Στο Αηδάνι Σιγάλα Χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό International Wine Challenge (IWC)
- Γράφει η/ο House of Wine
- 21 Μαΐ 2014
Είπαμε... ο μήνας Μάιος είναι ο μήνας των αποτελεσμάτων των διεθνών διαγωνισμών!
Στο διαγωνισμό International Wine Challenge τα Ελληνικά μετάλλια ήσαν φέτος 19, και εύφημες μνείες (recommended) δόθηκαν σε 15 κρασιά. Από τα μετάλλια 1 ήταν χρυσό, και απονεμήθηκε στο Αηδάνι του Κτήματος Σιγάλα, 8 Αργυρά και 10 Χάλκινα.
Ο διαγωνισμός International Wine Challenge (IWC) είναι διαγωνισμός οίνου της Βρετανίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1984, όταν ξεκίνησε από το Βρετανό συγγραφέα οίνου Robert Joseph, ο οποίος τρέχει τώρα Wine Challenges σε όλο τον κόσμο, από την Κίνα, την Ινδία και τη Σιγκαπούρη μέχρι την Ιαπωνία, τη Ρωσία και την Πολωνία.
Αρκετές εκατοντάδες IWC κριτές δοκιμάζουν τυφλά περίπου 10.000 κρασιά σε τρεις γύρους μέσα σε περίπου 2 εβδομάδες. Τα κρασιά που παίρνουν βαθμό μεγαλύτερο του 85/100 στον αρχικό γύρο συνεχίζουν στο δεύτερο γύρο, όπου απονέμονται τα χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια. Ο τρίτος και τελικός γύρο αφορά αποκλειστικά όσους βραβεύθηκαν με χρυσό μετάλλιο, για να απονεμηθεί το τρόπαιο (trophy) σε κάθε κατηγορία οίνου.
Τα βραβεία παρουσιάζονται σε ένα επίσημο δείπνο, μια σημαντική εκδήλωση για το παγκόσμιο οινικό ημερολόγιο, στο οποίο παρευρίσκονται περισσότεροι από 800 βρετανοί και διεθνείς καλεσμένοι. Το φετινό δείπνο θα γίνει στις 16 Ιουλίου 2014
Στον φετινό διαγωνισμό τα κρασιά κρίθηκαν από τις 7 έως τις 17 Απριλίου 2014, και τα μετάλλια ανακοινώθηκαν στις 7 Μαΐου. Τα Trophy θα ανακοινωθούν στις 14 Μαΐου.
Κορυφαία και πάλι τα Γαλλικά κρασιά για την 31η (!) συνεχή χρονιά, με 113 Χρυσά μετάλλια, 38 περισσότερα από την δεύτερη Αυστρία. Από αυτά 40 απονεμήθηκαν στις Γαλλικές Σαμπάνιες, γεγονός που επαναβεβαιώνει την κορυφαία θέση της Γαλλίας στα αφρώδη κρασιά.
Συγχαίρουμε θερμά όλους τους βραβευθέντες και ιδιαίτερα τον Πάρι Σιγάλα για το χρυσό μετάλλιο στο θαυμάσιο Αηδάνι του.
Ακολουθούν τα Ελληνικά μετάλλια, χρυσά αργυρά και χάλκινα.
Στο διαγωνισμό International Wine Challenge τα Ελληνικά μετάλλια ήσαν φέτος 19, και εύφημες μνείες (recommended) δόθηκαν σε 15 κρασιά. Από τα μετάλλια 1 ήταν χρυσό, και απονεμήθηκε στο Αηδάνι του Κτήματος Σιγάλα, 8 Αργυρά και 10 Χάλκινα.
Ο διαγωνισμός International Wine Challenge (IWC) είναι διαγωνισμός οίνου της Βρετανίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1984, όταν ξεκίνησε από το Βρετανό συγγραφέα οίνου Robert Joseph, ο οποίος τρέχει τώρα Wine Challenges σε όλο τον κόσμο, από την Κίνα, την Ινδία και τη Σιγκαπούρη μέχρι την Ιαπωνία, τη Ρωσία και την Πολωνία.
Αρκετές εκατοντάδες IWC κριτές δοκιμάζουν τυφλά περίπου 10.000 κρασιά σε τρεις γύρους μέσα σε περίπου 2 εβδομάδες. Τα κρασιά που παίρνουν βαθμό μεγαλύτερο του 85/100 στον αρχικό γύρο συνεχίζουν στο δεύτερο γύρο, όπου απονέμονται τα χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια. Ο τρίτος και τελικός γύρο αφορά αποκλειστικά όσους βραβεύθηκαν με χρυσό μετάλλιο, για να απονεμηθεί το τρόπαιο (trophy) σε κάθε κατηγορία οίνου.
Τα βραβεία παρουσιάζονται σε ένα επίσημο δείπνο, μια σημαντική εκδήλωση για το παγκόσμιο οινικό ημερολόγιο, στο οποίο παρευρίσκονται περισσότεροι από 800 βρετανοί και διεθνείς καλεσμένοι. Το φετινό δείπνο θα γίνει στις 16 Ιουλίου 2014
Στον φετινό διαγωνισμό τα κρασιά κρίθηκαν από τις 7 έως τις 17 Απριλίου 2014, και τα μετάλλια ανακοινώθηκαν στις 7 Μαΐου. Τα Trophy θα ανακοινωθούν στις 14 Μαΐου.
Κορυφαία και πάλι τα Γαλλικά κρασιά για την 31η (!) συνεχή χρονιά, με 113 Χρυσά μετάλλια, 38 περισσότερα από την δεύτερη Αυστρία. Από αυτά 40 απονεμήθηκαν στις Γαλλικές Σαμπάνιες, γεγονός που επαναβεβαιώνει την κορυφαία θέση της Γαλλίας στα αφρώδη κρασιά.
Συγχαίρουμε θερμά όλους τους βραβευθέντες και ιδιαίτερα τον Πάρι Σιγάλα για το χρυσό μετάλλιο στο θαυμάσιο Αηδάνι του.
Ακολουθούν τα Ελληνικά μετάλλια, χρυσά αργυρά και χάλκινα.
Χρυσά Μετάλλια
Sigalas Aidani, 2013
- Produced by Sigalas Gasparis
- From Cyclades, Greece
- Made with Aidani
Αργυρά Μετάλλια
Moi, Je M'en Fous! (White), 2013
- Produced by DOMAINE MESSENICOLAS by G.KARAMITROS
- From Thessaly, Greece
- Made with Malagousia
Avantis Estate Malagousia, 2013
- Produced by Avantis Estate & Winery
- From Evia, Greece
- Made with
Sigalas Kavalieros, 2012
- Produced by Sigalas Gasparis
- From Cyclades, Greece
- Made with Assyrtiko
Samos Vin Doux, 2013
- Produced by Union Of Winemaking Cooperatives Of Samos
- From Samos, Greece
- Made with
Samos Nectar, 2010
- Produced by Union Of Winemaking Cooperatives Of Samos
- From Samos, Greece
- Made with
Nassiakos Mantinia, 2013
- Produced by Semeli S.a.
- From Peloponnese, Greece
- Made with Moschofilero
The Tear of the Pine (Retsina, Appellation by Tradition), 2013
- Produced by Stelios Kechris Domaine
- From Macedonia, Greece
- Made with Assyrtiko
Χάλκινα Μετάλλια
Avantis Estate White, 2013
- Produced by Avantis Estate & Winery
- From Evia, Greece
- Made with Assyrtiko, Viognier, Moscato
Avantis Falcon Hills, 2013
- Produced by Avantis Estate & Winery
- From Evia, Greece
- Made with Sauvignon Blanc, Malagousia
Avantis Lenga, 2013
- Produced by Avantis Estate & Winery
- From Evia, Greece
- Made with Gewürztraminer
Kouros Patras, 2013
- Produced by Greek Wine Cellars, D. Kourtakis S.a.
- From Peloponnese, Greece
- Made with Roditis
Agiorgitiko Zacharias, 2012
- Produced by Oinotechniki Ltd. - Zacharias Wines
- From Peloponnese, Greece
- Made with Agiorgitiko
Ambelos Phos Roditis - Moschofilero, 2013
- Produced by Oinotechniki Ltd. - Zacharias Vineyards
- From Peloponnese, Greece
- Made with Moschofilero, Roditis
Kourtaki Muscat Of Samos, NV
- Produced by Greek Wine Cellars, D. Kourtakis S.a.
- From Samos, Greece
- Made with
Kourtaki Muscat Of Samos, NV
- Produced by Greek Wine Cellars, D. Kourtakis S.a.
- From Samos, Greece
- Made with
Genesis (white), 2013
- Produced by Stelios Kechris Domaine
- From Macedonia, Greece
- Made with Sauvignon Blanc, Roditis
Kechribari (Retsina, Appellation by Tradition), 2013
- Produced by Stelios Kechris Domaine
- From Thessaly, Greece
- Made with Roditis