Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Οι Πρωταθλητές του 2012 είναι εδώ!

Οι Πρωταθλητές του 2012 είναι εδώ! 
Οι Πρωταθλητές του 2012 είναι εδώ! Είναι οι Πρωταθλητές που εσείς αναδείξατε μέσα από τις αγορές σας, οι δικοί σας Πρωταθλητές. Αυτοί δηλαδή που δεν αναδείχθηκαν από την "ψήφο" κάποιων "ειδικών", αλλά από την "δημοκρατική" ψήφο των πελατών του House of Wine, την ψήφο που "μετράει" περισσότερο από όλες!

Δεν ισχυριζόμαστε ότι οι Πρωταθλητές μας αποτελούν την απόλυτη έγκυρη λίστα των προτιμήσεων των ελλήνων καταναλωτών. Αλλά επειδή διακινούμε σχεδόν όλα τα κρασιά σε όλη την Ελλάδα, οι Πρωταθλητές του House of Wine αποτελούν μια καλή ένδειξη των προτιμήσεων του ελληνικού κοινού.

Έτσι λοιπόν, όπως πάντα, σήμερα παρουσιάζουμε τέσσερεις κατηγορίες πρωταθλητών: Μιά γενική και τρείς ειδικές. Η κατάταξη των κρασιών βασίζεται στον αριθμό των φιαλών που διακινήθηκαν από το House of Wine.

Στην γενική κατηγορία, κατατάσσονται όλα τα κρασιά -ασχέτως χρώματος ή άλλων ιδιοτήτων. Στις τρείς υπόλοιπες, κατατάσσονται οι πρωταθλητές του κάθε "χρώματος": Πρωταθλητές των ερυθρών, των λευκών και των ροζέ.

Εφέτος είχαμε: 7 λευκά και μόλις 3 ερυθρά στην πρώτη δεκάδα!

Το Χρυσό Μετάλιο εφέτος παίρνει η Ντάμα Κούπα, 5η το 2011. Στη δεύτερη θέση παραμένει αμετακίνητος ο Ρήγας Κούπα, ένα από τα κρασιά που φέρνουν το νέο "άνεμο" στην ελληνική οινοποιία, αποτέλεσμα της κρίσης: Και ποιοτικό και φθηνό! Δύο πρώτες θέσεις στον κατάλογο για το Νίκο Λαζαρίδη, που τον συγχαίρουμε για την επιτυχία.

Να σχολιάσουμε το γεγονός ότι η θαυμάσια Viña Esmeralda βρίσκεται για εφέτος στην 5η θέση! Επίσης, εντυπωσιακή η πορεία για το Charisma Λευκός του κτήματος Αβαντίς, που κατέλαβε την 6η θέση στα ερυθρά με τις πωλήσεις μόνο διομισυ τελευταίων μηνών! Η μελλοντική του πορεία το πάει για ...πρωτιές!

Πολυνίκης το Κτήμα Κυρ-Γιάννης με 3 κρασιά στον κατάλογο των Πρωταθλητών: Τις 4 Λίμνες (3ο), το Παράγκα Λευκός (4ο) και το Παράγκα Ερυθρός (10ο). Στα ερυθρά, πάλι πρώτο το Κτήμα Κυρ-Γιάννη με 4 κρασιά, αλλά και στα λευκά με 3 κρασιά και στα ροζέ με 2 κρασιά στα 5 πρώτα! Συγχαρητήρια στο Στέλλιο Μπουτάρη!

Σημεία των καιρών της κρίσης: Μόνο 1 ξένο κρασί βρίσκεται στον κατάλογο των  δέκα πρώτων, δείχνοντας την προτίμησή σας στα ελληνικά κρασιά.

Είναι κρίμα που ανάμεσα στα πρώτα δέκα δεν εμφανίζεται κανένα από τα ροζέ και ιδιαίτερα από τα θαυμάσια ελληνικά ροζέ. Αλλά εφέτος... παρ' ολίγο! Οι Ακακίες Sparkling  του Κυρ-Γιάννη, το πρώτο στη λίστα των Ροζέ ήρθε 11ο στη λίστα των πρωταθλητών. Ελπίζουμε στο μέλλον να σας ...πείσουμε οτι τα ροζέ αξίζουν την προσοχή σας!

  Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών του 2012
 
1Ντάμα Κούπα (Νίκος Λαζαρίδης)
Ο Νίκος Λαζαρίδης μας έδειξε τα ...χαρτιά του: Ντάμα Κούπα, και ο κόσμος "τα είδε"! 1ο κρασί με νίκη ξεκάθαρη!. Εύκολο και ευγενικό λευκό κρασί με χρυσοκίτρινο χρώμα με λευκόσαρκα φρούτα και διακριτικά αρώματα ανοιξιάτικων λουλουδιών, που πίνεται με άνεση και ευχαρίστηση.
Περισσότερα...
 
2Ρήγας Κούπα (Νίκος Λαζαρίδης)
Ο Ρήγας είναι εξαιρετικό χαρτί...  και συνήθως κερδίζει: Ένα κομψό κρασί με ρουμπινί χρώμα και αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, με ισορροπημένο χαρακτήρα που αφήνει μια ξεχωριστή γεύση στο στόμα.
Περισσότερα...
 
3Τέσσερις Λίμνες (Κτήμα Κυρ-Γιάννη)
Ιδιαίτερο λευκό κρασί με αρώματα και οξύτητα που σαγηνεύουν. Το χαρμάνι των ποικιλιών που το σχηματίζουν αλλά και η ειδική οινοποίηση υπόσχεται εξωτικά γευστικά ταξίδια σε κάθε γουλιά
Περισσότερα...
 
4Παράγκα - Ερυθρός  (Κτήμα Κυρ-Γιάννη)
Ευγενές ερυθρό σύντομης κατανάλωσης από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη. Το Merlot και το Syrah "στρογγυλεύουν" το άγριο Ξινόμαυρο της Μακεδονίας, δημιουργώντας ένα κρασί εξαιρετικά φιλικό και εύκολο να σταθεί σε οποιοδήποτε τραπέζι.
Περισσότερα...
 
5Viña Esmeralda (Torres)
Το σχεδόν μόνιμο πρώτο σε πωλήσεις κρασί του House of Wine μέχρι την προηγούμενη περίοδο επιβεβαιώνει  με την 5η θέση του την σημαντική του επιρροή  στις προτιμήσεις σας. Ενα κρασί με κορυφαία σχέση ποιότητας/τιμής!
Περισσότερα...
 
6Πλαγιές Γερακιών Λευκός (Κτήμα Αβαντίς)
Το κορυφαίο  λευκό του Κτήματος Αβαντίς παίρνει "θέση" στη λίστα και ετοιμάζεται για ...άνοδο! Ενα πρωτότυπο χαρμάνι Μαλαγουζιάς και Sauvignon Blanc, με εξαιρετική φινέτσα και κομψότητα, σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο.
Περισσότερα...
 
7Κτήμα Αβαντίς Λευκός  (Κτήμα Αβαντίς)
Ένα νεοφερμένο κρασί στη λίστα των κορυφαίων. Ο Απόστολος Μούντριχας με αυτό του το εξαιρετικό λευκό, βάζει έντονη υποψηφιότητα για την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής ανάμεσα στις προτάσεις του House of Wine.
Περισσότερα...
 
8Bιβλία Χώρα Λευκός ((Βιβλία Χώρα)
Από την 3η θέση το 2011 στην 8η αυτή την περίοδο. Αγαπημένο λευκό κρασί με εξωτικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ένα νέο-κοσμίτικο προφίλ.
Περισσότερα...
 
9 Ξινόμαυρο Reserve Παλαιά Κλήματα  (ΑΛΦΑ)
Από την 4η θέση το 2011 στην 9η αυτή την περίοδο. Το συνιστά ανεπιφύλακτα και ο πολύς Robert Parker, δίνοντάς του βαθμολογία 92/100, την μεγαλύτερη βαθμολογία για Ελληνικό ερυθρό οίνο!
Περισσότερα...
 
10Παράγκα - Λευκός  (Κτήμα Κυρ-Γιάννη)
Λευκό, δροσερό, φρέσκο κρασί με όμορφη οξύτητα και αρώματα εσπεριδοειδών. Η Λευκή Παράγκα συνδυάζεται υπέροχα με ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και θαλασσινά.
Περισσότερα...
  
Οι Πρωταθλητές των Ερυθρών
  
1Ρήγας Κούπα
2Παράγκα Ερυθρός
3Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Reserve Παλαιά Κλήματα
4Δύο Ελιές
5Καλή Ρίζα
6Charisma Ερυθρός
7Ονειροπαγίδα - Ερυθρός
8Κτήμα Αβαντίς - Ερυθρός
9Γιανακοχώρι
10Κτήμα Παλυβού - Νεμέα

  
Οι Πρωταθλητές των Λευκών
  
1Ντάμα Κούπα
2Τέσσερις Λίμνες
3Vina Esmeralda
4Πλαγιές Γερακιών - Λευκός
5Κτήμα Αβαντίς - Λευκός
6Κτήμα Βιβλία Χώρα Λευκός
7Παράγκα - Λευκός
8Σαμαρόπετρα
9Karipidis - Sauvignon Blanc
10Σιγάλας - Ασύρτικο Αθήρι

  
Οι Πρωταθλητές των Ροζέ
  
1Ακακίες Sparkling
2Ακακίες 
3Βυσσινόκηπος
4Κτήμα Αβαντίς - Ροζέ
5Βιβλία Χώρα Ροζέ

Μοιραστείτε το άρθρο: