| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Νέα Υόρκη: Γιορτάστε τα Ελληνικά Κρασιά

Νέα Υόρκη: Γιορτάστε τα Ελληνικά Κρασιά
Τα εστιατόρια της Νέας Υόρκης δείχνουν την υποστήριξή τους για την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην εκδήλωση "Γιορτάστε τα Ελληνικά Κρασιά" που για πρώτη φορά διαρκεί δύο ολόκληρες εβδομάδες. Πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 22 Ιουνίου  και σε αυτή συμμετέχουν περισσότερα από 50 γνωστά εστιατόρια της Νέας Υόρκης (Alison Δεκαοκτώ, Corkbuzz, Μόλυβος, κλπ.) καθώς και 30 κάβες που θα παρουσιάσουν Έλληνικά κρασιά, λευκά από το Ασύρτικο και Μοσχοφίλερο και ερυθρά, κυρίως Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο .

Τα ελληνικά κρασιά θα συνδυαστούν από τους chef των συμμετεχόντων εστιατορίων με όλα τα είδη της ελληνικής αλλά και της διεθνούς κουζίνας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Γιορτάστε Ελληνικά Κρασιά", οι θαμώνες των εστιατορίων που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ποικιλία από ελληνικά κρασιά που θα περιλαμβάνονται σε διάφορους τύπους μενού (a la carte, προκαθορισμένων πιάτων κλπ.) Αλλά και οι νεουορκέζικες κάβες και τα διάφορα καταστήματα θα προσφέρουν ελληνικά κρασιά είτε με τη φιάλη είτε σε ειδικές προσφορές.

Πιστεύουμε οτι είναι μια εκδήλωση που προάγει το ελληνικό κρασί. Ο εντυπωσιακός αριθμός τόσο των εστιατορίων που συμμετέχουν, όσο και των καταστημάτων πώλησης κρασιών δείχνει το ενδιαφέρον που προκαλούν πια τα ελληνικά κρασιά στο Αμερικανικό κοινό. Όπως έγραψε για την εκδήλωση το γνωστό blog της Νέας Υόρκης NYCInsiderGuide.com "Τo παλαιό είναι και πάλι νέο, τουλάχιστον όσον αφορά στο κρασί. Η Ελλάδα, γνωστή ως το λίκνο του πολιτισμού, παράγει κρασί για πάνω από 4.000 χρόνια, αλλά μέχρι τώρα τα κομψά λευκά και κόκκινα κρασιά της αρχαίας αυτής περιοχής ήταν ένα μυστικό των Sommeliers."

Ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Μοιραστείτε το άρθρο: