Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Έξι νέοι Masters of Wine

Έξι νέοι Masters of Wine
Δεν υπάρχει άλλος "τίτλος"΄ή κάστα αναγνώρισης στον κόσμο που να έχει τόσα λίγα μέλη: Μόνο 303 άτομα έχουν το δικαίωμα να λέγονται Masters of Wine... ναι, σε όλο τον κόσμο!

Master of WineΤο Institute of Masters of Wine (IMW) έχει έδρα την Αγγλία, και απαιτεί εξαιρετικά σκληρές εξετάσεις για να επιτρέψει στους επιτυχόντες-μέλη του να χρησιμοποιούν τον τίτλο MW (Master of Wine) μετά από το όνομά τους. Η δυσκολία να γίνει κάποιος MW είναι θρυλική, γι' αυτό και μόλις 319 MWs υπάρχουν στον κόσμο από την ίδρυση του Ινστιτούτου το 1955!

Το Ινστιτούτο των Masters of Wine ανακοίνωσε τα έξι νέα μέλη του που προέρχονται από τέσσερις διαφορετικές χώρες. Μετά την ανακοίνωση αυτή ο συνολικός αριθμός των Masters of Wine έφθασε σε 319 από 24 διαφορετικές χώρες

Δύο από τους νέους Masters of Wine είναι Aμερικανοί δύο Βρετανοί και ένας Γερμανός και ένας Σουηδός.

Όσον αφορά το φύλο, τέσσερις είναι οι γυναίκες και δύο άνδρες με αποτέλεσμα συνολικός αριθμός των γυναικών Masters of Wine να ανέρχεται σε 96. Τα τελευταία 10 χρόνια, σχεδόν 50% των νέων Masters of Wine ήταν γυναίκες.

Η Πένυ Ρίτσαρντς εκτελεστική διευθύντρια του Ινστιτούτου δήλωσε "Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους νέους Masters of Wine... Οι ικανότητες τους και η αφοσίωσή τους στην τελειότητα θα είναι ένα μεγάλο σύν στην κοινότητα μας.

Η μέρα των αποτελεσμάτων είναι πάντοτε μια μέρα συγκίνησης γεμάτη από θριάμβους αλλά και απογοητεύσεις. Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους όσους τελικά έλαβαν μέρος στην στις τελευταίες εξετάσεις των Masters of Wine τον Ιούνιο, οποιοδήποτε και αν ήταν το αποτέλεσμα γι' αυτούς. Στις εξετάσεις αυτές είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό από ποτέ υποψηφίων, και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στη θεωρία ήταν τα καλύτερα που έχουμε δει ποτέ
"

Ευχόμαστε στους νέους Master of Wine καλή επιτυχία στη νέα τους σταδιοδρομία... Ο τίτλος ανοίγει νέους δρόμους στhn διεθνή αγορά του κρασιού.

Tις δυσκολότατες εξετάσεις αυτές που οδηγούν στην τελική φάση της απόκτησης του πολυπόθητου τίτλου πέρασε και ο Έλληνας υποψήφιος Master of Wine Γιάννης Καρακάσης. Όταν αυτό συμβεί, η Ελλάδα θα έχει πιά και δέυτερο Master of Wine, κοντά στον ήδη υπάρχοντα Κωνσταντίνο  Λαζαράκη MW.

Μοιραστείτε το άρθρο: