Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου έχουν τα επίσημα κρασιά τους!

Οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου έχουν τα επίσημα κρασιά τους! Οι Ολυμπιακοί αγώνες του …κρασιού άρχισαν πριν κάποιους μήνες και τελείωσαν ήδη εδώ και λίγες μέρες! Ολυμπιονίκης η Νότια Αφρική και στη δεύτερη θέση η Βραζιλία… Και από ότι φαίνεται, στους δύο τρίτος δεν χωρεί!

Οι Ολυμπιακοί έχουν τα επίσημα κρασιά τους! Είναι η πρώτη φορά που η Ολυμπιακή επιτροπή αποφάσισε να επιλέξει κρασιά που θα φέρουν τη "βούλα" των αγώνων και θα πωλούνται σε όλα τα σημεία των διαφόρων ολυμπιακών εκδηλώσεων. Απαίτησε δε όλα τα κρασιά να είναι απαραίτητα εσοδείας 2012, και έτσι απέκλεισε ουσιαστικά χώρες στις οποίες ο τρύγος δεν έχει καν αρχίσει, ευνοώντας αναγκαστικά τις χώρες του νοτίου ημισφαιρίου

Ένα κόκκινο, από τη Βραζιλία, και ένα λευκό και ροζέ από τη Νότια Αφρική, έχουν επιλεγεί ως τα πρώτα "επίσημα" κρασιά και περίπου ένα εκατομμύριο μπουκάλια από κάθε ποικιλία έχουν παραγγελθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για να πωληθούν κυρίως στο Ολυμπιακό Πάρκο του Στράτφορντ. Το κόκκινο είναι ένα Shiraz Tempranillo και το λευκό ένα Chenin Blanc. Κάθε ποικιλία κρασιού θα πωλείται σε φιάλη των 187 ml, με κάποια να πωλούνται σε φιάλες των 750 ml.

Η Εμπορική Διευθύντρια της εταιρείας Bibendum, -του διανομέα των κρασιών που επελέγησαν - όλες οι χρονιές 2012 - Kirstie Papworth δήλωσε ότι τα κρασιά επελέγησαν με βάση το "γευστικό προφίλ" ενός τυπικού θεατή.

Περιγράφοντας τις γεύσεις της κάθε ποικιλίας, πρόσθεσε: «Το ροζέ είναι ελαφρώς γλυκύτερο και πιο φρουτώδες, αλλά όχι υπερβολικά γλυκό. Το Chenin Blanc είναι πολύ κρυστάλλινο και φρέσκο, και το κόκκινο είναι πολύ μαλακό, απαλό και στρογγυλεμένο.

Εμείς αναρωτιόμαστε πιο το τυπικό προφίλ ενός πληθυσμού που ξαφνικά θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 4 εκατομμύρια, αφού τόσοι είναι οι αναμενόμενοι επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Τι δίνει δηλαδή ο ...μέσος όρος x Κινέζων, y Αυστραλών, και z Αμερικανών, μαζί με τα εκατομμύρια των Λονδρέζων;

Ελπίζουμε να δοκιμάσουμε τα ολυμπιακά κρασιά και τότε θα σας πούμε την άποψή μας.

Μοιραστείτε το άρθρο: