Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Τα παράξενα, τα περίεργα, τα απίθανα ονόματα κρασιών!

Τα παράξενα, τα περίεργα, τα απίθανα κρασιά!
Οι καιροί είναι δύσκολοι για το κρασί όχι μόνο στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, για τον ίδιο λόγο. Και όχι μόνο! Ο διεθνής ανταγωνισμός είναι εξοντωτικός. Για να διακριθεί ένα κρασί δεν φτάνει να είναι καλό. Πρέπει να προσελκύσει και τα φώτα της δημοσιότητας, με όποιον τρόπο μπορεί. Και ποιός είναι καλύτερος τρόπος από ένα ...πρωτότυπο όνομα!

Έτσι λοιπόν έχουν εμφανιστεί κρασιά αλλά και οινοποιεία με ονόματα παράξενα, τρομακτικά, αστεία μέχρι και αηδιαστικά! Γιατί οι ειδικοί του marketing πιστεύουν ότι σημασία έχει να γίνει κανείς διακριτός, με οποιονδήποτε τρόπο, καλό ή κακό!

Αν λοιπόν νομίζατε ότι μόνο εμείς έχουμε Άσπρους Λαγούς, Χελώνες, Μπλέ Αλεπούδες και τα σχετικά, κάνατε λάθος. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε τα ...παράξενα και περίεργα κρασιά, και σας τα παραθέτουμε εδώ...


Ασφαλώς το πιό διάσημο "παράξενο" οινοποιείο είναι το Vampire Vineyards, που παράγει τις σειρές κρασιών Dracula, Chateau du Vampire (Ανάκτορο  του Βρυκόλακα) και True Blood (αληθινό αίμα!). Μάλιστα κάποια κρασιά του έχουν αξιολογηθεί στα 92%. Τρομακτικό αλλά ...ελκυστικό, ο τρόμος φαίνεται δεν πουλάει μόνο στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση!
Συνεχίζουμε με τα κρασιά Fat Bastard (Χοντρός μπάσταρδος) και Bitch (Σκύλα, με αναφορά στις γυναίκες). Το FAT bastard παράγεται από μια γαλλοβρετανική κοινοπραξία και αναπτύσσεται ραγδαία, αφού μόνο στις ΗΠΑ πωλούνται 400.000 κιβώτια το χρόνο! Το BusinessWeek έχει χαρακτηρίσει το Fat Bastard σαν "φαινόμενο marketing". To Bitch είναι Αυστραλιανό, και στιν πίσω ετικέτα επαναλαμβάνει τη λέξη Bitch 77 Φορές!

Το Le Vin De Merde (Το κρασί από ...σκατά!) δημιουργήθηκε από έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου στο Aniane κοντά στο Montpellier αφού θύμωσε με τις κακές κριτικές που έδιναν στα κρασιά του Languedoc-Roussillon και αποφάσισε να ...ανταποδώσει. Το επόμενο είναι το ερυθρό Arrogant Frog Ribet (Αλαζονικός Βάτραχος)

Το Elephant on a Tightrope (Ελέφαντας σε τεντωμένο σχοινί) είναι ένα γαλλικό Cabernet Sauvignon, και ακολουθουν τα δύο κρασιά σε σχέση με ...κάτουρο: Το ερυθρό γαλλικό Frog's Piss (Κάτουρο Βατράχου), και το Νεοζηλανδέζικο...εκπληκτικής σύλληψης Cat's Pee on a Gooseberry Bush (Κάτουρο γάτας σε θάμνο φραγκοστάφυλου!), που μάλιστα παράγεται από ένα πολύ σοβαρό οινοποιείο, το Coopers Creek.

Συνεχίζουμε με  τη σειρά oops (επιφώνημα μετά από λάθος), και από ακριβώς το γεγονός ότι είχαν επι χρόνια ετικέτα με λάθος ορθογραφία, ήταν αυτό που τους έδωσε την ιδέα να ονομάσουν τη σειρά oops!. To Cabernet Sauvignon Mad Housewife Wine θέλει να γίνει το κρασί της Τρελής Νοικοκυράς, μάλλον εμπνευσμένο από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά.
Ένα κρασί που σαφώς απευθύνεται σε ανθρώπους ...πιστούς σε μια μοναγαμική σχέση είναι το Monogamy. Ακολουθούν τα κρασιά που έχουν σχέση με τα ...οπίσθια: Η σειρά Horses Ass (Πισινός του Αλόγου)περιλαμβάνει Chardonnay, Merlot και Cabernet Sauvignon.
(¨Όλα τα προηγούμενα από το http://www.oddee.com)

Τέλος έχουμε το ερυθρό Big Ass (Μεγάλος Πισινός) και βέβαια, το ...κορυφαίο Old Fart (Παλαιά, Παραδοσιακή Πορδή) που εκτός του ότι έχει κάποιον ηλικιωμένο να επιδίδεται στην ...πράξη της ετικέτας, υμνεί τα παλαιά και ...παραδοριακά ως τα καλύτερα! Κάτι θα ξέρει μάλλον.... Το ερυθρό Broke Ass (Σπασμένος Πισινός) που δείχνει στην ετικέτα του ένα γάιδαρο με ...επίδεσμο στα οπίσθια κλείνει τη συλλογή μας!

Υπάρχουν πολλά ακόμη κρασιά με περίεργα (επιεικώς!) ονόματα.

Από εδώ και πέρα, αν το θέμα σας ενδιαφέρει, μπορείτε να ψάξετε μόνοι σας στο Ιντερνετ και πιστεύουμε ότι θα βρείτε ...διαμάντια!

Εμείς σας δώσαμε το έναυσμα μόνο!

Μοιραστείτε το άρθρο: