Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Ιταλία: 62.000 φιάλες Brunello Di Montalcino στον υπόνομο!

Ιταλία: Κατέστρεψαν πάνω από 62.000 φιάλες κρασιού
Οι λάτρεις του εκλεκτού κρασιού σίγουρα θα δακρύσουν με τα δυσάρεστα νέα. Άγνωστοι κατέστρεψαν περισσότερες από 62.000 φιάλες Μπρουνέλο ντι Μονταλτσίνο της οινοποιίας Σολντέρα. Οι ιδιοκτήτες της καταγγέλλουν την πράξη ως μαφιόζικη και πιστεύουν ότι αποσκοπούσε στον εκφοβισμό τους. Οι βάνδαλοι άνοιξαν τα δέκα τεράστια βαρέλια, παραγωγής της τελευταίας εξαετίας, και άφησαν το κρασί να ρεύσει άφθονο, όχι προς τον λάρυγγα κάποιου ευγνώμονα εκλεπτυσμένου γνώστη των κρασιών, αλλά προς τον υπόνομο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί έως χθες, οι άγνωστοι έφτασαν στο οινοποιείο το βράδυ της Κυριακής. Η καταστροφή έγινε αντιληπτή μόνο τη Δευτέρα, όταν οι εργάτες μπήκαν στο κελάρι και αντίκρισαν στο δάπεδο μεγάλες λίμνες από το κατακόκκινο πολύτιμο υγρό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στον Τύπο η οικογένεια Σολντέρα, χάθηκαν περίπου 62.600 λίτρα κρασιού. Η χρηματική αξία του χαμένου κρασιού είναι μεγάλη, καθώς κάθε φιάλη κοστίζει περί τα 110 ευρώ και βέβαια είναι αριθμημένη.

Η ταυτότητα των δραστών παραμένει άγνωστη και προκαλεί πονοκέφαλο στους Σολντέρα, που επιμένουν ότι ουδέποτε δέχθηκαν οποιασδήποτε μορφής απειλή. «Δεν γνωρίζω ούτε ποιοι το έκαναν ούτε φυσικά γιατί το έκαναν» λέει ο Τζιανφράνκο Σολντέρα, 75 ετών, ιδρυτής της οινοποιίας. «Δεν μπορώ να καταλάβω, δεν μπορώ να διαβάσω τη σκέψη τους, αλλά πιστεύω ότι κάποιος θέλησε να με τρομοκρατήσει και αυτός ήταν ένας καλός τρόπος για να αρχίσει. Όμως θα συνεχίσουμε. Λατρεύουμε τη γη και τα προϊόντα της και κανένας εκφοβισμός δεν μπορεί να μας σταματήσει».

Εμείς τι να πούμε; Ο βανδαλισμός αυτός είναι ιδιαίτερα απεχθής, για οποιονδήποτε φίλο του κρασιού. Το ίδιο και για το House of Wine.

Μοιραστείτε το άρθρο: