Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Wine Future 2011 Hong Kong... ήσαν όλοι εκεί!

Wine Future 2011 Hong Kong... ήσαν όλοι εκεί!

Ναι... ήσαν όλοι εκεί!

Στη μεγαλύτερη "σύνοδο κορυφής" για το κρασί στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ από τις 6 έως και τις 8 Νοεμβρίου 2011, με τις μεγαλύτερες διασημότητες στους διάφορους τομείς του οίνου σε όλο τον κόσμο. Oινοκριτικοί και experts, όπως ο Pancho Campo MW, η διάσημη μεγάλη Κυρία του οίνου αγγλίδα Jancis Robinson MW, οι Christian Seely, David Pearson, Don St. Pierre, Eduardo Chadwick, Jaime Araujo, Jancis Robinson MW, Lisa Perotti-Brown MW, Michel Bettane, Michel Rolland, Randall Grahm, Steven Spurrier, Jennie Cho Lee MW αλλά και ο θρυλικός Robert Parker που μίλησε για τις τάσεις και τις αλλαγές στον κόσμο του κρασιού. Διάσημοι παραγωγοί οίνου, όπως ο Angelo Gaja, o Miguel Torres, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, σκηνοθέτης και παραγωγός κρασιού που μίλησε για τα δύο μεγάλα πάθη του, τις ταινίες και την οινοποίηση.

Robert Parker
Όλοι αυτοί μαζί με τους πάνω από 1000 συμμετέχοντες μίλησαν, άκουσαν, δοκίμασαν σε αυτή τη λαμπρή σύνοδο που -όσο και αν φαίνεται παράξενο- είναι "ιδιοκτησία" της Ακαδημίας Οίνου της Ισπανίας και αυτή τη χρονιά φιλοξενήθηκε στο AsiaWorldExpo του Χονγκ Κονγκ.

Με θέματα που εκτείνονταν από τα στυλ του κρασιού, την επιχειρηματικότητα και την πώληση κρασιών, την χρήση του Διαδικτύου και των Κοινωνικών δικτύων μέχρι τις θαυμάσιες δοκιμές κρασιών που προτάθηκαν από μεγάλες προσωπικότητες, η τριήμερη αυτή σύνοδος υπήρξε - όπως αναμενόταν, άλλωστε με τέτοια συγκέντρωση προσωπικοτήτων- μια εξαιρετική επιτυχία.

Το γεγονός αυτής της συνόδου κορυφής ήταν οι 3 μεγάλες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας που πραγματοποιήθηκαν σε ξεχωριστές ημέρες.

Janncis Robinson
Την πρώτη ημέρα της συνόδου, στις 6 Νοεμβρίου, ο Pancho Campo MW, διοργανωτής της συνόδου και πρόεδρος της Ακαδημίας Οίνου, παρουσίασε τα Ισπανικά κρασιά στην ομιλία του "Ισπανικά κρασιά: Πάθος και Διαφορετικότητα" (“Spanish Wines: Passion and Diversity”) δοκιμάζοντας και αναλύοντας 17 επιλεγμένα από τον ίδιο ισπανικά κρασιά.

Tη δεύτερη ημέρα στις 7 Νοεμβρίου, η διάσημη αγγλίδα οινοκριτικός Jancis Robinson MW συντόνισε μια γευσιγνωσία με τίτλο "Πέρα από το Μπορντώ" ( "Beyond Bordeaux Tasting") που περιελάμβανε κρασιά από χώρες που δεν είναι στην πρώτη γραμμή της αγοράς οίνου, όπως η Βραζιλία, η Αυστραλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή, η Καλιφόρνια, η Αργεντινή, η Νότια Αφρική, η Τουρκία, ακόμη και η Κίνα (δυστυχώς, όχι η Ελλάδα!).

Στέλιος Μπουτάρης
Την τελευταία μέρα ο Robert Parker εντυπωσίασε το κοινό με ένα Grand Tasting από μια επιλογή 20 Μπορντό από την εσοδεία του 2009, για την οποία χρειάστηκαν πάνω από 20.000 ποτήρια, 45 οινοχόοι! Πριν από τη δοκιμή, ο Parker οργάνωσε μια συνέντευξη τύπου όπου το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι ομολόγησε ότι το άστρο του είχε αρχίσει να εξασθενίζει. Μετά από περισσότερα από 30 χρόνια στην κορυφή, πρόσθεσε ότι τώρα ήταν απλώς ένας γέρος, χονδρός ευτυχισμένος Βούδας που οι άνθρωποι μπορούσαν να έρχονται πιά σε αυτόν για τη σοφίατου, αν το ήθελαν. Συνέχισε με, ότι ενώ δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντικός όσο μερικοί άνθρωποι έχουν γράψει, και ότι είναι καλό ότι η επιρροή του δεν ήταν πια αυτή που ήταν κάποτε. Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν άλλες πρόσφατες φήμες για σαποχώρησή του από την ενεργό δράση σε 5 χρόνια.

Από τους 1.000 συμμετέχοντες, το 20% ήταν οινοποιοί, το 10% οινοχόοι και εκπαιδευτές, το 20 % δημοσιογράφοι και το υπόλοιπο 50% εισαγωγείς, διανομείς και αγοραστές.

Το κτήμα Κυρ-Γιάννη και η Γαία Οινοποιητική ήσαν τα Ελληνικά οινοποιεία που παρουσίασαν τα κρασιά τους στην έκθεση της συνόδου, και που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις στους επισκέπτες της έκθεσης.

Μοιραστείτε το άρθρο: