Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Κρασιά από την έρημο για την αγορά οίνου της Κίνας

Κρασιά από την έρημο για την αγορά οίνου της Κίνας
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πoιά είναι η περιοχή όπου επικρατούν οι σκληρότερες κλιματικές συνθήκες για την καλλιέργεια σταφυλιών και την παραγωγή κρασιού;

Αν στη Σαντορίνη τα κλήματα τυλίγονται κοντά στο έδαφος για να αντιμετωπίσους τους κρύους ανέμους του χειμώνα, στην Κίνα πηγαίνουν ακόμα χαμηλότερα!

Στην έρημο Γκόμπι λοιπόν, στην εσωτερική Μογγολία, ένα μέρος όπου οι θερμοκρασίες το χειμώνα πέφτουν κάτω από τους -20 βαθμούς, ο δυτικός επισκέπτης την άνοιξη θα δει ένα εντελώς πρωτόγνωρο θέαμα: Λίγα μέτρα μακριά από τους αμμόλοφους της ερήμου, εκατοντάδες εργάτες να ...ξεθάβουν από την άμμο κλήματα που είχαν θαφτεί στις αρχές του χειμώνα, για να προστατευθούν από το δριμύ κρύο, τον πάγο και τους κυριολεκτικά κατεψυγμένους ανέμους!

Αυτά τα αμπέλια διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην βιομηχανία οίνου της Κίνας που μεγαλώνει με εκρηκτικούς ρυθμούς και τροφοδοτεί τους όλο και πλουσιότερους καταναλωτές οίνου στην πιο πυκνοκατοικημένη χώρα του κόσμου...
Το Chateau Hanson είναι μια από αυτές τις βιομηχανίες οίνου, που πρώτο φύτεψε αμπελώνες στις παρυφές της ερήμου Γκόμπι στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Οι ίδιοι λένε ότι τα καυτά, ξηρά καλοκαίρια σε συνδυασμό με την άφθονη παροχή νερού από τον Κίτρινο Ποταμό κάνει αυτή την τοποθεσία μια από τις καλύτερες για την παραγωγή οίνου στην Κίνα. Το Chateau Hanson -από όπου και το video- είναι μια μεσαίου μεγέθους μονάδα παραγωγής που διαθέτει σήμερα 250 εκτάρια αμπελώνων με Gernischt Cabernet, Cabernet Sauvignon και Merlot.


Μοιραστείτε το άρθρο: