Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Μεγάλη Εβδομάδα και για το Διαγωνισμό οίνου του περιοδικού Decanter

Μεγάλη Εβδομάδα και για το Διαγωνισμό οίνου του περιοδικού Decanter
Μεγάλη Εβδομάδα για τους Ορθόδοξους χριστιανούς, αλλά μεγάλη εβδομάδα και για πάνω από 14.000 κρασιά όλων των ειδών και χρωμάτων, αλλά και εβδομάδα αγωνίας για εκατοντάδες παραγωγούς από όλο τον κόσμο. Αιτία: Η έναρξη της διαδικασίας κρίσης των συμμετεχόντων κρασιών στο 10ο Διαγωνισμό του βρετανικού περιοδικού οίνου Decanter!

Ο Διαγωνισμός Οίνου Decanter World Wine Awards (DWWA) είναι ο μεγαλύτερος αλλά και ο σημαντικότερος διαγωνισμός οίνου σε όλο τον κόσμο. Τώρα στη 10η συνεχή χρονιά, ο DWWA παραμένει διεθνώς η πιο αναγνωρισμένη και έγκυρη πηγή συστάσεων για όλους τους συμμετέχοντες, και είναι μια σημαντική επιτυχία για τα κρασιά και τους παραγωγούς να έχουν βραβευθεί στο DWWA.

Κατά τον πρώτο γύρο της κρίσης απονέμονται Έπαινοι, χάλκινα, ασημένια ή χρυσά μετάλλια. Τα κρασιά που έλαβαν χρυσό μετάλλιο προχωρούν στο δεύτερο στάδιο της κρίση, όπου θα κριθούν για την απονομή του λεγόμενου "περιφερειακού τροπαίου" (regional Trophy), που απονέμεται στα καλύτερα κρασιά μιας συγκεκριμένης περιοχής. Το τελικό στάδιο της κρίση είναι η απονομή των International Trophies στα κορυφαία κρασιά μεταξύ αυτών που έλαβαν Regional Trophy - η απόλυτη επιβράβευση για ένα κρασί!

Ένας διαγωνισμός είναι τόσο καλός όσο οι κριτές του και χάρη σε μια αυστηρή αξιολόγηση του κάθε κρασιού, οι παραγωγοί μπορούν να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη ότι στο κρασί τους δίνεται η καλύτερη ευκαιρία για να κερδίσει ένα βραβείο - δεδομένου ότι θα κριθεί από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες κρασιού στον κόσμο.

Συνολικά, ο διαγωνισμός θα κριθεί από περίπου 225 κριτές στη διάρκεια της εβδομάδας της διαδικασίας της κρίσης, που προέρχονται από 27 διαφορετικές χώρες.

Η ομάδα των κριτών, που περιλαμβάνει 75 Masters of Wine και 14 Master Sommeliers, αποτελείται από περιφερειακούς εμπειρογνώμονες από όλο την διεθνές κύκλωμα οίνου, και θα δοκιμάσουν περισσότερα από 14.000 κρασιά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής.

Ο πλήρης κατάλογος των κριτών περιλαμβάνει επίσης τους 3 πρώτους καλύτερους οινοχόους του κόσμου, συμπεριλαμβανομέ-νου και του φετινού νικητή, του Paolo Basso.

Ο Basso (φωτογραφία), ο οποίος κέρδισε τον τιμητικό τίτλο του καλύτερου Οινοχόου του κόσμου στις αρχές του τρέχοντος έτους, τιμήθηκε την ημέρα των εγκαινίων της διαδικασίας κρίσης και παρουσιάζεται με μια αναμνηστική τούρτα που τoυ προσφέρθηκε από τους προηγούμενους νικητές Gerard Basset MW MS και Andreas Larsson.

Στις 20 Μαΐου είναι το κορύφωμα της όλης διαδικασίας, η ημέρα που όλοι κρατούν την ανασα τους. Την ημέρα αυτή ανακοινώνονται τα αποτελέσματα στην ειδική ιστοσελίδα του Decanter.com.

Αλλά η όλη διαδικασία δεν τελειώνει εδώ, και αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα προσόντα του διαγωνισμού: Με ένα πρόγραμμα συνεχών εκδηλώσεων μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, που περιλαμβάνουν το δείπνο Decanter, δηλαδή την επίσημη παρουσίαση των Βραβείων στο Λονδίνο και την δημοσίευση στις 5 Σεπτεμβρίου των αποτελεσμάτων στο τεύχος Decanter Awards , τα βραβευμένα κρασιά προβάλλονται συνεχώς.

Το λεπτομερές πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

20, Μαρτίου του 2013
Έκλεισε η προθεσμία υποβολής δειγμάτων

29 Απριλίου - 3 Μαίου 2013
Εβδομάδα κρίσης των κρασιών (συμπεριλαμβανομένης και της κρίσης για την απονομή των Περιφερειακών (Regional Trophies

9 με 10 Μαίου, 2013
Κρίση για την απονομή των Διεθνών Trophies

20 Μαίου 2013
Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο Decanter.com

20 - 22 Μαίου, 2013
Unsigned Talent Tasting: Εκδήλωση για όσους από τους διακριθέντες στο διαγωνισμό αναζητούν σήμερα διανομή σε αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, στην έκθεση London International Wine Fair

16 - 20 Ιουνίου 2013
Γευσιγνωσία των νικητών DWWA στη Vinexpo (Μπορντώ)

27 Ιουνίου 2013
DWWA Γευσιγνωσία Καταναλωτών , Λονδίνο

4, Σεπτεμβρίου, 2013
Δείπνο Decanter, επίσημη παρουσίαση των Βραβείων (Λονδίνο)

5 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση των αποτελεσμάτων στο τεύχος Decanter Awards

Εμείς στο House of Wine δίνουμε μεγάλη σημασία στο διαγωνισμό του Decanter, και -όπως πάντα- θα δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα που αφορουν στα Ελληνικά κρασιά την ίδια ή την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσής τους.

Η Ελλάδα συνέλεξε πέρυσι (2012) 110 μετάλλια (96 το 2011) -3 Interantional trophies, 3 χρυσά (6 το 2011), 46 αργυρά (24το 2011) και 58 χάλκινα (63το 2011)- καθώς και 43 συνιστώμενα κρασιά ( 21 το 2011). Ήταν μια εξαιρετική συγκομιδή, μεγαλύτερη σχεδόν σε όλα από το 2011. Μπορείτε να δείτε τα περσινά αποτελέσματα στο αντίστοιχο άρθρο μας, καθώς και όλα όσα κατά καιρούς έχουμε γράψει για το διαγωνισμό Decanter.

Ευχόμαστε ειλικρινά αυτή η αύξηση να συνεχιστεί και εφέτος.

Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλους τους συμμετέχοντες και σε καθένα από τα κρασιά τους! Το ελληνικό κρασί χρειάζεται βραβεία έγκυρων διαγωνισμών διεθνούς κύρους, και τώρα τα χρειάζεται και η Ελλάδα!


Μοιραστείτε το άρθρο: