Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Παρουσίαση Βιβλίου: Wine Grapes, μια "βίβλος" των ποικιλιών του κόσμου

Παρουσίαση Βιβλίου: Wine Grapes, μια "βίβλος" των ποικιλιών του κόσμου
Με πραγματική συγκίνηση ανοίξαμε το μεγάλο, βαρύ πακέτο που έφτασε από την Amazon πριν λίγες μέρες στα γραφεία του House of Wine. Από μέσα βγήκε ένα βιβλίο που θα περάσουν χρόνια να ξεπεραστεί, μια "βίβλος" θα λέγαμε: Το Wine Grapes, που στις 1280 σελίδες του αναλύει 1368 ποικιλίες σταφυλιών από όλο τον κόσμο.

Γραμμένο από μια τριάδα εκλεκτών ανθρώπων του κρασιού, με επικεφαλής την πασίγνωστη συγγραφέα οίνου Jancis Robinson, Master of Wine και μια από τις σημαντικότερες αυθεντίες στον κόσμο σε θέματα οίνου, αρθρογράφο τώρα στους Financial Times και σε εκδόσεις οίνου σε δέκα χώρες στις πέντε ηπείρους, το Wine Grapes έρχεται να αντικαταστήσει το γνωστό από χρόνια βιβλίο τσέπης της ίδιας Guide to Wine Grapes με ένα τόμο "που έχει το "βάρος" ενός παλαιωμένου Premier Cru", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας από τους αναγνώστες-σχολιαστές του.

Για κάθε μία από τις σχεδόν 1400 ποικιλίες, υπάρχει μια καταχώρηση που δίνει το χρώμα του (ανάμεσα σε πέντε επιλογές), τα συνώνυμα του -που για ορισμένες ευρέως καλλιεργούμενες ποικιλίες υπάρχουν πολλά, άλλες ποικιλίες με τις οποίες συχνά συγχέεται, και ότι είναι γνωστό από την ιστορία της κάθε ποικιλίας αλλά και τις έρευνες για αυτή που βασίζονται σε πρόσφατες, εκτεταμένες, αναλύσεις DNA.

Για κάθε ποικιλία υπάρχει μια σύντομη περίληψη για το πώς αναπτύσσεται (σφρίγος, αντοχή, πότε ωριμάζει κλπ. και που φύεται. Υπάρχει επίσης μια ανάλυση της γεύσης της καθώς και για την ποιότητα των κρασιών που παράγονται από αυτή.

Είναι εντυπωσιακοί οι πίνακες των "σχέσεων" μεταξύ των ποικιλιών, κάτι σαν το "οικογενειακό του δέντρο" για τις σημαντικότερες από αυτές, καθώς και εξαιρετικές εικόνες και φωτογραφίες, ιδιαίτερα τα εξαιρετικά παλαιά σχέδια των σταφυλιών.

Για την Ελλάδα, υπάρχουν 77 ποικιλίες, ανάμεσά τους όλες οι γνωστές και πολλές άγνωστες στο ευρύ κοινό! Η ανάλυσή τους είναι εξαιρετική και σε βάθος, όπως εξ' άλλου και οι ποικιλίες των υπολοίπων χωρών του κόσμου.

Εντυπωσιακά δεμένο και προστατευμένο από ειδική θήκη, το βιβλίο είναι ποιοτικά άψογο, τόσο σαν έκδοση όσο και σαν περιεχόμενο.

Είναι ένα βιβλίο για τον σοβαρό οινόφιλο και για τους ειδικούς του οίνου, απαραίτητο βοήθημα για όσους ενδιαφέρονται να μελετήσουν σε βάθος τις ποικιλίες, την ιστορία τους αλλά και τις σχέσεις μεταξύ τους που η σύγχρονες επιστημονικές μέθοδοι είναι ικανές να αναλύσουν.

Το βιβλίο έτυχε ενθουσιώδους κριτικής από τους ειδικούς του οίνου σε όλο τον κόσμο: Από τον διάσημε κριτικό οίνου των New York Times Eric Asimof  μέχρι τον παραγωγό Rinot Noir ηθοποιό Sam Neil, όλοι είχαν τα καλύτερα λόγια να που για το βιβλίο της Jancis Robinson, που γιόρτασε την έκδοσή του με δείπνο που περέθεσε σε εστιατόριο του Λονδίνου, παρέα με φίλους και προσωπικότητες του οίνου από όλο τον κόσμο. "Το βιβλίο χρειάστηκε 4 χρόνια για να τελειώσει και περιλαμβάνει 300 ποικιλίες που ποτέ πριν δεν είχαν δημοσιευθεί" δήλωσε η Jancis Robinson. Και συμπλήρωσε "Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το τρίκιλο θαύμα μας!"

  Αγορά από το Amazon
  
Συγγραφείς: Jancis Robinson,Julia harding, Joze Vouillamoz
Ποιοτικό δέσιμο σε σκληρή θήκη: 1280 σελίδες
Εκδότης: Ecco
Ημερομηνία Έκδοσης: 6 Νοεμβρίου 2012
Γλώσσα: Αγγλικά
ISBN-10: 0062206362
ISBN-13: 978-0062206367
Διαστάσεις: 28,95 x 18,80 x 8,13 εκατοστά
Βάρος αποστολής: 3,1 κιλά

Μοιραστείτε το άρθρο: