| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Το Ξινόμαυρο πρώτο σε τυφλή δοκιμή‏ στο Hong Kong

Το Ξινόμαυρο πρώτο σε τυφλή δοκιμή‏ στο  Hong Kong
Στις 27 Μαϊου 2013, η λέσχη Hong Kong Wine Society φιλοξένησε τυφλή γευστική δοκιμή με κρασιά από Ξινόμαυρο, Pinot, Noir και Nebbiolo. Ενώ το ύφος των Ξινόμαυρων που παράγονται στην περιοχή της Νάουσας συχνά συγκρίνεται με αυτό των κρασιών που παράγονται στο Πιεμόντε και τη Βουργουνδία, αυτή ήταν η πρώτη φορά που το Ξινόμαυρο δοκιμάστηκε σε τυφλή δοκιμή δίπλα σε κρασιά από αυτές τις περιοχές.

Προς μεγάλη έκπληξη των 32 μελών που δοκίμασαν τα κρασιά, οι τρεις μεγαλύτερες βαθμολογίες δόθηκαν σε τρία Ξινόμαυρα. Η Ράμνιστα του 2009 αναδείχτηκε πρώτη, η σοδειά του 2005 δεύτερη και αυτή του 1997 τρίτη, επιβεβαιώνοντας τόσο την παγκόσμια κλάση του νεαρού Ξινόμαυρου, όσο και τη δυνατότητά του να παλαιώνει εξαιρετικά.

Μετά τη δοκιμή, ακολούθησε δημοπρασία συλλεκτικών συλλογών από παλιές σοδειές Ξινόμαυρου και μεγάλων φιαλών του Κτήματος Κυρ-Γιάννη: μία Jeroboam φιάλη Γιανακοχώρι 2008, που πωλήθηκε για 760 €, μια φιάλη Magnum Γιανακοχώρι 2008, που πωλήθηκε για 205 €, καθώς και μια συλλογή από 6 φιάλες Ράμνιστα του 2000 και του 1997, οι οποίες δόθηκαν για ποσά 730 € και 975 € αντίστοιχα. Τα έσοδα, συνολικά 2.670 € (27.400 HKD), προσφέρθηκαν ως δωρεά στο ίδρυμα Baobei.

Είναι ενδιαφέρον να συγκρίνετε τις τιμέςαυτέςμε τις τιμέςτων παλαιωμένων κρασιών του Κυρ-Γιάννη στο House of Wine, αλλά και στο eShop του Κυρ-Γιάννη!... σας περιμένει μια μικρή έκπληξη!


Μοιραστείτε το άρθρο: