασιού σε λογικές ποσότητες κακό δεν κάνει. Και αν προσθέσουμε την επίδραση που έχει στην βελτίωση της διάθεσής μας, αλλά και στην επίδραση που έχει η ...απόλαυσή του και που δεν έχει μετρηθεί από καμία μελέτη, θα καταλήξουμε εύκολα στο συμπέρασμα που γνωρίζουν "εμπειρικά" όλοι οι φίλοι του καλού κρασιού: Το κρασί είναι η μόνη σχεδόν απόλαυση που δεν κάνει κακό στην υγεία!

Μοιραστείτε το άρθρο: