Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Τα κρασιά της Πελοποννήσου ανηφορίζουν Θεσσαλονίκη!

Τα κρασιά της Πελοποννήσου ανηφορίζουν Θεσσαλονίκη!
Όπως ήδη σας έχουμε ...προειδοποιήσει, το Φθινόπωρο είναι εποχή εκδηλώσεων για το ελληνικό κρασί!

Η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου δίνει και εφέτος την ευκαιρία στους φίλους των κρασιών της Βόρειας Ελλάδας και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης να φύγουν (έστω και για λίγο!) από τα αγαπημένα τους Ξινόμαυρα και να διαπιστώσουν ότι και τα Αγιωργίτικα, οι Νεμέες και τα άλλα καλούδια της Νότιας Ελλάδας αξίζουν να σταθούν δίπλα στις βορειοελλαδίτικες ποικιλίες!

Με αυτό το … δύσκολο στόχο και καθήκον, οι Οινοποιοί της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου διοργανώνουν και φέτος την καθιερωμένη φθινοπωρινή γευστική δοκιμή των κρασιών τους και ετοιμάζονται να ανηφορίσουν στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν ότι νεότερο στο σύγχρονο Πελοποννησιακό οινικό οικοδόμημα.

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, θα περιμένουν τους οινόφιλους ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας, από τις 17.00 έως τις 22.00, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Palace, για να δοκιμάσουν τα κρασιά τους και να συζητήσουν μαζί τους.

Κάθε χρόνο η εκδήλωση περιλαμβάνει γευστική δοκιμή τόσο των κλασικών, αγαπημένων ετικετών, όσο και των καινούργιων προτάσεων των Πελοποννήσιων οινοποιών. Κρασιά από ελληνικές αλλά και ξενικές -κοσμοπολίτικες και μη ποικιλίες-. Κρασιά από κορυφαίες ονομασίες προέλευσης, όπως η Νεμέα, η Μαντινεία, η Πάτρα, αλλά και από πασίγνωστες γεωγραφικές ενδείξεις θα σερβιριστούν στα ποτήρια μας.

Η γνωριμία με τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση φιαλών magnum από εκλεκτά κρασιά της Πελοποννήσου.

Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου μάς προετοιμάζουν, για ακόμη μία φορά, για ένα εξαιρετικά ευχάριστο απόγευμα, μια αξέχαστη οινική εμπειρία δοκιμάζοντας εκατοντάδες κρασιά στην άνετη και άψογα εξοπλισμένη αίθουσα της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τη Wine Plus για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου και έχει ελεύθερη είσοδο.

Αν εσείς δεν καταφέρετε να είστε στην Έκθεση, ή θέλετε να απολαύσετε τα κρασιά της Πελοποννήσου στην θαλπωρή του σπιτιού σας με τους φίλους σας, θυμηθείτε ότι στο House of Wine έχει μια τεράστια συλλογή των κρασιών της Πελοποννήσου που μπορέιτε να τη δείτε χωρισμένη σε γεωγραφικές ενότητες: Αχαία, Κόρινθος, Λακωνία, Μαντινεία, Νεμέα, Ηλεία, Πελοπόννησος (λοιπά).Μοιραστείτε το άρθρο: